luni, 1 februarie 2010

Articole de citit

INITIUM, fungicid cancerigen, se experimenteaza pe Romani
Din câte ţări sunt pe planetă, doar România se grăbeşte să folosească o substanţă nouă, foarte toxică, pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi, ceapă, cât şi pentru plantaţiile de viţă de vie. Aceasta, numită INITIUM, sporeşte până la 65% riscul de cancer de colon.
Purtătorul de cuvânt al companiei BASF, un consorţiu german de produse chimice, a afirmat că în afară de produsul Initium pentru struguri, care va fi disponibil în România începând din 2010, sub numele de Enervin, s-a acordat de asemenea autorizaţie pentru Zampro, un produs Initium pe bază de fungicid pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

Începând cu 31 decembrie 2009, România este membră a Comisiei Codex Alimentarius. Acest lucru a stârnit multe discuţii contradictorii, mai ales din cauză că în acest an, conform Codexului, ţara noastră este obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conţine o substanţă chimică extrem de toxică, numit INITIUM, care va fi utilizat în culturile de viţă de vie, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, ne informează că un gram de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism. Gheorghe Mencinicopschi merge până acolo încât spune că pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă nu vor mai rămâne decât foarte puţine. (…)
Numele provizoriu al produsului INITIUM este ametoctradin. Acesta este un fungicid din clasa Pyrimidylamine/Triazolopyrimidine extraordinar de puternic, a cărui structură chimică o puteţi consulta.
Produsul este toxic pentru organismul uman, este carcinogen, reproductiv şi dezvoltă toxicitate, neurotoxicitate, şi toxicitate acută.
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/02/03/incepe-oficial-otravirea-alimentara-a-populatiei-romaniei-romania-prima-tara-din-lume-pe-care-se-experimenteaza-fungicidul-cancerigen-initium-urmeaza-genocidul-complet-prin-codex-alimentarius/
http://www.tvr.ro/articol.php?id=76211&c=4765
http://saccsiv.wordpress.com/2010/02/02/video-din-ciclul-%E2%80%9Eromanii-sunt-in-plus-hai-sa-experimentam-pe-ei%E2%80%9D-basf-ne-testeaza-rezistenta-la-initium-detalii-despre-relatia-basf-elite/
http://www.ecolife.ro/articole/agricultura/initium-otrava-aprobata-oficial.html
http://antena3.ro/stiri/romania/romanii-cobaii-europei-suntem-singura-tara-care-testeaza-pe-oameni-un-produs-chimic-controversat_91927.html

Comentariu : In latina INITIUM inseamna "inceput", de la care provine si cuvantul "initiere". Aceasta explicatie am gasit-o chiar pe un site al masonilor. Oare sa fie din intamplare ca acest fungicid este numit asa? Ce o mai fi urmand dupa el?

Stampila de pe ou

http://think.hotnews.ro/stampila-pe-ou-cum-stii-cand-mananci-sanatos.html
*Paun a mai atras atentia asupra faptului ca ouale marcate cu numere care incep cu cifra 2 sau 3 trebuie evitate de la consum, cele mai bune fiind cele care au pe stampila cifra 0 sau 1, dar acestea se gasesc foarte rar.
*Gheorghe Mencinicopschi, prezent si el la conferinta de presa, a recomandat consumarea de oua care au pe stampila cifrele 0 si 1. “Cele cu cifra 3 sigur ne vor afecta sanatatea in timp, ducand la supra-ponderabilitate, obezitate si alte afectiuni aferente acestora.

Tinutul Secuiesc- oficial din 2012?
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/tinutul-secuiesc-oficial-din-2012-28874.html

http://www.vestic.ro/articol_5682/harta-noii-ordini-europene.html


Franta si Romania se intalnesc pentru a integra rromii
http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2010/02/15/01016-20100215ARTFIG00026-la-france-mobilise-bucarest-sur-le-casse-tete-des-roms-.php

Un guvern economic pentru UE
http://www.capital.ro/articol/presedintele-ue-vrea-infiintarea-unui-guvern-economic-131634.html
http://www.hotnews.ro/stiri-international-6903031-sarkozy-liderii-acceptat-unanim-ideea-unei-guvernari-economice-statelor-membre.htm

Zapada din Bucuresti este foarte toxica
Va prezentam concentratiile substantelor otravitoare din zapada, conform buletinelor de analiza ICA si interpretarile lor:
- Plumb - 76,72 mg/litru depistat in zapada bucuresteana. "Este de opt ori mai mult decat limita maxima admisa. E uluitor! Teoretic, in Capitala nu ar trebui sa mai existe surse de plumb puternic poluatoare”, ne-a spus Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA. Plumbul produce saturnismul, cad unghiile si parul. De asemenea, distruge sistemul nervos si provoaca afectiuni ale sangelui.
- Cadmiu - 0,075 mg/litru - un metal greu, deosebit de toxic. In cazul copiilor, se acumuleaza in rinichi si provoaca decesul.
- Nitrati - 11,35 mg/litru. "Este periculos de mult. Ca exemplificare, pot sa spun ca o concentratie de 50 mg/litru poate omori un copil in doar cateva ore. Nu este o gluma”, ne-a explicat Mencinicopschi.
- Nitriti - 0,16 mg/ litru - declanseaza cancerul sistemului limfatic.
- Lindan - 0,0593 micrograme/litru
- e un pesticid neurotoxic incadrat de Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului in grupa substantelor cancerigene.
- DDT - 0,0415 micrograme/ litru - este un pesticid interzis in tarile industrializate inca din 1970, iar la noi, din 1990, din cauza efectului cancerigen puternic.
- Reziduuri petroliere - 28 mg/decimetru cub - "Sunt cancerigene, iar concentratia este foarte mare”, a afirmat Gheorghe Mencinicopschi.
http://antena3.ro/stiri/romania/institutul-de-cercetari-alimentare-zapada-din-bucuresti-este-extrem-de-toxica_91329.html
http://stiri.rol.ro/content/view/560968/2/

Romania in linia intai. Scuturile anti-racheta vor fi amplasate in Romania incepand cu 2015
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6873061-update-romania-gazdui-scutul-american-antiracheta-invitatia-sua-decizia-trebuie-ratificata-parlament.htm
Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi 4 februarie, ca in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a fost aprobata participarea Romaniei la sistemul antiracheta, ca urmare a invitatiei presedintelui american Barack Obama: "Noul sistem nu este indreptat impotriva Rusiei; repet: nu este gazduit pe teritoriul Romaniei un sistem indreptat impotriva Rusiei, ci impotriva altor amenintari", a subliniat seful statului.
"Vechea amplasare a sistemului nu acoperea teritoriul Romaniei decat intr-o mica parte in vestul tarii. Noua amplasare acopera in intregime teritoriul Romaniei...Romania nu era echipata impotriva eventualelor atacuri cu rachete balistice", a declarat Basescu.

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/02/05/romania-tinta-de-razboi-blasfemiile-ocultistului-satanic-corut-si-tacerea-rusinoasa-a-patriarhieis-a-votat-rezolutia-extrem-de-grava-privind-avorturile-la-a-p-c-e-bombele-sociale-cu-ceas-stiri/
Recent, SUA a efectuat o serie de masuri prin care a reinnoit sistemele defensive ale aliatilor arabi din regiune, paralel cu o alta serie de miscari prin care Iranul a cautat sa isi activeze retelele sale de grupari “proxi” (Hamas, Hezbolah) pentru a le pregati de un eventual conflict. Cu allte cuvinte, am intrat in faza in care adversarii isi zangane armamentul din dotare pentru a arata, care mai de care, ca este decis sa mearga pana la capat.
In acest context de miscari ofensive si defensive, in care adversarii isi capaciteaza grupurile si tarile aliate, se inscrie si recenta decizie a SUA de a implementa sistemul balistic anti-racheta in tara noastra. Mai mult decat atat, decizia ridica la un nivel neasteptat miza pregatirilor armate in vederea intimidarii Iranului de catre tandemul SUA-Israel.
http://www.stratfor.com/weekly/20100201_defensive_buildup_gulf?utm_source=GSWeekly&utm_medium=email&utm_campaign=100203&utm_content=GIRtitle&elq=b88f6ca3dbee4e2b8dc2ef620e93fe63
Washington poate pur si simplu sa-si apere aliatii, lasandu-i pe ei sa absoarba riscul primei lovituri (cele potential nucleare sau cu rachetele din dotarea Iranului existente la ora actuala – care pot atinge Romania, reamintim – n.n.) inainte ca SUA sa contra-atace, in loc sa se bazeze pe fortele sale ofensive si de spionaj pentru a da o lovitura preventiva. Aceasta pozitionare defensiva fata de Iran se potiveste strategiei largi americane, care consta in a transfera riscul (unei lovituri militare incasate - n.n.) asupra partenerilor in schimbul oferirii de garantii si tehnologie pe termen lung.
Cu alte cuvinte - SUA transfera riscul de a fi lovita militar de Iran aliatilor, deci Romaniei, in schimbul (de fapt, in realitate, din cauza) oferirii “protectiei” tehnologice (in cazul nostru – reteaua balistica antiracheta). Iata, asadar, miezul si miza acestei decizii politice. Romania, din acest moment, intra in randurile aliatilor din prima linie a SUA, a “veleitarilor”, a celor care sunt impinsi in fata ca sa ia loviturile mortale, ca cei din spate sa poata contra-ataca ulterior.
http://www.realitatea.net/scutul-discordiei--la-un-pas-de-al-doilea-razboi-rece-in-europa-de-est--vezi-video_698541.html
Si problemele nu se termina aici. Amplasarea scutului anti-racheta este o evidenta sfidare adresata Rusiei. Daca Rusia avea o atitudine atat de inamicala fata de eventualitatea amplasarii scutului in Polonia si in Cehia, este limpede ca nu le va surade absolut deloc schimbarea locatiei in Romania.
Avand in vedere ca punerea in practica a scutului se va petrece abia in 2015, altceva decat un surplus de tensiune internationala si de propulsare a Romaniei in fata, ca potentiala tinta militara, nu vedem ca urmare a acestei decizii, asta apropo de asa-zisele “avantaje geopolitice” pe care le-am dobandi cu aceasta ocazie, de care amintesc toti “analistii” si politrucii. Si, ca si cum nu era de ajuns, mai si platim pentru el!
PS: Interesant cum descrie presedintele Senatului, Mircea Geoana, decizia de amplasare a scutului american in Romania – drept cel mai important eveniment din ‘90 incoace. Va dati seama? Deci nici macar intrarea in NATO sau in UE nu se ridica la importanta acestei decizii de strategie militara – intrarea sub scutul american. Sau mai corect, pe scut?
http://www.gandul.info/international/nato-si-dezvoltarea-unui-sistem-antiracheta-principalele-amenintari-pentru-siguranta-rusiei-5478924
Scutul antirachetă al SUA ameninţă securitatea Rusiei, dar acum acest lucru devine înscris într-un document oficial. Noua doctrină enumeră posibila dezvoltare a unui “sistem strategic antirachetă” şi a “armelor strategice convenţionale de înaltă precizie” drept pericole la adresa ţării şi aminteşte că Moscova s-a opus planurilor americane de instalare în Europa de Est a unor astfel de sisteme militare.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/885586/Romania-a-imbratisat-la-repezeala-acordul-pentru-scutul-antiracheta/
Spre deosebire de Cehia şi Polonia, care au pus condiţii de securitate Washingtonului, România a agreat acordul, deşi nu se ştie încă nimic despre costuri sau alte obligaţii.
http://www.gandul.info/opinii/romania-pe-linia-frontului-intr-un-nou-razboi-rece-5479078
Dacă Dmitri Medvedev şi Vladimir Putin nu au crezut în asigurările lui George Walker Bush sau ale lui Barack Hussein Obama, cum ar crede ei în cele ale lui Traian Băsescu? Că nu cred o arată noua doctrină militară a Rusiei, căreia Kremlinul i-a dat ultimul aviz şi a publicat-o vineri. Documentul începe enumerarea ameninţărilor militare cu NATO – în care România este parte. Alianţa este acuzată că îşi “globalizează funcţiile, încălcând normele dreptului internaţional”. Apoi vorbeşte de pericolul unui “sistem strategic antirachetă” – care va fi instalat şi în România. Cu greu mai încape îndoială că am fost puşi în prima linie a unui nou Război Rece şi încă nu ştim de dragul a ce (avioane vechi de 3-4 decenii la preţ de dumping?), nici de ce anume “risc mai mare” ne protejează acest “risc mai mic” (în relaţia cu Moscova). Cam de când s-a răcit dogoarea ultimului război din Irak, dacă nu şi dinainte, America are niscaiva castane fierbinţi în Golful Persic, respectiv o ipotetică înarmare nucleară a Iranului. Precum ideologii încălzirii globale se căznesc să convingă lumea că clima planetei se încălzeşte ireversibil, cam tot atâtea resurse s-au investit şi în convingerea lumii că regimul islamic la Teheran nu ar pregeta să folosească bombele nucleare dacă le-ar avea. Dacă curgerea vremii va dovedi că ne-am pus rău cu ruşii cu preţul de a fi salvat zeci, sute ori mii de oameni din calea rachetelor iraniene, Traian Băsescu va deveni un erou. Dar dacă un Iran nuclear se va dovedi la fel de adevărat ca “armele de distrugere în masă” ale lui Saddam Hussein sau la fel de periculos ca încălzirea asta globală de care dârdâie întreaga emisfera nordică?
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/scutul-anti-racheta-pasapoartele-biometrice-si-curtea-penala-internationala-28242.html#comment-359423
Ceea ce se ascunde în spatele sintagmei ”elemente ale scutului anti-rachetă” se traduce, mai pe românește, în baze militare americane (inclusiv trupe) pe teritoriul României.Chiar dacă, repet, România avea deja statut de ”țintă” de când a intrat în NATO și a trimis trupe în Irak și Afghanistan, acest statut nu a fost resimțit practic la nivel de mental colectiv. Asta nici măcar după atentatele de la Madrid și Londra. Iar alegerea aleatorie a țintei e una dintre armele psihologice cele mai teribile ale terorismului.Dezvoltarea unei fobii legate de posibile atacuri (cu rachete sau teroriste) poate oferi JUSTIFICAREA unor măsuri legate de restrângerea unor libertăți și drepturi individuale în numele asigurării securității și siguranței naționale. Măsuri care, de altfel, s-au făcut simțite în SUA după 11 septembrie 2001.Vă mai amintiți scandalul imens declanșat în urmă cu un an de introducerea pașapoartelor biometrice în România? Ei bine, în ciuda opoziției publice, decizia introducerii pașapoartelor biometrice a rămas în vigoare și, de la începutul lui 2010, au început să fie eliberate fără prea mare tam-tam. Ei bine, un argument care nu a avut prea mare trecere în urmă cu un an, are acum justificare. La fel cum vor găsi justificare și alte măsuri de urmărire și control al persoanei.Apoi. Trupele americane își vor spori efectivele pe teritoriul României.
Vor beneficia trupele americane de același statut privilegiat ca și până acum? Aceasta este o întrebare la care trebuie să se răspundă în Parlamentul României și de care să se țină cont în adoptarea deciziei și răspunsului final.
Și, desigur, cum au remarcat și unii comentatori la articolele precedente, mai există o întrebare legată de costuri. Mai exact de costurile care îi revin României.
http://mihneamaruta.ro/2010/02/07/strategia-anti-racheta-a-pentagonului-ce-trebuie-sa-stim/
Duminică, 31 ianuarie 2010, Departamentul american al Apărării a efectuat un test al sistemului anti-rachetă, care a eşuat din cauza unui radar cu raze X amplasat pe o bază maritimă din Pacific.
Concluzii:
* Radarele mobile vor constitui un serios motiv de tensiune pentru România, deoarece eventuala lor amplasare aici va însemna posibilitatea de a monitoriza sisteme de comunicaţii nu numai ale Rusiei, ci şi ale altor state din zonă.
* Gradul de securitate a teritoriului naţional pe care România l-ar atinge în cazul amplasării rachetelor americane ar fi comparabil, dacă nu direct proporţional, cu nivelul de pericol astfel creat, din simplul motiv că scutul ar deveni automat o ţintă majoră pentru eventualii inamici.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-6887687-mahmoud-ahmadinejad-rachetele-noastre-sunt-imposibil-interceptat.htm
Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca tehnologia laser avansata de care beneficiaza rachetele iraniene va face imposibila interceptarea lor de catre "inamicii Iranului", transmite FNA, agentia oficiala de la Teheran.
http://www.gandul.info/news/iliescu-cere-parlamentului-sa-fie-vigilent-cu-scutul-americanilor-urmeaza-un-referendum-5483082
O anumită reticenţă a fostului preşedinte pleacă de la refuzul Poloniei şi Cehiei - primele ofertate de SUA -, de a accepta amplasarea scutului pe teritoriul lor. "O să pot avea păreri avizate atunci când voi avea mai multe date. Trebuie calculat. Dacă e nevoie, dacă nu... Care sunt condiţiile SUA, ce s-a discutat în CSAT, ce condiţii am pus noi? De asemenea, ar trebui să vedem, să ne punem întrebări, de ce polonezii şi cehii au refuzat şi au renunţat la aşa ceva. Ce elemente au avut în calcul. Iar Parlamentul trebuie să ia în dezbatere toate aceste date, pro şi contra. Inclusiv dacă o astfel de chestiune este acum de mare stringenţă"

Bisphenolul A
http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/tulburari-de-comportament-si-de-reproducere-provocate-de-substanta-chimica-prezenta-in-recipientele-de-plastic-alimentar-5478676
Oamenii de ştiinţă recomandă consumatorilor să nu mai utilizeze recipiente din policarbonat pentru a încălzi alimentele la temperaturi ridicate.
Bisphenol A este un perturbator endocrin, care are impact asupra tuturor sistemelor hormonale, chiar şi în doze mici, afirmă toxicologul André Cicollela, preşedintele reţelei pentru un mediu sănătos, cel care militează în favoarea interzicerii substanţei în Franţa. Numeroase studii efectuate pe animale au evidenţiat impactul acesteia asupra tulburărilor de comportament, asupra fertilităţii, a dezvoltării diferitelor tipuri de cancere, a diabetului şi a obezităţii".

Copiii nostri ne vor acuza
http://laurentiudumitru.ro/blog/2010/02/06/nos-enfants-nous-accuseronts-copiii-nostri-ne-vor-acuza/
http://femeiacrestina.blogspot.com/2010/02/cat-de-aproape-sunteti-de-un-stil-de.html

Despre vaccinurile impotriva gripei porcine
http://www.romanialibera.ro/dezvaluiri/a176659-agentia-europeana-a-medicamentelor-nu-am-autorizat-vaccinul-cantgrip.html
http://www.romanialibera.ro/actualitate/a176957-toni-tecuceanu-ucis-de-o-bacterie-din-aparatele-de-ventilatie-de-la-terapie-intensiva.html

Vaccin BCG expirat dar administrat bebelusilor din Romania

http://antena3.ro/stiri/romania/vaccin-expirat-impotriva-tuberculozei-administrat-bebelusilor-in-maternitatile-din-romania_91212.html

Bill Gates doneaza bani pt. vaccinuri...
http://www.hotnews.ro/stiri-international-6857772-bill-gates-doneaza-10-miliarde-dolari-pentru-dezvoltarea-vaccinuri-distribuirea-lor-tarile-sarace.htm
"Trebuie sa facem din acest deceniu deceniul vaccinurilor. Acestea salveaza si amelioreaza deja milioane de vieti in randul locuitorilor din tarile in curs de dezvoltare. Inovatia va face posibila salvarea mai multor copii decat oricand anterior", a adaugat Gates

Tratamente naturiste impotriva gripei, racelelor si migrenelor de la parintele Athanasie Stefanescu
http://proortodoxia.wordpress.com/2010/02/01/tratamente-naturiste-impotriva-gripei-racelilor-si-migrenelor-de-la-parintele-athanasie-stefanescu-medicul-detinutilor-politic/

Serviciile secrete din Romania
http://antena3.ro/stiri/cultura/presa-italiana-romania-detine-suprematia-serviciilor-secrete-din-europa_90802.html
Potrivit unui articol din cotidianul italian "La Repubblica" numărul agenţilor sub acoperire din România îl depăşeşte pe cel al Securităţii de pe vremea lui Ceauşescu. Cifrele sunt şi mai impresionate în comparaţie cu serviciile renumite din lume. SRI şi SIE au la un loc de 6 ori mai mulţi agenţi decât are FBI şi de 5 ori mai mulţi decât MI5.
Cele două servicii secrete au devenit astfel mai mari decât era Securitatea pe vremea lui Ceauşescu. Fosta structură secretă avea 6 departamente şi 11.000 de agenţii. În comparaţie, Serviciul Român de Informaţii are acum 12 mii de agenţii, cu o mie mai mult decât fosta Securitate.
Jurnaliştii italieni amintesc şi de nucleul de spionaj si contraspionaj de la Oradea, care este un centrul de excelenţă NATO pentru agenţii români. Mai mult, scriu italienii, presa locală din Oradea se laudă că Românii sunt cei mai buni spioni ai NATO.
http://www.gandul.info/news/exclusiv-am-ajuns-lideri-ai-spionajului-mondial-tara-tuturor-serviciilor-cati-agenti-secreti-are-romania-5482995
http://www.romanialibera.ro/interviu/a176832-directorul-sie-spionajul-romanesc-este-unul-dintre-cele-mai-valoroase-din-nato.html

OMG
http://adevarul.ro/international/Intram_intr-o_Europa_modificata_genetic_0_205779805.html

Papa asculta muzica rock
http://antena3.ro/stiri/showbiz/papa-benedict-al-xvi-lea-asculta-michael-jackson-pink-floyd-si-the-beatles_92085.html
http://www.vatican.va/news_services/or/or_quo/text.html#1
http://saccsiv.wordpress.com/2010/02/15/lista-albumelor-muzicale-recomandate-de-vatican-reflecta-deschiderea-acestuia-spre-noua-ordine-mondiala/

Si alte papisme...
http://documente.catholica.ro/discursul-papei-la-primirea-membrilor-cer-2010/
*(…) …În acest context, apare deosebit de importantă mărturia de fraternitate dintre Catolici şi Ortodocşi: să prevaleze asupra divizărilor şi disensiunilor şi să deschidă inimile la împăcare.
*Un domeniu de colaborare astăzi deosebit de important între Ortodocşi şi Catolici priveşte apărarea rădăcinilor creştine ale Europei şi a valorilor creştine, şi mărturia în comun asupra unor teme precum familia, bioetica, drepturile omului, onestitatea în viaţa publică, ecologia.
http://victor-roncea.blogspot.com/2010/02/papa-benedict-al-xvi-lea-invitat-in.html
http://documente.catholica.ro/discursul-ips-robu-adresat-papei-la-primirea-episcopilor-in-audienta-2010/
Noi toţi considerăm deosebit de important dialogul cu Biserica Ortodoxă; acesta, de altfel, se desfăşoară foarte lent şi încă nu a reuşit să rezolve problema restituirii edificiilor sacre confiscate de către guvern de la Biserica Greco-Catolică în 1948.
Încheind aceste câteva cuvinte şi făcându-mă mesagerul întregii Conferinţe Episcopale din România, vă rog să-mi permiteţi să adresez Sanctităţii Voastre invitaţia, plină de respect şi de stimă, de a face un pelerinaj pastoral în ţara noastră, pentru a întări mărturia pe care credincioşii greco-catolici şi romano-catolici o aduc în această ţară, şi pentru a întâlni întregul popor român şi a oferi Bisericilor îmbrăţişarea păcii, în caritate, din partea Bisericii pe care o conduceţi.

Congres : Sfantul Fotie si primatul episcopului romei
http://presaortodoxa.wordpress.com/2010/02/11/congres-sfantul-fotie-si-primatul-episcopului-romei/

Provocarile ortodoxiei in Europa
http://www.romanialibera.ro/fapt-divers/a176893-cele-zece-provocari-ale-ortodoxiei-europene.html
Acum un an, Kiril devenea Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii. Cu Hieronimos al II-lea la Atena, Daniel in Romania, Irinei in Serbia, se poate vorbi de o noua generatie de conducatori ai bisericii mai deschisi dialogului ecumenic si care vor trebui sa ajute ortodoxia sa treaca de aceasta etapa a modernitatii, scrie cotidianul La Croix, citat de Agerpres.

BOR in cifre si date
http://www.basilica.ro/ro/stiri/cifre_si_date_despre_biserica_ortodoxa_romana.html
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române este alcătuit din 53 ierarhi: un patriarh, opt mitropoliţi, 11 arhiepiscopi, 19 episcopi eparhioţi, 2 episcopi-vicari patriarhali, 11 episcopi-vicari şi 1 arhiereu-vicar.
În interiorul graniţelor ţării, în cuprinsul Patriarhiei Române, funcţionează un număr de 15.203 unităţi bisericeşti, organizate astfel: 1 Centru Patriarhal, 6 mitropolii, 10 arhiepiscopii, 13 episcopii, 1 vicariat, 182 de protopopiate, 11.674 de parohii şi 2.658 de filiale, 475 de mănăstiri, 175 de schituri, 10 metocuri.
În Biserica Ortodoxă Română activează 14.578 de preoţi şi diaconi din care: 1.043 personal clerical de conducere şi 12.993 de preoţi şi diaconi (la parohii, mănăstiri, schituri, centre eparhiale şi protopopiate); 532 de preoţi în instituţiile bugetare de stat. Posturi clericale vacante - 1.104, din care: personal de conducere - 159, preoţi şi diaconi - 945.
Situaţia monahismului se prezenta astfel: 660 de aşezăminte monahale din care: 475 de mănăstiri (255 - călugări, 220 - călugăriţe), 175 de schituri (111 - călugări, 64 - călugăriţe) şi 10 metocuri (6 -călugări, 4 - călugăriţe), în care trăiesc în rugăciune, muncă şi studiu potrivit regulilor monahale şi sfintelor canoane un număr de 8.112 vieţuitori (2.931 de călugări,/5.181 de călugăriţe).
Pentru abateri şi delicte, clerul de mir a primit următoarele pedepse: Prin instanţele de judecată: 7 caterisiri, 10 depuneri din treapta preoţiei, 16 opriri de la cele sfinte, 23 transferuri disciplinare; Direct de la chiriarh: 19 canonisiri la mănăstiri, 113 avertismente/dojană arhierească, 23 alte pedepse. Sinoadele mitropolitane au admis 3 apeluri, au respins 1 apel şi au menţinut 3 pedepse.
Pentru abateri şi delicte, clerul şi personalul monahal au primit următoarele pedepse: Prin instanţele de judecată: 3 caterisiri, 4 depuneri din treapta preoţiei, 4 transferuri disciplinare, 12 opriri de la cele sfinte, 14 excluderi din monahism; Direct de la chiriarh: 2 avertismente/dojană arhierească, 2 alte pedepse.

Caracterul ecumenist al patriarhului Bartolomeu
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/02/03/unde-am-ajuns-un-patriarh-%E2%80%9Eortodox%E2%80%9D-daruieste-un-coran-presedintelui-coca-cola/comment-page-1/#comment-7586
http://www.basilica.ro/ro/stiri/caracterul_ecumenic_al_patriarhiei_constantinopolului.html
http://acvila30.wordpress.com/2010/02/04/nefericitul-si-sarmanul-patriarh-bartolomeu/

Pavel Corut huleste impotriva lui Dumnezeu si spune ca nu exista diavol....
http://savatie.wordpress.com/2010/02/03/despre-gigi-becali-pavel-corut-si-patriarhia-romana/
http://ro.altermedia.info/actiune-civica/peti%C8%9Bie-la-cna-impotriva-%E2%80%9Eloviturii-de-presa%E2%80%9D-a-lui-pavel-coru%C8%9B_18618.html

Canonizarea lui Eminescu?

http://vestitorul.blogspot.com/2010/02/eminescu-propus-pentru-canonizare.html
http://c-tarziu.blogspot.com/2010/02/de-ce-nu-poate-fi-canonizat-eminescu.html
http://www.napocanews.ro/2010/02/soc-si-groaza-eminescu-castiga-cu-3-0-la-masa-verde.html


Noua macheta a catedralei neamului
http://www.ziuaveche.ro/politica/407-noua-macheta-a-catedralei-neamului
http://www.jurnalul.ro/stire-observator/noua-catedrala-patriarhala-in-linie-dreapta-spre-proiect-535134.html

Phil Jones, profesorul din centrul scandalului Climategate: M-am gandit de mai multe ori sa ma sinucid

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-6884904-phil-jones-profesorul-din-centrul-scandalului-climategate-gandit-mai-multe-ori-sinucid.htm

Avatar
http://filida.wordpress.com/2010/02/07/am-fost-si-eu-la-avatar/
Avatar este o interesantă combinaţie între artă şi ştiinţa psihologiei.
Acţiunea se petrece sau trebuie să se petreacă în mintea oamenilor, făcînd din Avatar nu atît un film psihologic, cît unul cu scop psihologic, mai precis psihotrop, adică de modificare a dispoziţiei subiectului, spre a-l predispune la anumite alegeri, la anumite preferinţe. Inducerea efectuării unei alegeri inconştiente (care nu este o alegere liberă) se numeşte manipulare.
Pandora este Pămîntul, pandorenii sînt oamenii care se doresc şi se imaginează trăind într-o lume de vis. Ei sînt puternici, uriaşi, pot zbura, folosindu-se de nişte animale zburătoare.
Pandorenii trăiesc în deplină armonie cu două lumi: lumea plantelor şi lumea animalelor. Plantele sînt unite şi comunică între ele prin intermediul rădăcinilor, care sînt legate între ele ca neuronii în interioriul sistemului nervos, creînd o reţea planetară. Pandorenii pot downlada şi uploada din această reţea informaţii despre ei şi despre trecutul lor, avînd posibilitatea să se conecteze biologic ei înşişi la acest sistem. Oricît de eco şi de uman pare mesajul filmului, acest complicat sistem vegetal este de fapt reprezentarea reţelei mondiale de internet, la care cu toţi vom fi legaţi biologic, la fel ca pandorenii, atunci cînd ni se vor implanta bio-cipurile. Filmul ne sugerează cît de bine şi de frumos ar fi să fie aşa şi ce posibilităţi minunate vom avea atunci…
În film mai apare o lume, şi anume acea a animalelor. Vedem cîini, cai, păsări ş.a.m.d., numai că deosebirea faţă de animalele de pe Pămînt este aceea că animalele pandorenilor sînt infiorător de monstruoase. Pandorenii au posibilitatea de a se conecta şi la aceste fiare, prin aceleaşi mijloace. Mai mult, animalele le fac rău şi vor să îi ucidă pe pandoreni, dar numai pînă se conectează la ele, adică pînă cînd fiara şi omul devin una. Veştile sunt deosebit de proaste, pentru că aceste animale înfiorătoare reprezintă de fapt lumea demonilor din infern, veniţi acum pe pămînt, şi care abia aşteaptă să fie legaţi „sufleteşte” de oameni şi să trăiască în „armonie” şi “frăţie” cu ei.
Aşadar, filmul are trei lumi principale: lumea oamenilor, lumea virtuală şi lumea iadului, care se conectează acum, se unesc laolaltă pentru împlinirea măreţului plan al omenirii: pregătirea venirii lui Antihrist.
„Secolul XXI va fi religios ori nu va fi deloc”, ar putea suna sloganul definitoriu al acestui secol. Eu propun un altul, realist: „Scapă cine vrea sa ştie!”

*http://filida.wordpress.com/2010/02/07/religia-big-brother-%E2%80%93-ramura-ecologista/

Saccsiv:
*http://saccsiv.wordpress.com/2010/02/08/video-ce-se-intampla-la-astana-capitala-kazakhstanului-plina-de-simboluri-ale-noii-ordini-mondiale/
http://saccsiv.wordpress.com/2010/02/08/indragostite-de-duhovnici-%E2%80%A6/

In Franta vesminte de parada Gay ale episcopului catolic provoaca reactia poporului
http://acvila30.wordpress.com/2010/02/09/franta-vesmintele-de-parada-gay-ale-episcopului-catolic-provoaca-reactia-poporului-video/
***************************************************************************
*Dr. Mircea Puscasu: Cateva probleme punctuale ale vaccinarilor “obisnuite”:
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/02/05/pare-incredibil-dar-e-probat-zapada-din-bucuresti-este-in-mod-dubios-extrem-de-toxica-si-poate-ucide-noi-dezvaluiri-despre-vaccinuri-si-despre-banalul-algocalmin/#more-3921
-Daca vaccinurile au eradicat epidemii, de ce se mai administreaza acum cand nu mai sunt epidemiile?
-Ca sa nu mai fie alte epidemii, ar zice unii.

-Sa credem deci ca guvernantii nostri incheie din ce in ce mai multe contracte de milioane si zeci de milioane de euro cu Big Pharma (marile companii farmaceutice) din grija pentru sanatatea noastra, sa ne fereasca de epidemii de difterie, de tetanos, de tuse magareasca (pertusis), de oreion, rubeola si rujeola de TBC, de poliomelita, de hepatita etc. ?
-Sa fim seriosi ! Primele trei boli enumerate se trateaza cu …banala penicilina (AMOXICILINA, AUGMENTIN etc.), oreionul, rubeola si rujeola cu rabdare, TBC-ul face ravagii cumplite (7000 de morti pe an) desi suntem ultra vaccinati cu BCG, poliomielita a disparut, iar hepatita se transmite doar prin sange si alte lichide biologice si oricum nu este prevenita prin vaccin. (In SUA, in ciuda vaccinarilor masive impotriva hepatitei B, incidenta acestei boli a crescut cu 15% in 6 ani, de la 55 la 63 de cazuri la suta de mii de locuitori)

-De ce se vaccineaza sugarii anti difterie? E vreo epidemie de difterie? Ati auzit in ultimii ani de vreun caz de difterie?
-Serul antidifteric a fost descoperit in 1890 de von Behring, care a si luat pentru asta premiul nobel pentru medicina in anul 1901. De atunci se face vaccinare antidifterica pe scara larga. A fost o mare descoperire la vremea ei. Doar ca atunci nu se stia de antibiotice, de penicilina in special care trateaza difteria, pentru ca Flemnig cu Chain si Heatley, au terminat cercetarile incepute in 1929, abia in 1940, aducand lumii penicilina. La cata Amoxi inghitim pe cap de locuitor nu cred sa mai fie pe planeta vreo urma de Corynebacterium diphtheriae care este agentul cauzal al difteriei.
Stiati ca incidenta poliomelitei postvaccinale este mult mai mare decat cea a poliomelitei cu virus salbatic? Adica poti face poliomelita mai degraba de la vaccin decat din aer, alimente etc. !
In Massachusetts, SUA erau in 1954, 272 de cazuri de poliomielita. Apoi s-a trecut la administrarea VPO (vaccin anti polio cu virus viu) ce a avut ca rezultat o crestere exploziva a numarului de cazuri de poliomielita, ajungandu-se la sfarsitul anului 1955 la 2027 de cazuri.

In 1976, dr. Jonas Salk, cratorul vaccinului cu virus mort, a depus marturie ca VPO a fost principala, daca nu singura cauza a tuturor cazurilor de poliomielita raportate in SUA incepand din 1961.
Pozitia oficiala recunoaste riscurile VPO si ineficienta VPI:
“Disadvantages of Oral Polio Vaccine
Although OPV is safe and effective, in extremely rare cases (approx. 1 in every 2.5 million doses of the vaccine, plus foarte multe neraportate, neconcludente, “curatate” din liste) the live attenuated vaccine virus in OPV can cause paralysis – either in the vaccinated child, or in a close contact. Immune deficiency of the recipient may be among the causes. This risk of vaccine-associated polio (VAPP) is well known…. . [Exista tari in care exista mai multa poliomelita postvaccinala, decat cea “naturala”.]

Disadvantages of inactivated Polio Vaccine
Unlike the oral vaccine, IPV confers only very little immunity in the intestinal tract. When a person immunized with IPV is infected with wild poliovirus, virus can still multiply inside the intestines and be shed in stools — risking continued circulation. For this reason, OPV is the vaccine of choice wherever a polio outbreak needs to be contained, even in countries which rely exclusively on IPV for their routine immunization programme (polio outbreak in the Netherlands in 1992).” [Adica nu prea are eficienta VPI-ul, dar hai sa-l injectam copiilor, ce daca are reactii adverse...] (http://www.polioeradication.org/vaccines.asp)

In prezent, se ştie că inducţia cancerului este un fenomen care porneşte de la o singura celulă şi că o singură unitate functională de ADN străin în genomul celulei-gazdă poate induce transformarea celulară malignă. O confirmare a acestor adevăruri este descoperirea, în anul 1960, a virusului SV40 (Simian Virus 40) în vaccinul anti- polio oral “Sabin”, preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit că şi vaccinul anti-polio “Salk” (varianta cu virus inactivat, administrat pe cale injectabilă) este contaminat, deoarece virusul a supravieţuit formaldehidei folosite pentru inactivare. Cercetătorii americani Sweet şi Hilleman de la Merck Institute for Therapeutic Research, care au făcut descoperirea, afirmă că toate cele 3 tulpini de virus polio vaccinal au fost găsite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimuţei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio. Confirmarea rolului oncogen al acestui virus a venit în momentul în care genomul viral SV40 a fost descoperit în tumori maligne diverse ale adulţilor injectaţi cu vaccinul anti-polio în copilarie: mezotelioame,3 limfoame,18 limfoame non-hodgkiniene,26 tumori cerebrale,4,8 osteosarcoame,6 tumori maxilo-faciale. “Virusurile ascunse”, cum au fost denumite, au o particularitate care explică şi numele lor: deşi creează distrucţie marcată in vitro şi in vivo, ele nu sunt recunoscute de sistemul imunitar uman, deoarece nu au în structura lor antigenele critice necesare pentru identificare. Ele determina, astfel, boli grave, trenante, ale sistemului nervos central si periferic, frecvent cu sfărşit letal. Cercetătorul care le-a descoperit afirmă că ele pot fi considerate “o arma biologică a naturii”, deoarece pot îmbrăca forme structurale diferite, dar îşi păstrează capacitatea de a se include în celula nervoasă şi de a o distruge.

Actul vaccinării trebuie înţeles, în ultimă instanţă, ca un act de introducere de material genetic străin direct în fluxul sanguin. Campaniile de vaccinare în masa au avut un impact covârşitor asupra populaţei, în sensul că au condus, pe termen lung, la mutaţii genetice imprevizibile şi la alterarea în sens negativ a codului genetic uman. Legătura dintre mutaţiile genetice şi oncogeneza la om a fost demonstrată ştiinţific, iar creşterea incidenţei şi mortalităţii prin cancer este o realitate a zilelor noastre.

Pe de alta parte, aparitia virusurilor atipice, nemaiintalnite pana acum, legate de contaminarea vaccinurilor, arata ca, in momentul in care orice material biologic este introdus direct in curentul sanguin, posibilitatile de contaminare sunt practic nelimitate si imposibil de controlat la nivelul stiintei actuale.” (Vaccinul pentru gripa porcină: periculos si ineficient! – Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita din România)

Stiati ca, desi vaccinurile au fost introduse in Europa cu aproape 10 ani mai tarziu decat in SUA, bolile pentru care se administrau vaccinurile, doar in SUA, au scazut IN ACELASI TIMP si cu ACEEASI RATA si in Europa unde nu se administrau vaccinuri inca?
Daca aveti timp si rabdare :
Vaccine Nation – dr.Gary Null, PhD -
un documentar care contine si foarte multe date despre “paradoxurile” de care scriam mai sus.
http://video.google.com/videoplay?docid=6531447125053615129&hl=en#

Stiati ca un copil cu situatie favorizanta poate face autism de la un singur vaccin?
Un copil pleaca din spital fara certificat de nastere, dar cu un “certificat de vaccinari” si cu doua vaccinuri facute HepB si BCG. Plus antitetanosul facut de mama in sarcina. Aceste vaccinuri pot da efecte adverse imediate mai grave decat autismul, cu promisiunea ca vor feri copilul de hepatita B si de TBC. Daca promisiunile nu se respecta (TBC face anual 7.000 de victime la populatia vaccinata), ramane copilul doar cu riscul reactiilor adverse. Iar daca acestea arata ca cele din cazul relatat la linkul de mai jos, atunci oricine este indreptatit sa nu-si mai vaccineze copiii, cu nici un vaccin, niciodata.
http://iansvoice.org/default.aspx

Iar despre legatura de cauzalitate dintre vaccinuri (in special prin componenta ce contine mercur) si autism sunt studii multiple care au demonstrat asta de mult. Sunt si pe net, uite cateva:
Autism: A Unique Type of Mercury Poisoning
http://www.vaccinationnews.com/DailyNews/July2001/AutismUniqueMercPoison.htm

Mercury on the Mind – dr. Donald W. Miller, MD
http://www.lewrockwell.com/miller/miller14.html

Thimerosal in Childhood Vaccines, Neurodevelopment Disorders, and Heart Disease in the U.S.
– MarkR. Geier, MD, PhD
http://www.jpands.org/vol8no1/geier.pdf

PS:
Schema programului national de vaccinari se aplica fara informarea parintilor privind riscurile si beneficiile, de multe ori cu presiuni din partea medicilor, fara sa fie informati ca ei, parintii, sunt factorul de decizie, fara a urmari reactiile adverse sau a le despagubi.

Schema este asa:
Primele 24 de ore 1 vaccin (Hep B)
4-7 zile 1 vaccin (BCG )
2 luni 5 vaccinuri ( D,T,P, Hep B, VPO)
4 luni 4 vaccinuri (D,T,P, VPO )
6 luni 5 vaccinuri (D,T,P, Hep B, VPO )
12 luni 4 vaccinuri ( D,T,P, VPO )
12-15 luni 3 vaccinuri ( R,R,O )
30-35 luni 3 vaccinuri (D,T,P )
7 ani (in cls. I) 5 vaccinuri (D,T, R,R,O )
9 ani (in cls. III-a) 1 vaccin ( VPO )
14 ani (in cls VII-a) 3 vaccinuri ( D,T, Rub)
18 ani (in cls XII-a) 1 vaccin ( Hep B )

Mi se pare monstruos ca unui copilas de la nastere pana la 3 ani, sa-i fie facute 26 de vaccinuri, pana in clasa a II-a 31 de vaccinuri, iar pana la clasa a XII-a 36 de vaccinuri.

*****************************************************************
http://cristianstavriu.wordpress.com/2010/02/03/cum-ierarhizam-prioritatile-in-viata-noastra-pilda/

http://apologeticum.wordpress.com/2010/02/04/dezvaluiri-incredibile-in-revista-atitudini-despre-cum-parintele-ioanichie-balan-a-fost-ucis-cu-metale-grele-si-cum-a-fost-cenzurat-si-interzis-de-mitropolitul-daniel-ciobotea/

Petrache Lupu
http://bizantina.ro/?p=864

Căci firea femeii covârşeşte mult pe cea bărbătească în statornicia şi răbdarea binelui şi niciodată nu va putea bărbatul să fie deopotrivă cu femeia fie în nevoinţa postului sau a altei virtuţi, fie în belşugul lacrimilor, fie în iubirea de osteneală întru rugăciuni, fie în necruţarea facerilor de bine.
http://tainacasatoriei.wordpress.com/2010/02/14/caci-firea-femeii/

3 comentarii:

  1. Eu nu mai stiu ce sa fac.Totul e prezentat fara speranta.Oare e bine sa refuz vacinarea baiatului meu in varsta de doua luni ?
    Cine-mi poate gira constiinta ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaccinarea copiilor este intr-adevar o problema si este, dupa parerea mea greu de raspuns la aceste intrebari. Pana de curand ma gandeam ca este totusi bine sa facem copiilor nostri vaccinurile pe care si noi le-am facut.Dar acum vazand ca se fac vaccinuri expirate si ca vaccinurile care apar pe piata sunt pline de substante care mai taziu se vadesc ca dauneaza sanatatii, pana la urma ce am castigat facandu-le?
    Traim intr-o societate in care nu ne mai gandim ca avem un inger pazitor, intr-o societate care L-a uitat pe Dumnezeu. Nu mai avem curaj, si nu mai avem nadejde. Singura scapare pentru sanatatea noastra pare sa o gasim in farmacie. Big Pharma capata din ce in ce mai multa putere, dar pe seama noastra.
    Si ca sa nu ma departez prea mult de subiect, cred ca este bine ca inainte de a mergem la medic pentru a face un vaccin copilului nostru trebuie sa ne documentam mult mai bine si de-abia apoi sa luam o decizie pro sau contra. E o munca in plus dar priveste sanatatea copilului nostru.
    PS Nu m-am referit la vaccinurile pentru gripa porcina sau sezoniera, pe care din start nu le accept, avand in vedere tot ceea ce s-a scris pana acuma despre ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Luarea unei astfel de decizii este o problema foarte delicata, deorece in sanul unei familii ambii parinti isi pot exprima opinia fata de sanatatea, integritatea si dezvoltarea armonioasa a propriului copil.
    Ganditi-va, intr-un eventual proces de divort intentat pe tema vaccinarii copilului,carui parinte va incredinta instanta copilul...?
    Evident, copilul va fi incredintat celui ce doreste vaccinarea si se comporta ca un om "normal".Asta e o situatie extrema.
    Personal am discutat cu un medic pediatru care mi-a spus ca se vaccineaza anual milioane de copii.Ce ar fi daca vaccinarea ar insemna automt crima ? El mi-a sugerat alegere unui vaccin pe care statul i-l ofera gratuit.
    Daca vaccinarea trebuie privita ca fiind de fapt o introducere in organismul uman a unor substante straine, nu pot sa nu-mi amintesc ca in prezent 99% dintre noi suntem infestati astfel intr-un fel sau altul. Totodata trebuie sa remarcam ca sperant de viata a omului contemporan este mult ridicata fata de cea a omului din evul mediu care murea pe la 45-50 de ani (lasand razboaiele la o parte).
    Cred ca e riscanta si atitudinea apocaliptica pentru ca imi amintesc de cazurile de sectanti care stau in comunitati izolate de lume si rup legatura cu orice vine de la societate.
    Nici nu am atata credinta incat sa pot spune: gata, nu fac vccinul...sunt mic...
    Pana la urma, voi incerca sa ma foosesc de Postul care urmeaza, si in zilele care mi-au ramas pana la vaccinare s-L rog pe D-zeu sa aiba grija El !
    Personal, n-am mai multa putere.
    Si daca astia si-au propus sa ne omoare, vor otravi probabil si aerul si nimeni nu mai scapa asa !
    Totul e cu voi Lui Dumnezeu si ne putem folosi si de asta !

    RăspundețiȘtergere