marți, 7 septembrie 2010

Interviu cu P. Arsenie Papacioc din 31 august 2010

Mai jos veti putea vedea un interviu luat parintelui Arsenie Papacioc de catre parinte Mihail Stanciu, in data de 31 august 2010, urmat de o partea transcrierii lui, gratie celor de la Razboi intru Cuvant:
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/09/06/parintele-arsenie-papacioc-despre-problema-actelor-cu-cip-31-august-2010-se-face-zgomot-prea-devreme-si-asta-este-in-favoarea-dusmanului/
Sursa:  http://blog.patermihail.ro/arhive/1303






PROBLEMA ACTELOR CU CIP

Mai intai se face zgomot prea devreme, si acesta e in favoarea dusmanului

- Parintele Mihail: Problema actelor cu cip, care urmeaza sa vina, stim cu totii ca nu sunt bune…

- Parintele Arsenie: Parinte draga, mai intai [ca] se face zgomot prea devreme. Zgomotul asta este in favoarea dusmanului. Mi-a placut raspunsul Patriarhului Greciei: miroase a 666 in ce fac astilalti. Raspunsul meu e asta: eu n-as primi asa ceva.



Nu primim, dar ne punem si capul la bataie

- Parintele Mihail: Nici noi nu il primim.

- Parintele Arsenie: Dar inseamna ca iti pui si capul la bataie. Asa ca-i o chestie personala.

Nedezlegarea crestinilor la Taina Spovedaniei, si neimpartasirea lor, pe motiv ca au primit actele cu cip este o mare greseala

- Parintele Mihail: Acuma, au sustinut unii parinti ca crestinii care au acte cu cip n-ar mai trebui dezlegati la Taina Spovedaniei, nici impartasiti, iar ca preotii daca au…

- Parintele Arsenie: E o mare greseala. E o mare greseala. A venit Hristos si a dat aceasta putere si aceasta libertate. Prin Mine se poate orice. Nu este inca o vreme, ca nu este Judecata de Apoi ca sa zicem ca nu mai e valabil ce a spus Hristos. [Ce a spus Hristos] este valabil dincolo de vesnicie. Este Dumnezeu. Si spune intr-un loc Mantuitorul, ca sa speculam orice: nu se misca fir de par fara voia Mea. Suntem guvernati de Mantuitorul, draga, de povatuirile Lui. Dar nu se poate fara cruce. Asa este, pentru ca, va spun, Invierea Mantuitorului, care a fost atat de glorioasa, n-ar fi fost de valoarea asta, daca n-ar fi fost Crucea intai. (…)



Lepadarea inseamna lepadare. Lepadarea e: eu nu cred in Domnul Hristos, asta este lepadarea.

- Parintele Mihail: Unii spun ca ar fi chiar lepadare de Hristos daca primesti actele cu cip.

- Parintele Arsenie: Parinte draga, lepadare inseamna lepadare. Nu este insa departe lepadarea despre care spuneti. Lepadarea e: eu nu cred in Domnul Hristos, asta e lepadarea.

- Parintele Mihail: Da, o marturie anti-Hristos.

- Parintele Arsenie: Anti-Hristos. Sa nu fim cu conceptia asta antihristica…


Temperarea celor care devin agresivi (pe aceasta tema) este mai degraba fara izbanda.

- Parintele Mihail: Si eu am incercat sa-i temperez pe multi care se inspaimanta si care devin la un moment dat foarte agresivi…

- Parintele Arsenie: Parinte draga, n-ai sa reusesti. Trebuie raspuns: eu nu primesc asa ceva. Atat.



Pierdera harului preotilor care au acceptat aceste acte nu se face asa simplu, pe acest motiv.

- Parintele Mihail:...si apoi mai spun si ca preotii care au acele acte, unii pot sa fie chiar in strainatate, zice ca au pierdut harul, nu mai au Taine valide.

- Parintele Arsenie: Vai de mine, ce usor ne bagam in Iad. Ce usor ne lepadam de haruri.


Hristos iarta acolo unde este smerenie si pocainta.

- Parintele Mihail: Asta sa fie totul?

- Parintele Arsenie: L-a costat atat de mult pe Mantuitorul ca sa intelegem dreapta judecata a lucrurilor.

- Parintele Mihail: Asa este.

- Parintele Arsenie: “Eu inca sunt unde sunt, cine sunt, de ce nu recunoasteti?”, zice Mantuitorul. “Iert orice. Dar smerenie… Pocainta”. Nu fac pacatul ca sa ma ierte [Dumnezeu], dar ma surprinde vrajmasul.


Indemnul parasirii sistemului, pe motiv ca o sa vina sfarsitul lumii, este nejustificat, tocmai pentru ca sfarsitul lumii nu este cunoscut.

- Parintele V.: Ii indeamna pe oameni sa isi vanda casele, sa plece in pesteri, sa lase totul ca a veni sfarsitul. Dar asta e chestie sectara, parinte, zic eu…

- Parintele Arsenie: Parinte, cand o sa vina sfarsitul, sfarsitul in sine o sa [se] declare, nu ei.



Nu avem voie sa facem inventarierea preotilor care au acte cu cip si care n-au , si sa-i judecam ca sunt astfel cazuti sau nu din har.

- Parintele Mihail: … Nu va avea trambite de genul asta. Mie mi se pare, parinte, aceasta simplista judecata a preotilor cu cip ca fiind cazuti din har, chiar la limita ereziei, pentru ca tu ajungi sa dispretuiesti lucrarea sfintitoare a acelui preot, care poate sa fie sincer si cu inima smerita si jertfitoare. In America, de exemplu, parinte, aproape toti oamenii au asemenea acte cu cip. Ce inseamna, ca toti preotii de acolo din America nu mai fac Sfanta Liturghie? Pai tocmai Sfanta Liturghie tine lumea.

- Parintele Arsenie: Parinte, nici nu avem voie sa facem astfel de inventarieri. Nu-i nicio primejdie. Dar a spus patriarhul Greciei: miroase a 666. Si acuma ca un cuvant de sfarsit: eu nu primesc asa ceva.



Fiecare raspunde cu capul lui de ce face.

- Parintele Mihail: Da, nici noi nu sustinem, asa este.

- Parintele Arsenie: Dar tu, te priveste, ca s-ar putea sa te coste capul. Si tu faci mai mult decat un sfat din partea mea.


Marturisirea se face la momentul cuvenit, dar pana atunci calea este a pocaintei, caci altfel existi, dar nu esti intreg. Pacatul, oricat de mic, poate sa ne inlature de langa Hristos, iar noi nu putem face nimica fara Hristos.

- Parintele Mihail: Apoi, parinte, i-am mai sfatuit pe unii tineri sa se roage, sa agoniseasca pe Duhul Sfant prin rugaciune, prin milostenie, prin fapte bune, acum, cat e vremea mantuirii, ca asta e vremea pocaintei si a indreptarii noastre si a savarsirii de fapte bune. Iar la momentul cuvenit sa ne pregatim si de marturisire dar sa nu facem valva inainte de vreme. E o bravare inutila.

- Parintele Arsenie: Parinte, sigur, sigur ca da. Nu te grabi… Daca-i vorba asa. Si pe urma n-ai sa ai nicio satisfactie cand stii ca pe undeva n-ai fost prezent. Ai tot dar iti lipseste nasul, iti lipsesc ochii, iti lipseste o ureche, si totusi existi. Existi, dar esti ciung. Si nu exista lucru mic in viata, raul cel mai mic. E o mare greseala sa zicem ca e mic si nu e observabil. Asa crezi? Prostule! Nu te juca cu purecele, care e foarte mic, dar uite asa se plimba. Dar de ce sa dam exemplu pe purec, cand Mantuitorul spune ca fara de Mine nu puteti face nimic. Cu Mine intreg.



A sosit momentul sa fim atenti la prezenta noastra crestina. Cine are ravne necontrolate poate sa faca greseli, si vrajmasul iese in castig. Acum se urmareste care este reactia fata de cip.

Parinte, mi se pare mie ca a sosit momentul sa fim nitel atenti cu privire la prezenta noastra crestina… Trebuie atentie ca sunt ravne necontrolate si se pot sa faca greseli. Se grabesc, si orice graba in momentul asta, in sensul asta, iese in castig vrajmasul. La astfel de emanare – cine are cip, cine nu stiu ce - ei i-au dat drumul si urmaresc cum se reactioneaza.



Cei care zic ca: preotii care au pareri ecumeniste nu mai savarsesc tainele valide, gresesc foarte mult. Numai prin caterisire se inlatura preotul de la savarsirea tainelor.

“- Voce: Zic unii ca tainele preotilor ecumenisti n-ar mai fi valide.

- Parintele Mihail: Adica unii preoti, care mai au pareri ecumeniste, zice ca nu mai savarsesc tainele valide. Dintre preotii ortodocsi.

- Parintele Arsenie: Nu, e o mare greseala asta. Draga, nu ne jucam cu preotia. Preotia e… Dumnezeu a creat doua lucruri care nu se pot schimba. A creat o femeie distinsa care a nascut un Dumnezeu – pe Maica Domnului – si a creat preotia. Care comanda in numele Dumnezeirii orice. Ca oameni, nu poate sa schimbe o miscare marsava harurile fixate de Duhul Sfant. Numai daca te cateriseste, atunci nu mai esti preot.

E preot pana la caterisire sau pana mori... In Tara Romaneasca s-a cam respectat arhieria. Eu le-am spus lucrul asta [arhiereilor care il cerceteaza-n.n.]:" Aveti o mare raspundere si va priveste. Si n-asteptati ideile salvatoare de la subalterni”.



Nu-i conducere fara voia lui Dumnezeu. Mai ales unde este vorba de viata si de moarte.

- Parintele Mihail: …daca un conducator zice, legat de inovatiile astea, ecumeniste sau seculariste – o luam de-a dreapta, dar vaslasii care trag zice – noi mergem inainte ca asa am mostenit de la inaintasii nostri de la Sfintii Parinti. Si Biserica isi tine calea inainte. Vorba nu ramane in gol?

- Parintele Arsenie: Nu e bine parinte. Pentru ca intra in contradictie cu ce a spus Dumnezeu: Fara de Mine nu puteti face nimic. Stie de corabia aia, stie de o musculita cat un ac de mica care fuge, care… De ce a dat Dumnezeu indemnul acesta: Fiti intelepti ca serpii? La porumbei nimeni nu se gandeste. Tocmai intelept ca jivina asta primejdioasa, fioroasa? Pentru un lucru pe care lumea nu l-a intuit: pentru ca sarpele este fiinta care nu moare decat daca ii dai in cap. Si ferim Capul, care este Hristos. ... Fereasca Dumnezeu. Acuma, ne-a dat putinta Dumnezeu sa ne iertam si intre noi, vedeti? Ce n-a facut si nu face ca sa ne salveze, sa ne destepte, prostilor… Adica renunta tu initial la tine! Conducatorii aia de care spuneti, cu corabia, ierarhul e conducator si daca ar fi sa judecam dupa randuieli, nu-i conducerea fara voia lui Dumnezeu. E aparent ca va muri. Dar daca el e conducator, e inspirat, el e ajutorul. Deci El nu lucreaza sa salveze corabia printr-un corabier, ci printr-un conducator. Ca de-aia e conducator. Mata esti in familie, casatorit cu o nevasta  (poveste asa, in general – da o pilda – n.n.) rea. Copii au nevoie de un sfat. Il dai dupa cum salvezi unitatea familiala, familia, nu dupa agitatia si nervozitatea muiereasca. Desi are dreptate, dar nu i se da dreptatea. Nu exista conducator decat de la Dumnezeu. Mai ales unde e vorba de viata si moarte.


- Parintele Mihail: Si noi ne rugam ca sa-i lumineze Duhul Sfant pe pastorii nostri, parinte, si sa ii tina cu adevarat in lumina adevarului.

- Parintele Arsenie: Eu stau de vorba cu ei (arhiereii – n.n.), ma cauta, le deschid cu multa placere si le spun: domn`e, nu ma intereseaza cum intri, ma intereseaza cum ai sa iesi de la mine :) Pai voi n-ati venit degeaba? Nu va costa nimic. Va costa ceva mai scump decat credeti: sa va schimbati imediat conceptiile. Nu dolce far niente, dulce trandavie. Stii ceva? O, sancta simplicitas, sfanta simplitate”.

———————————————————————————————

*Nota1: Convorbirea cu parintele Arsenie s-a prelungit inclusiv dupa ce interviul filmat a luat sfarsit. Din acest motiv, avem doar o inregistrare audio, ramasa de pe recorderul care a fost pus pentru a avea o varianta (audio) de backup. Desi calitatea inregistrarii este foarte slaba (setarile de calitate fiind minime – anume LP – Long Play), fapt pentru care ne cerem scuze, vocile se aud cu claritate.

Nota2: Selectarea fragmentului de discutie referitor la subiectul actelor cu cip s-a facut cu sfatul si binecuvantarea parintelui arhimandrit Mihail Stanciu, autorul interviului. Cel care va incerca preluarea trunchiata sau tendentioasa a postarii sau a filmului, cu citarea sau redarea numai a unor afirmatii ale parintelui Arsenie, scoase din context, isi va dovedi astfel in fata oricui reaua-credinta si viclenia, pacatuind in fata lui Dumnezeu si in fata parintelui Arsenie.

———————————————————————————————
DE CITIT SI:


http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/09/09/demontarea-unei-manipulari-si-o-invitatie-la-reflectie-pe-marginea-lucrarii-sistemului-antihristic-sine-ira-et-studio-daca-e-posibil/

http://www.razbointrucuvant.ro/2010/09/09/merita-macar-putina-atentie-si-opinia-unui-mucenic-real-al-zilelor-noastre-parintele-daniil-sasoev-despre-actele-biometrice-pecetluire-si-antihrist-se-poate-reedita-in-romania-fenomenul-sectar-de-l/


http://blog.pustniculdigital.info/articole/276/

11 comentarii:

  1. Un om care iubește dreptatea9 septembrie 2010 la 22:02

    Teribil este Părintele Arsenie Papacioc. Citește sufletul și intenția omului și-i răspunde în consecință. Iar celui venit în misiune îi răspunde, într-un fel aparte, printre rânduri.
    Dacă eliminăm insistențele,spusele ”reporterului” din următorul fragment de mai jos, și-l lăsăm pe Părintele Arsenie să vorbească neîntrerupt, mesajul apare clar ca lumina zilei.
    Ia să vedem ce zice Părintele de fapt:

    „Dar a spus patriarhul Greciei: miroase a 666. Si acuma ca un cuvant de sfarsit: eu nu primesc asa ceva.
    Dar tu, te priveste, ca s-ar putea sa te coste capul.
    Parinte, sigur, sigur ca da. Nu te grabi… Daca-i vorba asa. Si pe urma n-ai sa ai nicio satisfactie cand stii ca pe undeva n-ai fost prezent. Ai tot dar iti lipseste nasul, iti lipsesc ochii, iti lipseste o ureche, si totusi existi. Existi, dar esti ciung. Si nu exista lucru mic in viata, raul cel mai mic. E o mare greseala sa zicem ca e mic si nu e observabil. Asa crezi? Prostule! Nu te juca cu purecele, care e foarte mic, dar uite asa se plimba. Dar de ce sa dam exemplu pe purec, cand Mantuitorul spune ca fara de Mine nu puteti face nimic. Cu Mine intreg.”

    Eu nu primesc așa ceva, zice Părintele Arsenie Papacioc (clar), dar tu cu atitudinea ta, te privește, s-ar putea să te coste capul. 666 nu este mare cât toate zilele, e mic, este ascuns într-un cip cât un purece de mic. E o greșeală să zicem că este mic și nu se vede 666 din cipul ascuns în actul biometric, și în consecință nu este o lepădare de Hristos. Prostule, nu te juca cu purecele (cipul), chiar dacă este mic și nu se vede! Numărul lui satan, 666, pe numele tău de botez ți-ai pus și nu mai ești întreg, pentru că de Hristos te-ai și despărțit. Acesta este mesajul Părintelui Arsenie Papacioc.
    Cu acest interviu, se pare că Mircea Geoană s-a ales cu un nou coleg. Și când i-am spus eu ”reporterului”, acum 5 luni de zile, că este un adevărat politician …

    RăspundețiȘtergere
  2. @un om care iubeste dreptatea

    Uitandu-ma mai bine pe text, constat ca nu numai "spusele reporterului" le-ai "eliminat" ci chiar si ceea ce spune parintele Arsenie Papacioc. Astfel ca mesajul parintelui pe care l-ai prezentat aici, apare ca fiind tot... dar ii lipseste nasul, ii lipsesc ochii, ii lipseste o ureche. Adica exista, dar este ciung.

    Mai jos poti vedea ceea ce ai extras tu, cu completarile textului in paranteza dreapta, si adaugarile tale in paranteza rotunda:
    (Dar) a spus patriarhul Greciei: miroase a 666 [in ce fac astilalti]. (Si acuma ca un cuvant de sfarsit:)[Raspunsul meu e asta:] eu (nu primesc)[n-as primi] asa ceva. [...] Dar tu, te priveste, ca s-ar putea sa te coste capul.[...] Parinte, sigur, sigur ca da. Nu te grabi… Daca-i vorba asa. Si pe urma n-ai sa ai nicio satisfactie cand stii ca pe undeva n-ai fost prezent. Ai tot dar iti lipseste nasul, iti lipsesc ochii, iti lipseste o ureche, si totusi existi. Existi, dar esti ciung. Si nu exista lucru mic in viata, raul cel mai mic. E o mare greseala sa zicem ca e mic si nu e observabil. Asa crezi? Prostule! Nu te juca cu purecele, care e foarte mic, dar uite asa se plimba. Dar de ce sa dam exemplu pe purec, cand Mantuitorul spune ca fara de Mine nu puteti face nimic. Cu Mine intreg.”

    RăspundețiȘtergere
  3. Si acum voi trece si la interpretarea pe care o dai in continuare:
    Parintele spune clar: "EU N-AS PRIMI ASA CEVA" si nu "EU NU PRIMESC ASA CEVA". Diferenta capitala este intre NU PRIMESC si N-AS PRIMI.
    Cand spui ca NU PRIMESTI dovedeste faptul ca esti foarte hotarat sa nu faci asa ceva, si ca lucrul acesta izvoraste din credinta ta, ca este chiar o problema capitala de credinta. Alternativele in acest caz sunt "a primi" sau "a nu primi". Si daca esti hotarat sa nu primesti, cand ai credinta ferma, pentru lucrul acesta poti sa mergi pana si sa-ti dai viata.
    Parintele folosind insa conditionalul: N-AS PRIMI, arata faptul ca NU ESTE O PROBLEMA CAPITALA DE CREDINTA, arata ca nu trebuie mers pana acolo la a-ti pune viata in pericol, ca nu trebuie sa ajungi sa faci fapte extreme DOAR PENTRU a nu primi asa ceva.

    Spui:"666 nu este mare cât toate zilele, e mic, este ascuns într-un cip cât un purece de mic."
    Parintele nu vorbeste nicunde de marimea ...lui 666. A spus la inceput ca "miroase a 666" dar de atunci a mai avut loc o buna parte de conversatie. In consecinta nu se subintelege niciunde ca atunci cand a vorbit de purice, se referea la marimea lui 666 sau la marimea cipului.
    Vorbind de purice, deci oarecum abstract, multi pot profita sa explice cum vor ei spusele parintelui si sa trimita lumii mesajul pe care il vor ei, dar care nu corespunde cu ceea ce ar fi vrut parintele sa spuna. Pentru a nu face astfel de erori, ar fi mai bine sa ne mai utiam odata pe text si sa vedem intregul context. Astfel parintele spune inainte: "SI NU EXISTA LUCRUIRI IN VIATA, RAUL CEL MAI MIC". Deci care este raul cel mai mic care poate face parte din viata omului? Din viata omului face parte cipul, cum vor unii sa interpreteze, sau pacatul? Stim de la Sfintii Parinti ca cel mai mare pacat al omului este cel de langa el, deci nu neaparat unul anume. Unul, pe care noi am putea sa-l consideram mic, si nebagat in seama, poate sa ne desparta de Hristos. Si daca ne desparte de Hristos, atunci acela pe care noi il consideram mic, si ne "jucam cu el" este de fapt foarte mare. Deci, "asa crezi? Prostule!" Nu este mic cum crezi tu, ci este mare, pentru ca te desparte de Hristos. Este foarte clar ca PACATUL te desparte de HRISOS si nu CIPUL (din acte), ca daca ar fi fost asa, chiar si de acum 2000 de ani se gasea o modalitatea sa fim avertizati. Iar in Apocalipsa se vorbeste de PECETEA care este data prin "INCRUSTARE" in om, si nu se vorbeste de o PRE-PECETE care desparte de Hristos. Daca pre-pecetea era lepadare, de ce oare nu om fi fost atentionati pana acum? Era un lucru atat de minor, incat sa fie "trecut cu vederea" de Sfantul Duh?

    Pe urma mai spui ca "Numărul lui satan, 666, pe numele tău de botez ți-ai pus și nu mai ești întreg, pentru că de Hristos te-ai și despărțit. "
    Daca ti-ai scrie numele pe o foaie de hartie si peste el ai scrie 666 inseamna ca te-ai despartit de Hristos? Da, poti sa nu fi intreg ...daca faci asa ceva...Dar hai sa reflectam mai bine ce inseamna numele de botez si unde conteaza el sa fie scris. Cumva pe toti copacii sau ... in Cartea Vietii? Si daca pentru noi e important sa fie scris in Cartea Vietii inseamna ca numelui nostru de botez nu trebuie sa-i asociem ....PACATUL, caci acesta este SINGURUL care desparte de Hristos.

    Vad ca in final nu te abtii sa lovesti in ..."reporter": "Cu acest interviu, se pare că Mircea Geoană s-a ales cu un nou coleg. Și când i-am spus eu ”reporterului”, acum 5 luni de zile, că este un adevărat politician …"
    ...lasand chiar impresia ca te tragi de sireturi....Oare asa sa fie?
    De fapt insusi folosirea acestui cuvant "reporter" arata din ce tabara esti, pentru ca nu este prima data cand este folosit, ci este chiar o lozinca rautacioasa utilizata de cei care vor sa intoarca lucrurile pe dos.

    Asadar se pare ca nu aderam la aceleasi idei, si vadit sunt alte duhuri care ne despart...

    RăspundețiȘtergere
  4. Un om care iubeste dreptatea10 septembrie 2010 la 15:11

    Nu, nu mă trag de șireturi. Cu acest preot de la Antim am avut o dispută pe Internet, acum 5 luni.
    Acum s-a dus cu intenția vădită de a băga zâzanie între marii duhovnici, dar Dumnezeu i-a dat pedeapsa cuvenită și l-a așezat exact acolo unde-i este locul, adică în rând cu Mircea Geoană prostănacul.
    S-a făcut de râs în ultimul hal, și odată cu el și cei de la prostănacintrucuvânt, cei care au ajuns să persifleze un îndelung pătimitor întru Hristos, precum Părintele Iustin Pârvu, luându-se de mână cu alt mucos, ce s-a făcut pustnic pe internet, adică pustnic digital și care tot de același părinte Mihail este consiliat.
    Unui mare Duhovnic, chiar dacă greșește la un moment dat cu ceva, îi acoperă Dumnezeu greșeala, însă pe cei ce caută slava deșartă și sunt în slujba intereselor lumești, îi va așeza Domnul acolo unde le este locul.
    Celui viclean, venit cu rele intenții, i-a răspuns Părintele Arsenie Papacioc codificat, printre rânduri. Tot omul cu o inteligență medie poate să vadă lucrul acesta.
    Cei care sunt cu adevărat oameni, slujitori ai lui Dumnezeu n-au lăsat nici o portiță de dat la întors în privința actelor cu cip. A se vedea și poziția Înaltului Bartolomeu Anania și poziția Părintelui Adrian Făgețeanu.
    Habar neavând care-s vremile și anii, unii, precum pr. Mihail s-au făcut învățători de pe ale lor bloguri, cu un ochi în Deal, că poate-i pică vreo episcopie sau mitropolie pentru serviciile prestate.
    Multă vreme mai este până la sfârșit. Însă numărul lui satan, 666, este același și astăzi și atunci. Și orice asociere de vreun fel a numelui sau a persoanei noastre cu 666, este lepădare de Hristos. Gargara cu păcatele este pentru prostime, ca să nu vadă că păstorii și-au dat turma pe mâna necuratului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un om care iubestedreptatea10 septembrie 2010 la 15:12

    Părintele Arsenie Boca, văzând cu zeci de ani înainte toate ce le trăim noi azi și văzând și rătăcirea și dezbinarea în care trăim, ne-a arătat clar unde ne aflăm și ne-a arătat pentru ce trebuie să luptăm.
    Zice: „În veacul al VIII-lea al erei creştine a fost, printre altele, o mare luptã pentru icoane. A trebuit un sobor ecumenic, ultimul sobor, al VII-lea, sã apere cinstirea sfintelor icoane. Atunci erau iudeii care pârau icoanele la împãraţi, precum că sunt chipuri cioplite şi închinare la lemne. Deşi atunci s-a pus capãt rãutãţii şi multe veacuri icoanele au fost în cinste, astãzi iarãşi li se gãseşte vinã. Atunci li se zicea că-s o închinare greşitã lui Dumnezeu. Azi vina lor e cã amintesc de Dumnezeu. Dar mai e o icoanã în primejdie: icoana lui Iisus, pe care o avem în noi, în fiecare, cãci de la Botez fiecare suntem destinaţi sã fim o icoanã a lui Iisus. Împotriva acestei icoane a lui Iisus în noi se dã azi o luptã mai vrãjmaşã ca odinioarã împotriva sfintelor icoane. Se dã o luptã împotriva icoanei omului! Unde-i sunt apãrãtorii!?” - http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/09/din-zicerile-parintelui-arsenie-boca.html
    Într-adevăr, icoana lui Iisus Hristos în noi trebuie astăzi să fie înlocuită cu 666, numărul lui satan. Și-a pus satan ștampila lui, 666, pe alimentele ce le consumăm, (de unde atâtea cancere acum, ne întrebăm), pe toate bunurile noastre, chiar și pe cărțile sfinte ce se tipăresc acum. Urmează să pună 666 și pe numele nostru de botez. Chipul lui Iisus Hristos din noi trebuie să dispară.
    Azi „se dă o luptă împotriva icoanei omului” ne spune Părintele Arsenie Boca. Și tot el întreabă: „Unde-i sunt apărătorii?”
    Până la pecetluirea finală multă vreme va mai fi. Până atunci însă suntem datori să păstrăm icoana lui Iisus în noi neluând actele cu cip, nepunând 666 pe numele nostru de botez. Dacă o vom face, vom fi pierduți ca neam, nu vom mai apuca vremurile din urmă. Și vom pierde și sufletele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ un om care iubeste dreptatea

    Nu stiu cat iubesti tu dreptatea, dar mai bine ai iubi Adevarul. Dreptatea, daca o iubesti poti sa ti-o faci si singur, asa cum te duce pe tine capul, dar daca ai iubi Adevarul atunci lucrurile ar sta altfel....

    In primul rand ca Hristos ne invata sa nu-i judecam pe altii. Asadar sa spui ca "acestui preot de la Antim" Dumnezeu i-a dat pedeapsa cuvenita" e ca si cum ai intra tu in judecatile lui Dumnezeu si ai vazut ce i se cuvine parintelui. Deci "asemanandu-te" in judecata cu Dumnezeu, nu faci decat sa dai dovada de duhul razvratirii, pe care nu-l mai numesc, caci trebuie sa stii al cui este...

    Mai spui ca "s-a dus cu intenția vădită de a băga zâzanie între marii duhovnici". Asa crezi tu, si cei de la Apologeticum & Co., care tocmai au scris un articol ce ar arata ca toti duhovnicii spun acelasi lucru, pe care il striga si ei, numai sa atraga pe cat mai multi in ratacirile lor. Toti duhovnicii mari nu vor pune niciodata accentul pe refuzarea cipului din acte, ci pe pocainta omului, dar asta numai cine vrea poate sa o auda.

    Mai spui S-a făcut de râs în ultimul hal, și odată cu el și cei de la prostănacintrucuvânt, cei care au ajuns să persifleze un îndelung pătimitor întru Hristos, precum Părintele Iustin Pârvu, luându-se de mână cu alt mucos, ce s-a făcut pustnic pe internet, adică pustnic digital și care tot de același părinte Mihail este consiliat.
    Si in dreptatea ta nu faci decat sa arunci astfel de cuvinte murdare asupra atator persoane, inducand pe de-asupra si lumea in eroare. Niciunul din cei care i-ai amintit mai sus nu-l "persifleaza" pe Parintele Justin Parvu. Si parintele Justin nu este totuna cu echipa petruvodista, care se vede treaba ca ii compromit numele mai rau decat comunistii.

    Iarasi scrii: Celui viclean, venit cu rele intenții, i-a răspuns Părintele Arsenie Papacioc codificat, printre rânduri. Tot omul cu o inteligență medie poate să vadă lucrul acesta. De aicea deduc ca ai o inteligenta medie daca ai putut sa vezi asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Continam cu ceea ce ai scris: Și orice asociere de vreun fel a numelui sau a persoanei noastre cu 666, este lepădare de Hristos. Gargara cu păcatele este pentru prostime, ca să nu vadă că păstorii și-au dat turma pe mâna necuratului.

    De unde deduci tu asa ceva? Unde scrie ca "orice asociere de vre-un fel a numelui sau a persoanei noastre cu 666 este lepadare de Hristos". Spune P. Arsenie Papacioc: "Lepadarea-i lepadare. Lepadarea e: eu nu cred in Domnul Hristos, asta e lepadarea." Ai uitat ce a spus marele duhovnic? Sau luam doar ce vrem de la el, avand si tupeul sa spunem ca "gargara cu pacatele este pentru prostime". Ca daca ajungem sa credem asa ceva inseamna ca toti Sfintii Parinti ii dam la gunoi si nici nu mai vorbim de Evanghelie. E foarte clar, nu marturisim acelasi duh. Ti-am mai spus odata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acuma treci si la interpretarea spuselor parintelui Arsenie Boca: Dar mai e o icoanã în primejdie: icoana lui Iisus, pe care o avem în noi, în fiecare, cãci de la Botez fiecare suntem destinaţi sã fim o icoanã a lui Iisus. Împotriva acestei icoane a lui Iisus în noi se dã azi o luptã mai vrãjmaşã ca odinioarã împotriva sfintelor icoane. Se dã o luptã împotriva icoanei omului! Unde-i sunt apãrãtorii!? la care aduci explicatii de genul : Într-adevăr, icoana lui Iisus Hristos în noi trebuie astăzi să fie înlocuită cu 666, numărul lui satan.

    Pai icoana lui Iisus la care se refera parintele Arsenie Boca este de fapt Chipul lui Dumnezeu in om. Si nu este vorba de niciun chip sau cip cu 666, ca tot se vrea sa se faca si astfel confuzie. Chipul omului nu se mai aseamana cu Chipul dumnezeirii. Nu are legatura ce spunea parintele Arsenie cu scormoneala de acum.

    Continui :Până la pecetluirea finală multă vreme va mai fi. Până atunci însă suntem datori să păstrăm icoana lui Iisus în noi neluând actele cu cip, nepunând 666 pe numele nostru de botez. Dacă o vom face, vom fi pierduți ca neam, nu vom mai apuca vremurile din urmă. Și vom pierde și sufletele noastre.

    Icoana lui Iisus Hristos in noi trebuie sa o pastram totdeauna, nu numai pana la pecetluirea finala. Si ce treaba are icoana lui Iisus din noi cu actele cu cip. Actul face cumva parte din tine?
    Pe urma, din ceea ce scrii tu, vad ca ai vrea poate, ca neamul nostru sa apuce vremurile din urma. Acest lucru mi se pare fara sens.

    ....

    Sunt prea multe lucruri la care ar trebui probabil sa-ti raspund, dar am preferat sa ma rezum, din mai multe motive. Unul ar fi ca publicand aceste comentarii, scopul tau este de a ma testa, de a vedea ce cred, de a vedea cu cine sunt. Ti-am spus, si cred ca ai vazut si tu ca nu suntem de aceiasi parte, si prin urmare avand directii diferite, mai bine este sa nu ne intersectam. Un alt motiv este faptul ca, consider ca am ceva mai bun de facut decat sa-mi pierd timpul in polemici. Toti care scriu astfel de comentarii nu urmaresc decat sa-i convinga pe altii de ideile lor, sau cel putin sa-i faca sa-si piarda timpul. Asadar cred ca ai gresit destinatia....

    RăspundețiȘtergere
  9. Un om care iubește dreptatea10 septembrie 2010 la 20:05

    Englezii, un popor protestant, au respins actele cu microcip ca pe ultimele spurcăciuni. Le-au scos practic în afara legii. Cei care apucaseră să le scoată au fost obligați pe cheltuială proprie să vină să le preschimbe cu unele normale.
    Iar unii care se consideră a fi în adevăr, în dreapta credință ortodoxă, acceptă aceste acte cu brațele deschise, pentru că așa le spun lor vânzătorii de Dumnezeu, de neam și de țară, masonii și ecumeniștii, ce s-au cățărat în fruntea BOR.
    Pierderea de timp este doar din partea mea, credeam că ai cel puțin o inteligență medie și mai credeam că nu ești spălată în ultimul hal pe creier. Acest popă de la Antim, el însuși luând un pașaport cu cip pentru a călători în America se pare că un iluzoriu colac de salvare v-a aruncat vouă celor ce deja v-ați luat aceste acte cu cip. Duhul Sfânt deja v-a și părăsit. Sunteți incoerenți, răstălmăciți și nu mai aveți o justă reprezentare și măsură a lucrurilor.
    Ca dovadă zici: „Pe urma, din ceea ce scrii tu, vad ca ai vrea poate, ca neamul nostru sa apuce vremurile din urma. Acest lucru mi se pare fara sens.” Subconștientul te dă de gol. Este fără sens ca noi să traversăm vicisitudinile istoriei și să apucam a Doua Venire a lui Iisus Hristos și păstrând dreapta credință să intrăm în Împărăția cea veșnică a lui Dumnezeu?!!!
    Tâlharii întru cuvânt, precum bine i-a numit un Părinte, se folosesc într-un mod perfid de scrieri aparținând Sf. Părinți, răstălmăcind și scoțând din context, cu scopul de spăla pe creier creștinul ortodox.
    Cu saccsiv și apologeticum, precum și cu toți reprezentanții fundamentalismului religios apocaliptic am avut și am un conflict deschis.
    Eu nu judec pe nimeni, doar constat. Vom vedea la Judecată cine răstălmăcește cuvintele Sf. Arsenie Boca.
    Toți marii noștri Părinți spun în esență același lucru, pentru că nu de la ei grăiesc, ci de la Duhul Sfânt spun ceea ce spun. IPS Bartolomeu, Părinții Iustin și Adrian spun exact același lucru referitor la actele cu cip. Ce te face să crezi că Părintele Arsenie Papacioc ar spune altceva?
    Este clar că nu avem ce discuta. Tu vorbești despre duhuri, eu vorbesc despre Duhul.
    P.S. Neamul acesta românesc nu se va lăsa cipuit. Vom trăi și vom vedea. Iar iudele, de rușine vor fi făcute în fața neamului întreg. Și în fața lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu deja le știe. Trădătorii de Dumnezeu, de neam și de țară ei înșiși se vor osândi, prin faptele lor.
    Iar acest Nou Babilon numit UE, la care văd că mulți vă închinați, în câțiva ani nu va mai fi, iar odată cu el vor pieri și actele cu cip. Vom trăi și vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Parintele Mihail de la antim cand a fost in SUA nu a avut pasaport biometric, asa cum spune intr-unul din comentariile de pe blogul sfintiei sale, intr-un articol legat de calatoria sa in America.

    Spunand:se pare că un iluzoriu colac de salvare v-a aruncat vouă celor ce deja v-ați luat aceste acte cu cip. Duhul Sfânt deja v-a și părăsit. Sunteți incoerenți, răstălmăciți și nu mai aveți o justă reprezentare și măsură a lucrurilor. ...presupune ca sti ce fel de acte avem noi, cu cip sau fara, ceea ce este chiar imposibil, in afara faptului daca ai fi securist. Iar a spune ca ne-a parasit Duhul Sfant e ca si cum ne acuzi de erezie si pentru asta vei da seama in fata lui Dumnezeu.

    Pentru restul provocarilor, cred ca deja nu mai are sens sa-ti raspund. Daca vei mai continua asa, cel putin pe blogul meu, nu o sa mai avem ce discuta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari pentru blog! Romania va crestina Europa prin marii sai duhovnici !
    Ar trebui sa fim mandri ca suntem romani!
    Nu va deranjeaza daca trimtem oameni de la
    http://duhovnicii.blogspot.com/ la acest articolul ?
    Lasa-ti un link la http://duhovnicii.blogspot.com/ un blog in care gasiti despre : Parintele Arsenie Boca,Parintele Arsenie Papacioc , Parintele Ilie Lacatusu , Parintele Ilarion Argatu ,Parintele Ilie Cleopa , Parintele Lavrentie Strove , Parintele Nicolae Steinhardt , Parintele Paisie Olaru, Parintele Benedict Ghius , Parintele Serafim Popescu , Parintele Paulin Lecca , Parintele Dometie Manolache ,Parintele Sofian Boghiu , Parintele Ghelasie de la Frasinei , Parintele Proclu Nicau , Parintele Ioanichie Balan , Parintele Iulian Lazar , Parintele Constantin Galeriu , Parintele Dionisie Ignat , Parintele Adrian Fageteanu , Parintele Mina Dobzeu , Parintele Iustin Parvu , Parintele Petroniu Tanase , Parintele Ioan Iovan , Parintele Teofil Paraian , Parintele Rafail Noica , Parintele Gherontiu Puiu , Parintele Elefterie de la Dervent

    RăspundețiȘtergere