duminică, 7 octombrie 2018

Declarația de presă a Comitetului de Inițiativă Cetățenească pentru Revizuirea Constituției. Ierarhi care au participat și au îndemnat la vot dar și alți câțiva români inimoși


ACTUALIZARE 22:35 Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 20,41% dintre alegători. Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot este de 3.731.704. Referendumul ar fi fost valid dacă prezența la vot era de 30 la sută, iar 25 la sută dintre participanți votau „Da”.

***
Mihai Gheorghiu: "Există o parte a acestui popor, de 4 milioane, care a fost activă, care a putut să treacă peste campania de dezinformare și s-a prezentat în fața tuturor românilor cu această opțiune"
 Prof. Dr. Pavel Chirilă: "Trebuie să ne crească vigilența în continuare, pentru că teoria gender va intra foarte repede în manualele școlare și atunci în mod sigur viitorul copiilor noștri se va schimba"

Declaraţia de presă a Coaliţiei pentru Familie 




Duminică seara, la sediul Coaliției pentru Familie a avut loc declarația de presă a Comitetului de Inițiativă Cetățenească pentru Revizuirea Constituției. Președintele acestuia, Mihai Gheroghiu, a declarat:
E un vot copleșitor. E primul vot post-decembrist pentru mărturisirea credinței noastre, pentru apărarea civilizației creștine a Europei și a României, pentru apărarea unei valori fundamentale a acestei națiuni și a civilizației europene creștine.

Ce am trăit noi astăzi nu este un sondaj, o filă de hârtie care să fie pusă într-un dosar. Este un vot legal și constituțional care aruncă în talgerul agendei publice a României problema căsătoriei, chiar dacă nu am împlinit ținta noastră de 6 milioane. Și nu am împlinit-o pentru că ne-am confruntat cu o imensă mașinărie propagandinstică, anti-referendum, pro-boicot, de manipulare și dezinformare a cetățenilor români.
Această ură teribilă îndreptată împotriva creștinilor din această țară este un fenomen teribil care ar trebui să ne îngrijoreze pe noi, să arate care este miza profundă a mărturisirii noastre creștine.

Să fim bucuroși pentru această zi. Comuniunea noastră și-a arătat puterea. Există o parte a acestui popor, de 4 milioane, care a fost activă, care a putut să treacă peste campania de dezinformare și s-a prezentat în fața tuturor românilor cu această opțiune. E o opțiune importantă de care trebuie să ținem seama și de care trebuie să țină seama toți factorii politici, constituționali și legislativi din această țară.
 Ana Corina Săcrieru a declarat:
În ciuda faptului că a fost o campanie nu de 30 de zile, ci înjumătățită, iar boicotul a fost până în ultima clipă a acestei zile, în ciuda faptului că mulți oameni nu au găsit secția de votare, nu au găsit afișul Autorității Electorale Permanente, iar de 48 de ore primim mărturii despre cum au fost oamenii împiedicați să voteze, totuși, atât de mult valorează căsătoria, copiii și mărturisirea de credință pentru cei 4 milioane de români, încât nu au putut fi manipulați și au dovedit că pentru prima dată în istoria recentă a acestei țări creștinii sunt o forță.
Prof. Dr. Pavel Chirilă a declarat:
Aș vrea să dau un sfat atât părinților care au fost astăzi la vot, cât și părinților care n-au fost: „Trebuie să ne crească vigilența în continuare, pentru că teoria gender va intra foarte repede în manualele școlare și atunci în mod sigur viitorul copiilor noștri se va schimba.

Noi am spus de mai multe ori că acest referendum nu este făcut atât pentru prezent, cât pentru viitorul generațiilor următoare. 
Cei care am stat trei ani aici și am încercat să obținem constituțional definiția căsătoriei așa cum este bine nu părăsim barca aceasta și vom lucra în continuare pentru apărarea moralei creștine în această țară.
 Cătălin Vasile a declarat:
Vreau să mulțumesc în primul rând celor care au fost la vot și celor care nu au fost la vot. Am spus de mai multe ori că dorința noastră este să ducem această inițiativă până la final și mulțumită celor care au pus umărul am putut să facem acest lucru până la final.

Am văzut cu ochii noștri care este realitatea din România. În special aș vrea să mulțumesc celor din diaspora. Am văzut o mobilizare exemplară. Cozi imense atât în Anglia, Germania, Spania, Italia. Oameni care ar fi putut să stea ca și alții din țară la televizor sau să-și facă de lucru, dar au văzut ce se întâmplă în țările în care sunt ei.
Dragi români, luați exemplu de la frații noștri din străinătate. Ei trăiesc deja aceste realități pe care noi vi le-am prezentat de-a lungul timpului. În acești ani v-am arătat care sunt efectele neclarității definiției căsătoriei în Constituție. Poate că nu ne-ați crezut, dar va veni vremea când ne veți crede.
 Andrei Manea a declarat:
A fost o onoare să fiu alături de toți acești oameni minunați din întreaga țară care s-au implicat. Sunt oameni care au renunțat la timpul petrecut alături de familiile lor, la timpul petrecut în profesiile lor și timpul petrecut pentru planurile personale.

Mă bucur că am făcut parte din această echipă. Chiar dacă nu s-a atins obiectivul securizării definiției căsătoriei în Constituția României, cred că cel mai mare câștig este că suntem împreună. Suntem 4 milioane de creștini mărturisitori și acest lucru ne aduce împreună. Putem face lucruri minunate pentru copiii noștri și pentru viitorul acestei țări.



Ierarhi români care au participat la vot


Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a votat sâmbătă, în jurul orei 10:00, la secția de votare din cadrul Școlii Nr. 74 Ienăchiță Văcărescu din București. La ieşirea din cabină, Patriarhul Daniel a declarat că participarea la vot este 
o onoare și o binecuvântare”.


Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a votat sâmbătă, 6 octombrie 2018, în jurul orei 16.00. La ieșirea din secția de votare, părintele mitropolit a declarat: 
M-am prezentat astăzi la vot cu gândul la Dumnezeu, cu gândul la ceea ce spune Scriptura despre ceea ce avem de făcut în viață, cu gândul la tatăl meu plecat în veșnicia lui Dumnezeu, cu nădejdea că și alții vor înțelege că votul de astăzi este o problemă de conștiință.


Mitropolitul Ardealului a votat în jurul orei 8:00, la una dintre secţiile de la Şcoala 15 din cadrul Colegiului „Octavian Goga” din Sibiu. La ieşirea de la vot, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu că 
votul acesta democratic este pentru noi şi pentru urmaşii noştri, pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri”.


Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a votat sâmbătă, în jurul orei 13.00, la secţia de votare nr. 31 din cadrul Şcolii nr. 25 (Petru-Rareş) din municipiul Galaţi. Cu acest prilej, Chiriarhul Dunării de Jos a declarat că „votul este o exprimare a libertăţii”: 
Votul este un prilej binecuvântat şi o expresie profundă a libertăţii care provine, atât din conştiinţa mărturisirii credinţei noastre, cât şi din exerciţiul democratic înscris în Constituţie. Pentru noi, de această dată, votul este o mărturisire fermă a credinţei în valorile sacre ale familiei care este temeiul de nezdruncinat al unităţii noastre şi al solidarităţii poporului român”, a spus ierarhul.


Tot sâmbătă, Părintele Episcop Ignatie al Huşilor a votat pentru redefinirea căsătoriei la secţia de vot deschisă pentru românii din diaspora în Glasgow, Marea Britanie, împreună cu toţi tinerii participanţi la Congresul Nepsis. Preasfinţia Sa a susţinut și conferinţa intitulată „Tânărul ortodox între (realul) Brexit și (imposibilul) Hristexit în cadrul Congresului Nepsis UK și Irlanda, organizat sub patronajul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale în Glasgow, Marea Britanie.

 ***


Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, în declaraţia oferită duminică după ce a votat la Referendum a spus că 
„familia creştină este cel mai important proiect de ţară pentru noi românii” 
şi a atras atenţia că 
„dacă acest proiect eşuează înseamnă că România ar putea să cadă din istorie”.
Eu sunt călugăr, nu am familie şi totuşi am venit să susţin acest proiect şi să îmi cinstesc părinţii. De aceea astăzi nu numai pe părinţii mei îi cinstesc, ci pe toţi părinţii şi pe toate familiile de români care în decursul istoriei au dat oameni de cinste României”, 
a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan.

Duminică, 7 octombrie 2018, este ultima zi în care românii pot vota la referendum pentru pentru clarificarea textului articolului 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei, adică înlocuirea expresiei confuze: „uniunea liber consimţită între soţi”, cu formularea clară şi precisă: „uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Cetățenii își pot exprima votul până la ora 21:00.



***

Într-o postare pe Facebook, Marius Giurea precizează: „Am plecat să spunem DA la referendum. Cu mașina, primii 450 km (Ulan-Ude -Irkutsk) din cei 5.000 km pentru a ajunge la secția de votare cea mai accesibilă”.

Originară din Alba Iulia, familia Giurea locuieşte în prezent în oraşul Ulan-Ude, Federaţia Rusă.

Cea mai apropiată secţie de votare din Federaţia Rusă se află în Moscova, la nu mai puţin de 5.350 km de Ulan-Ude.

Dus-întors, drumul lor va însuma peste 10.000 km.

Potrivit MAE în Federaţia Rusă au fost organizate 3 secţii de votare: Moscova, Rostov pe Don şi Sankt Petersburg.

 ***

 Românii din diaspora sunt foarte determinați să voteze la referendum.
O familie din Norvegia explică pe Facebook de ce: "Am plecat la vot… 10 ore de condus (dus-întors) pt. a spune „Da” unei astfel de familii – călătorind la Bergen, Norvegia cu Alina Cusniriuc."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu