joi, 7 mai 2009

Citate pentru noua era a cipurilor

Sfantul Paisie Aghioritul


*Apa curata primeşte harul şi se face agheasmă, dar urină nu se face agheasmă. Piatra se face pâine prin minune. Necurăţia, însă, nu primeşte sfinţire. Prin urmare, diavolul, antihristul, atunci când este în buletinul nostru de identitate (n.n. sau alt act cu cip), pe mână sau pe fruntea noastră cu simbolul lui, nu se sfinţeşte, chiar dacă am pune şi o cruce.

Ieromonah Hristodulos Aghioritul
“tacerea este considerata drept acceptare si consimtire, de aceea si Domnul nostru Hristos ne-a spus ca marturisirea noastra o vrea “inaintea oamenilor” si ca numai despre faptele noastre cele bune trebuie sa nu stie stanga ce face dreapta”.

Parintele Dionisie Ignat de la Colciu
Datoria noastră, a tuturor celor care cunoaştem Adevărul este să-l arătăm lumii. Să arăţi oamenilor adevărul, dar cu blândeţe, ca şi cum i-ai sfătui, nu ca şi cum le ai ordona, că atunci lumea de astăzi nu te ascultă.

"nu poate fi ascultare în minciună, ci întru ade­văr"
"amestecul dintre adevăr şi minciună nu este adevăr, ci minciună"

„Trebuie să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni” (Fapte 5, 29).

Sfantului Pahomie cel Mare:
“Cei care asculta de propria vointa conform placerii lor, aceia vor stapani pe ceilalti si vor fi singurele pilde, cautand insa nu sa zideasca, ci sa se faleasca. In felul acesta cei neintelepti vor domina prin tiranie pe cei intelepti si vor lupta pentru intaietate; dreptii vor fi prigoniti de catre cei rai si cei buni nu vor avea nicio libertate in zilele acestora”.

(I Corinteni 12 8-10)
Unuia i se da prin Duhul cuvant de intelepciune, iar altuia, cuvant de cunoastere...unuia facere de minuni, iar altuia profetie, unuia, deosebirea duhurilor, iar altuia felurimea limbilor, iar altuia talmacirea limbilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu