joi, 6 decembrie 2018

Arcul de Triumf - centenar 2018 (imagini, video). A cui biruința?

Arcul de triumf: București (stânga) și Paris (dreapta)

"Pentru prima dată în istoria acestui Arc de triumf, prin definiție laic, agnostic și apolitic, s-a cântat «HRISTOS A ÎNVIAT» și «MÂNTUIESTE DOAMNE POPORUL TĂU»"

11 noiembrie 2018, Paris, Franța

Liderii mondiali sărbătoresc armistițiul la Arcul de Triumf





30 noiembrie  2018, Paris, Franța

Românii sărbătoresc Ziua Națională


Românii din Paris au sărbătorit Centenarul Marii Uniri printr-un eveniment de mare impact și încărcat cu simbolism: au defilat cu 100 de steaguri românești pe bulevardul Champs Elysee până la celebrul Arc de Triumf.

Ambasadorii Moldovei și ai României au reaprins flacăra veșnică împreună cu PS Marc, Episcop al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, ne-a anunțat organizatorul evenimentului, domnul Eugen Leahu.
Au fost depuse coroane din partea ASR principele Nicolae al României, a Bisericii Ortodoxe Române, a Mișcării pentru Regat și Coroană și ale celor două ambasade.

Corala Sf. Ștefan cel Mare, dirijată de maestrul Andrei Burdeniuc, a interpretat „Desteaptă-te Romane”, „Marseilleza” și „Hora unirii”.

Pentru prima dată în istoria acestui Arc de triumf, prin definiție laic, agnostic și apolitic, s-a cântat «HRISTOS A ÎNVIAT» și «MÂNTUIESTE DOAMNE POPORUL TĂU».[...]





1 decembrie  2018, Paris, Franța

Revoluția "Gilets Jaunes" în Paris



"La Marseillaise", simbol republican -statuie din Arcul de Triumf, distrusa în timpul manifestației "Gilets Jaunes" de la Paris, 1 decembire 2018





  1 decembrie 2018, București

 Parada de ziua națională a României




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu