luni, 4 mai 2009

ARTICOLE de cititi: (se reactualizeaza)

-despre Sinodul Pan-Ortodox
http://hristofor.wordpress.com/2009/05/01/dedesubturile-sinodului-al-8-lea/
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/19/pregatiri-intense-pentru-al-optulea-sinod/

Ecumenismul ortodoxo-evreiesc:
http://hristofor.wordpress.com/2009/05/25/kiril-in-relatii-fratesti-cu-ucigatorii-mintuitorului/
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/27/obiectivul-patriarhului-acelasi-cu-al-masoneriei-unitatea-spirituala-a-lumii/
Rabinul sef al orasului Haifa, Shear Iashuv Cohen, a afirmat, in fata auditoriului ortodox, urmatoarele:"
Toate popoarele isi vor da mana, iar Ierusalimul, orasul dreptatii si al justitiei, va fi orasul pacii pentru poporul evreu si pentru toate popoarele. Sa ne rugam pentru binele Ierusalimului, caci de binele lui depinde si binele poporului evreu, ca si al tuturor popoarelor lumii, acum si in veci, Amin! "(Teologie si Viata, p. 64).
Mai departe, rabinul Rene Samuel Sirat, Vicepresedintele Consiliului Rabinic European, afirma mult mai transant:" Noi trebuie sa ne pregatim sa auzim pe Profetul Eliahu, care va anunta venirea lui Mesia al Dreptatii, al Binecuvantarii, al Milei, al Adevarului si al Pacii." (Teologie si Viata, p. 67).
Asadar, profetii sunt folositi pe post de ideologi ai unei noi ordini mondiale, in care Ierusalimul este capitala spirituala a lumii, iar stapanul va fi “Mesia” rabinilor. Ce este grav in aceasta? Participarea si girul teologilor ortodocsi dat acestei viziuni asupra lumii, viziune care nu este doar hiliasta si promotoare a unui soi de socialism global, ci care Il neaga implicit pe Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos si care il vesteste pe falsul mesia asteptat de evrei, care nu este, potrivit invataturii ortodoxe, altul decat insusi Antihristul.
Iata, de pilda, talcuirea data profetilor de un preot profesor ortodox participant la Simpozion, autorul articolului “Mesajul etic al profetilor si actualitatea lui”:
putem afirma ca mesajul etic al profetilor este de mare actualitate si pentru a sublinia acest adevar este suficient sa vorbim numai despre viziunile lor marete, despre ordinea noua sociala care va fi intemeiata pe pace si dreptate... Potrivit prevestirilor profetice, noua societate se va organiza dupa principiile pacii si dreptatii, neamurile vor preface armele in unelte pentru lucrarea pamantului… “(Teologie si Viata, p. 80).
Si mai grava este urmatoarea talcuire, preluata din articolul “Dreptatea sociala in scrierile biblice”:
“Cu toate ca indemnurile si sfaturile profetilor adresate contemporanilor nu au fost intotdeauna ascultate, ei n-au incetat totusi a arata ca intr-un viitor indepartat tot ceea ce ei au propovaduit se va implini intocmai, iar aceasta implinire ei au pus-o in stransa legatura cu venirea lui Mesia. Imparatia mesianica, asa cum o concepeau ei, se caracterizeaza sub aspect social prin pacea si dreptatea asezate la temelia ei.” (Teologie si Viata, p. 88).
Am facut aceasta introducere anamnetica pentru a oferi o cheie de intelegere mesajului pe care PF Daniel l-a transmis ieri unei adunari nu doar ecumeniste, ci pan-religioase care isi propune nimic mai putin decat “unitatea spirituala a lumii”.
Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat participanţilor la Conferinţa internaţională „Spre o unitate spirituală a lumii - evrei, creştini, musulmani la începutul mileniului III” (Arad, România, 26-27 mai 2009)

Excelenţele Voastre,
Distinşi participanţi,

Deşi lumea contemporană cunoaşte un progres ştiinţific şi tehnologic realizat în salturi uriaşe, ea este marcată, în acelaşi timp, de o profundă criză spirituală. Se înregistrează o tensiune între tradiţie şi modernitate, o pierdere a valorilor umane tradiţionale, o instabilitate a familiei, un conflict între generaţii, precum şi mult individualism în societate. Vremurile de acum cer noi metode de lucru şi în acelaşi timp noi soluţii, pentru rezolvarea diferitelor probleme pe care le pune omului secularismul de astăzi, dominat de spiritul materialismului, în care omul caută mai mult bogăţia materială trecătoare decât bogăţia spirituală a credinţei şi a vieţii veşnice.
Cu toate acestea, din adâncul însingurării şi al înstrăinării sale de semenul său şi de Creator, omul de astăzi caută nădejdea pentru un viitor mai bun.
De aceea, noi, ca păstori ai Bisericii creştine, împreună cu conducătorii celorlalte două mari religii monoteiste, avem datoria să călăuzim popoarele, pe care Dumnezeul Cel Sfânt ni le-a încredinţat să le păstorim, vestind tuturor iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, pacea şi înţelegerea între oameni, pentru ca reconcilierea şi dreptatea, respectul reciproc şi cooperarea pentru binele comun să biruiască asupra relelor din viaţa persoanelor şi a popoarelor
Cu aceste speranţe de mai bine, izvorâte din credinţa lucrătoare prin iubire, salutăm şi felicităm pe toţi participanţii la Conferinţa ‘Spre o unitate spirituală a lumii’ şi ne rugăm lui Dumnezeu să ne călăuzească astfel încât împreună, în bună înţelegere şi pace, să ne apropiem unii de alţii, deschizând larg porţile iubirii dumnezeieşti către toţi oamenii.
† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

-Ecumenism
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/06/viclenia-unitatii-in-diversitate-cat-de-aproape-este-unirea-cu-vaticanul/#more-6598
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/02/lupii-chemati-paznici-la-oile-ortodoxe-nu-se-impune-caterisirea-preotului-pomohaci-inalt-preasfintite/
http://www.basilica.ro/ro/stiri/comunicat_de_presa_dialog_si_cooperare_responsabila_intre_popoare_culturi_si_religii.html
Patriarhia Română a luat act cu surprindere de hotărârea Primăriei Generale a Capitalei de a aproba organizarea la baza Dealului Mitropoliei, în zilele de 22 - 23 mai 2009, a două manifestaţii publice de către mai multe asociaţii şi organizaţii care funcţionează fără binecuvântarea Sfântului Sinod şi urmăresc doar propria lor imagine şi publicitate.

Prin această decizie, factorii responsabili din Primăria Generală a Capitalei, fără să respecte libertatea Cultelor cu specificul lor religios, paşnic şi solemn, dovedesc că nu înţeleg incompatibilitatea manifestaţiilor zgomotoase de stradă cu spiritul de rugăciune, reculegere, pelerinaj şi evlavie de pe Dealul Mitropoliei, destinat doar organizării de ceremonii religioase.

Pe de altă parte, Patriarhia Română consideră inoportună orice manifestare publică prin care sunt negate direct sau indirect identitatea, integritatea şi demnitatea familiei creştine tradiţionale şi valorile etice şi morale ale societăţii. Astfel de manifestări, străine de tradiţia bimilenară a poporului român, nu fac altceva decât să creeze tulburare şi confuzie în detrimentul familiei şi al societăţii româneşti actuale.



http://www.estiri.ro/stire/Magazin/8/16543/ips-teodosie-la-intalnire-ecumenica-in-spania/0/

-PS Teodosie in impas http://antena3.ro/stiri/romania/harul-preotiei-de-vanzare-afla-cat-costa-sa-devii-preot-in-romania_70749.html
http://savatie.wordpress.com/2009/05/06/va-fi-sau-nu-vladica-teodosie-tapul-ispasitor-al-bor/
http://www.romanialibera.ro/a153251/ips-teodosie-cercetat-penal-a-oficiat-joi-slujba-sfintei-liturghii-la-manastirea-neamt.html
http://apologeticum.wordpress.com/2009/05/15/o-alta-bila-neagra-pentru-teodosie-snagoveanul-zicea-careva-ca-nu-e-ecumenist/
http://www.romanialibera.ro/a154174/ips-teodosie-multumesc-lui-dumnezeu-ca-m-a-ajutat-sa-primesc-aceste-lovituri.html
http://www.antena3.ro/stiri/romania/inalt-preasfintitul-teodosie-acuzat-ca-a-facut-afaceri-cu-braul-maicii-domnului_72143.html
http://www.jurnalul.ro/stire-special/300-000-de-euro-din-braul-maicii-domnului-508843.html

Se strang suruburile in Biserica:

http://www.ziarullumina.ro/articole;897;1;23058;0;Hotarari-ale-Permanentei-Consiliului-National-Bisericesc.html
"În cadrul întâlnirii, s-a hotărât ca la proxima şedinţă a Sfântului Sinod să se propună spre discuţie şi aprobare următoarele: măsuri concrete privind sancţionarea abaterilor de la disciplina administrativă şi financiar-contabilă la toate nivelurile în Biserică: parohie, mănăstire, protopopiat, eparhie, mitropolie şi patriarhie…"

Sfantului Pahomie cel Mare: “cei care asculta de propria vointa conform placerii lor, aceia vor stapani pe ceilalti si vor fi singurele pilde, cautand insa nu sa zideasca, ci sa se faleasca. In felul acesta cei neintelepti vor domina prin tiranie pe cei intelepti si vor lupta pentru intaietate; dreptii vor fi prigoniti de catre cei rai si cei buni nu vor avea nicio libertate in zilele acestora”.

-gripa porcina
http://www.jurnalul.ro/stire-viata-sanatoasa/vaccinul-contra-gripei-a-506400.html
http://zonadecriza.wordpress.com/in-si-dincolo-de-crize-nu-faceti-nici-un-vaccin-impotriva-gripei-porcine/
http://iondelachiuiesti.blogspot.com/2009/05/masuri-ciudate-luate-contra-gripei.html
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/850537/Pericolul-gripei-porcine-2000-de-cazuri-in-doua-zile/
http://www.adevarul.ro/articole/bilant-oms-peste-6-000-de-cazuri-de-gripa-porcina-65-de-morti.html
http://www.cotidianul.ro/oms_spune_ca_statisticile_privind_gripa_porcina_devin_tot_mai_putin_pertinente-85468.html
http://www.jurnalul.ro/stire-viata-sanatoasa/virusul-a-h1n1-prefera-adolescentii-508835.html

-Discursul deputatei portugheze Maria da Assunção Esteves, membra a grupului politic Partidul Popularilor Europeni si al Democratilor Europeni (PPE_DE) in sedinta plenului din 6 mai 2009:
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2009/05/09/pe-fata-despre-unirea-popoarelor-o-viitoare-putere-mondiala-justitie-globala-si-identitatea-postnationala-in-parlamentul-european/#more-874

-Papa in vizita la Locurile Sfinte
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/5273528/Christian-holy-sites-in-Israel-could-be-controlled-by-the-Vatican.html
http://www.mediafax.ro/externe/suveranul-pontif-face-un-apel-la-reconciliere-intre-crestini-si-evrei.html?3614;4322688
-http://www.mediafax.ro/externe/papa-benedict-holocaustul-sa-nu-fie-niciodata-negat-discreditat-sau-uitat-galerie-foto-si-video.html?3614;4338406
http://www.gandul.info/lumea/papa-cere-stat-palestinian-regele-iordaniei-prevede-un-nou-razboi-in-zona.html?3929;4342446
http://www.mediafax.ro/externe/papa-benedict-a-parasit-o-reuniune-la-ierusalim.html?3614;4347892
http://www.ziua.net/display.php?data=2009-05-12&id=253006
http://theologhia.wordpress.com/2009/05/12/papa-benedict-al-xvi-lea-avertizeaza-asupra-riscului-de-fragmentare-sociala-pe-care-il-poate-genera-internetul/

-Cancerul in Romania:
http://www.realitatea.net/bazac--romania-este-pe-primul-loc-in-europa-la-cazurile-de-cancer_513911.html
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/850630/SANATATE-Medicament-revolutionar-contra-cancerului-la-san-lansat-in-Romania/
http://www.romanialibera.ro/a154903/romanii-decimati-de-tuberculoza-si-cancer.html

-Întâlnirea liderilor religiilor monoteiste din Europa cu înalţi reprezentanţi ai Instituţiilor europene (Bruxelles, 11 mai 2009)
http://theologhia.wordpress.com/2009/05/12/intalnirea-liderilor-religiilor-monoteiste-din-europa-cu-inalti-reprezentanti-ai-institutiilor-europene-bruxelles-11-mai-2009/
Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon al Târgoviştei, Exarh patriarhal pentru relaţiile cu instituţiile europene, a participat, luni 11 mai 2009, la Bruxelles, la întâlnirea liderilor religiilor monoteiste din Europa cu înalţi reprezentanţi ai instituţiilor europene. Reuniunea a fost coprezidată de Preşedintele Comisiei Europene, Dl. José Manuel Barroso, şi de Preşedintele Parlamentului european, Dl. Hans-Gert Pöttering, tema acestei întâlniri fiind: „Criza economică şi financiară: contribuţii etice la guvernarea economică europeană şi globală

(…) În cadrul discutiilor a mai fost evidenţiat şi faptul că trebuie căutate soluţii pentru responsabilizarea tuturor celor implicaţi în constructia europeană, deoarece Europa unită nu este condiţonată astăzi numai de o nouă extindere fizică, teritorială, ci mai ales de una a conştiinţelor. De aceea, Bisericile şi comunităţile religioase din Europa au un rol deosebit de important, fiind chemate să dea mărturie comună de solidaritate şi angajament social. (…)

În concluzie, s-a evidentiat importanţa dialogului la nivel înalt între liderii religioşi din Europa şi reprezentanţii instituţiilor europene, care, în cadrul Tratatului de la Lisabona, va avea un caracter oficial.

-Pasaportul cu cip:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5698458-camera-deputatilor-pasaportul-biometric-costa-290-lei-cel-simplu-temporar-96-lei.htm
-http://www.adevarul.ro/articole/deputatii-au-discutat-problema-pasapoartelor-biometrice.html

In ELVETIA
http://www.hotnews.ro/stiri-international-5714428-elvetienii-aprobat-introducerea-pasapoartelor-biometrice.htm
http://www.presaortodoxa.ro/2009/05/17/rezultate-reale-sau-trucate-in-elvetia-le-temps-despre-noua-era-a-supravegherii-totale/

Codex Alimentarius - programul pentru depopularea planetei prin infometare si malnutritie
http://www.urbaniulian.ro/2008/09/25/codex-alimentarius-programul-pentru-depopularea-planetei-prin-infometare-si-malnutritie/
http://www.urbaniulian.ro/2009/05/27/codex-alimentarius-a-fost-adoptat-si-in-romania-liber-la-boli-cancer-si-pandemii/

http://www.romanialibera.ro/a154279/romanii-consuma-legume-si-fructe-din-import-refuzate-de-alte-state.html

http://bataiosu.wordpress.com/2009/05/26/antiromanism-deputatii-au-dat-liber-in-romania-alimentelor-modificate-genetic/

Reuniunea marilor lumii:
http://www.hotnews.ro/stiri-international-5705186-intalnirea-anuala-grupului-bilderberg-inceput-atena-conditii-securitate-sporite.htm
participantii vor dezbate doua variante ale actualei crize: "o depresiune prelungita si agonizanta, care va trimite lumea in decenii de stagnare, declin si saracie... sau o depresiune intensa, dar scurta, care pregateste drumul pentru o NOUA ORDINE ECONOMICA MONDIALA viabila, cu mai putina suveranitate nationala dar mai eficienta".
http://www.hotnews.ro/stiri-international-5713505-video-nationalistii-eleni-protestat-impotriva-intalnirii-anti-grecesti-grupului-bilderberg.htm
http://www.infocon.ro/stiri/2009/05/bilderberg_2009_-_lista_participantilor-20090518-192.html

http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-05-19&id=253326
http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-05-26&id=28877

http://mucenicul.wordpress.com/2009/03/25/zidarii-romaniei-post-decembriste-sau-ce-ascunde-tringhiul-iliescu-nastase-si-geoana/

Cu ce ne mai sochiaza lumea, distrugand familia : (prevedeti medicamente anti-greata daca citit articolele)
http://www.hotnews.ro/stiri-international-5704514-sua-dupa-casatoriile-traditionale-cele-dintre-homosexuali-pregatesc-casatoriile-trei.htm
http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-05-14&id=27955

Manifestatii pentru apararea familiei
:
http://www.basilica.ro/ro/stiri/comunicat_de_presa_biserica_apara_constant_familia_crestina.html
http://c-tarziu.blogspot.com/2009/05/in-ce-crede-patriarhul-daniel.html

http://savatie.wordpress.com/2009/05/25/un-homosexual-i-a-atatat-limba-patriarhului-daniel/


Statue cu Iisus in blugi.
http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-05-14&id=27972
http://victor-roncea.blogspot.com/2009/05/cum-se-face-patriarhia-ca-nu-vede.html

Monumentul Holocaustului in Romania:
http://www.realitatea.net/cristian-diaconescu-a-discutat-cu-membrii-comunitatii-evreiesti-din-sua-despre-criza-financiara_512842.html
http://cotidianul.ro/der_spiegel_romanii_cei_mai_antisemiti_europeni_inainte_de_al_doilea_razboi_mondial-84881.html
"Istoricul Hannah Arendt susţine că românii erau cei mai antisemiţi europeni înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial. “În România au avut loc numeroase crime împotriva evreilor chiar înainte de încheierea alianţei cu Germania nazistă. În apropiere de Bucureşti, legionarii îi ucideau pe evrei şi îi atârnau de cârlige ca pe nişte vite. Deasupra lor erau plasate pancarte pe care scria: «Carne cuşer de vânzare»"

Plecatul peste hotare distruge familia si arunca suflete in gheena
http://www.mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=4892

Computerul si internetul
http://www.hotnews.ro/stiri-international-5719723-video-eric-schmidt-ceo-google-inchideti-computerele-bucurati-viata.htm

Criza economica in lume si in Romania
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-5717805-romania-una-dintre-tarile-unde-criza-nu-atins-apogeul.htm
http://www.eurosceptic.ro/index.php/2009/05/19/romania-a-imprumutat-bani-de-la-fmi-si-ue-pentru-a-finanta-bancile-straine/
http://antena3.ro/economic/news/sinteza-zilei-cum-pierde-statul-2-miliarde-de-euro-pe-zi-4-miliarde-retrase-in-3-luni-din-romania_71888.html
http://www.cotidianul.ro/cum_vede_o_minte_de_nobel_criza_ce_este_mai_rau_abia_urmeaza_sa_vina-85218.html

Principala intrebare este: care economie? Problema e foarte clară. Acordul cu FMI nu e public deoarece statul român s-a împrumutat, dar nu pentru statul român ci pentru firmele străine din România, de asta este secret. După cum văd, în ciuda asigurărilor guvernului, lucrurile se petrec exact cum am spus în urmă cu ceva timp: am împrumutat bani, dar banii pleacă în străinătate“, a spus analistul economic Ilie Şerbănescu la emisiunea Sinteza Zilei de marţi.
http://85.9.12.243/a3/watch3.php?year=2009&month=5&day=19&show=sinteza_zilei

In sfarsit cercetatorii au gasit maimuta Darwin:
http://science.hotnews.ro/stiri-stiintele_vietii-5722183-opta-minune-lumii-oameni-stiinta-sustin-gasit-veriga-lipsa-care-leaga-oamenii-mamifere.htm

...si alte cercetari "stiintifice":
http://hristofor.wordpress.com/2009/05/19/chipul-omului-redat-prin-codul-de-bare-al-lui-antihrist/

Telefonul mobil -chestiune de viata:
http://hristofor.wordpress.com/2009/05/19/sistemul-dracesc-oameni-arestati-din-cauza-lipsei-telefonului-mobil/

Cimitir transformat in parc in Oradea
http://victor-roncea.blogspot.com/2009/05/se-intampla-in-oradea-cimitir.html

Seceta in Romania

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-5726392-vom-avea-vara-mai-secetoasa-decat-cea-din-anul-2000.htm
http://www.jurnalul.ro/stire-economic/seceta-crunta-508441.html
*************************************************************************************
-Sfantul Alexandru din Svir : http://logos.md/2009/04/30/sfantul-alexandru-din-svir-1448-1533-%E2%80%93-sfantul-care-s-a-invrednicit-sa-vada-sfanta-treime/

-Sfanta Ecaterina http://calindragan.wordpress.com/2009/05/14/sfanta-cea-draga-a-sufletului-meu/

-Ortodoxie si erezie. Conferinta cu Pr. Dan Badulescu, Fac. de Geografie, Bucuresti 2003
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/418/Pr-Dan-Badulescu__Ortodoxie-erezie

-Pustnicii de la marginea cerului
-http://www.formula-as.ro/2009/868/societate-37/pustnicii-de-la-marginea-cerului-11098

-10 scrisori ale lui Ioan Ianolide
http://razvan-codrescu.blogspot.com/2009/05/10-scrisori-inedite-ale-lui-ioan.html

-Despre opusul iubirii
http://calindragan.wordpress.com/2009/05/19/despre-opusul-iubirii/

-Marturie a P. Arsenie Papacioc
http://ciprianvoicila.blogspot.com/2009/05/parintele-arsenie-papacioc-suprema.html

2 comentarii:

  1. Conform Codexului Alimentarius, sa va scoate chiar si laptele de vaca.
    Ne indreptam spre produsul "soia-geneticus" care ne da noua carne, lapte, branza, oua !
    P.S in scurt timp va aparea si lana ! :)

    http://www.ziarullumina.ro/articole;896;1;23011;0;Daca-cititi-ultimul-Codex-alimentarius-al-UE-va-veti-ingrozi.html

    RăspundețiȘtergere
  2. A-propos de lana....Intr-o zi am descoperit intr-un magazin din Franta, tricouri cu eticheta bio. Mai ce o mai fi si asta? ....m-am intrebat. Ne-am obisnuit sa avem lapte bio, oua bio, fructe bio si asa mai departe. De ce nu si tricou bio? Pana la urma si musulmanii au berbec halal, baclava halal si chiar pasta de dinti halal. Dar cu tricourile cum o mai fi?

    Asa ca am stat mai bine sa ma gandesc si am ajuns la concluzia urmatoare. Tricourile sunt facute din bumbac, iar bumbacul este o planta care si ea a ajuns sa fie modificata genetic. Se cunosc de altfel (sau nu), ce probleme au avut indienii care cultivau bumbac cu firma Monsanto care a ajuns sa distribuie samanta modificata genetic si la ei.
    Asadar tricoul bio este cel care provine dintr-un coton (bumbac) bio. Cel care nu este asa, si provine dintr-o planta modificata genetic, are sanse mari sa promoveze afacerile Monsanto.

    RăspundețiȘtergere