joi, 5 noiembrie 2015

Patriarhia cheama la rugăciune pentru pace şi unitate. Cuvantul PF Daniel pentru tineri

Basilica:


 Chemare la rugăciune pentru pace şi unitate

În aceste zile de durere, dar şi de frământare socială, Patriarhia Română cheamă pe fiii Bisericii la rugăciune pentru pace şi unitate, deoarece rugăciunea este izvor de lumină şi înțelepciune, de înnoire spirituală şi morală în viaţa Bisericii, dar şi în viaţa societății noastre.

La Catedrala Patriarhală, rugăciunea pentru pace şi unitate se va desfășura în fiecare zi începând cu orele 18:30
(Acatiste, rugăciuni din Liturghier şi Molitfelnic).
***

 Cuvânt părintesc și prietenesc pentru tineri al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel 


Dragi tineri,

În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la Clubul Colectiv din Bucureşti, pentru familiile îndoliate care îşi plâng pe cei dragi ai lor, şi pentru cei răniți care se află în spitale, dar şi în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere şi de prețuire, de pace şi binecuvântare.

Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite.

Înțelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultați şi încurajați în aspirațiile lor.

Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate.

Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale şi social-filantropice. Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecțiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor.

Biserica este acum alături de tineri înțelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societății româneşti şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate.


† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Rugăciune pentru pace şi unitate la Catedrala Patriarhală


Mii de credincioşi s-au rugat joi seara, 05 noiembrie 2015, la Catedrala Patriarhală, împreună cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru pace şi unitate, pentru cei trecuți la Domnul și pentru însănătoșirea celor aflați în spitale în urma tragicului accident de săptămâna trecută din București.

Începând cu ora 18:30, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande, și Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurați de un sobor de preoţi şi diaconi, au oficiat slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos şi Paraclisul Maicii Domnului.

În cuvântul rostit, Patriarhul României a făcut un apel la pace și unitate, în țară și în Biserică:
Avem nevoie de pace şi de unitate. Avem nevoie de pace în Biserică, avem nevoie de pace în societate, dar şi de comuniune, de unitate, ca să putem săvârşi binele unii cu alţii, nu unii împotriva altora. De aceea, în aceste zile, Biserica doreşte să fie o slujitoare, un factor al păcii sociale, aşa cum prevede şi legislaţia noastră, dar mai ales cum ne cere Mântuitorul Iisus Hristos”.

[...]

LEGATURI: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu