joi, 19 octombrie 2017

"Destrămarea identitară prin ideologizare" - emisiune cu Vasile Bănescu si Sorin Lavric. "Toate reformele se vor lua, fără să se mai facă referendum"

"Democrația până acuma era bună, dar când e vorba de referendum nu mai e bună."
*

Destrămarea identitară prin ideologizare. Anticreștinismul „corect politic” (15 10 2017) 

Invitat: Sorin Lavric, scriitor




 Câteva idei extrase din înregistrarea de mai sus:


- Destrămarea identitară este un fenomen deconstructivist.

- Creștinismul e asaltat în Europa, familia este asaltată în Europa, valorile tari sunt asaltate în Europa.

- Nu mai există o poziție de idei a germanilor după cel de-al doilea Război Mondial și până astăzi. Ei s-au retras în domeniul economic și tehnic. 

- Germanofobii: "Dacă nemții devin foarte puternici, Europa trebuie sacrificată". Si asta se explică prin faptul că astăzi Europa este piața de desfacere a Germaniei.

- După al Doilea Război  Mondial germanilor li s-a cultivat vina colectivă și în special față de holocaust.

- Grecia este un stat prăbușit, falimentar, în care se infuzează an de ani miliarde de euro pentru a fi ținut în acest spațiu euro. De ce? Care e scopul? Păi, după al Doilea Război Mondial a început planul Uniunii Europene și acesta este un supra-stat federal cu un singur guvern și cu un singur popor european. Cum faci ca toate națiile europene să se topească într-un singur popor european? Pare o utopie, dar într-acolo mergem. Si, pentru a face acest popor european, trebuie ca popoarele să fie convinse că au de câștigat dacă intră într-un asemenea stat federal. Pentru asta ei trebuie să fie educați că toate valorile de până acum sunt valori false, anacronice: tradiția este o achiziție tribală, retrogradă, familia la fel, Biserica, la fel. Toate astea trebuie puse într-o lumină proastă. De aici limbajul care este folosit!  Ei, cum faci asta cu atâtea popoare? Cum faci niște intelectuali să își renege trecutul pentru promovarea planului de hegemonie? Păi, printr-o propagandă susținută, prin câștigarea lor prin spate, prin căpătarea unor servituți secrete în urma unor câștiguri.      

- Sunt oameni care conduc la această destrămare identitară prin ideologizare, al cărui vârf de lance este corectitudinea politică. 

- Se caută să se facă un supra-stat federal în care toate popoarele se sting într-un popor european, dar acum s-a văzut că nici economic, nici ideologic direct nu se poate merge spre acest supra-stat, pentru că fiecare popor trage de tradiția lui și e conservator, în mod reflex. Așa că se merge pe acest plan al invaziei Europei cu o populație orientală, adusă din Orientul Apropiat sau din Africa. Acest plan nu e deloc întâmplator, chiar dacă se petrece sub umbrela filantropică a urgentelor umanitare, de fapt este o colonizare premeditată, făcută cu consimțământul clasei politice. 

- In septembrie 2015 Angela Merkel a invitat peste un milion de refugiați și a încălcat dintr-o dată toate legile statului German în privința imigranților. Si, oricât s-a încercat să se înfrumusețeze statisticile, agresiunile refugiaților sunt copleșitoare față de poporul de acolo. In ultimii doi ani tâlhăriile, infracțiunilor de stradă s-au dublat. Ei, acești oameni săvârșesc zilnic agresiuni împotriva populației autohtone. S-au petrecut zeci de violuri săvârșite de acești emigranți.

- V. Bănescu: In calitate de creștin eu îmi pun problema cum aș reacționa cu o familie de emigranți târând după ei câțiva copii. Care ar fi soluția? 

Sorin Lavric: Eu aș privi lucrurile din alt punct de vedere. Acești oameni sunt niște exponenți ai islamului și când vin aici ei ne privesc ca pe niște necredincioși. Ei sunt niște oameni căzuți, îndepărtați de Dumnezeu și ei ne privesc ca atare, chiar dacă noi ne oferim ca gazdă. Si, chiar dacă ei se bucură de generozitatea noastră, ei ne privesc cu ură, și tot timpul vor să ne înlăture. Dacă eu deschid ușa unora care îmi violează femeia, îmi omoară copilul și îmi fură mobila din casă, eu sunt cel vinovat, pentru că filantropia mea este una sinucigașă. Ceea ce se întâmplă astăzi în UE este un truc psihologic prin care filantropia este folosită pentru atingea scopului de care vă vorbeam: formarea unui supra-stat federal, cu un popor european în care autohtonii vor fi amestecați, corciți cu acest val de milioane și milioane de arabi și de negri care vin și schimbă balanța demografică. Europa va fi distrusă pe dinăuntru prin acest val de demografic, fiindcă natalitatea lor este uluitoare, față de a noastră care este într-un declin sinucigaș.  

- Germania este un stat  de drept și toți cei care au fost primiți acolo recurg la tot felul de petiții împotriva statului german, prin care îl învinuiesc că îi expulzează. Este ceva înfiorător și nemții nu mai pot scăpa de ei, pur și simplu. Să ne amintim că fiecare sirian sau irakian ajuns Germania pretinde acum să-și aducă familia: soțiile și câțiva puradei. Si, atunci vă dați seama că în 2-3 decenii balanța demografică se va schimba în favoarea lor și ne vom gândi la vremurile de astăzi ca la ultima etapă a paradisului european. Se prăbușește etosul european. Valorile noastre în care am crezut nu vor mai fi!  

- In clipa în care un stat renunță la moneda națională, suveranitatea lui este o lozincă. In clipa în care alții îți tipăresc banii, tu nu mai ai suveranitate. Nemții și-o păstrează însă pentru că au forță economică. 

- Mai are Germania anticorpi creștini? Pentru că dacă un popor este creștin cu adevărat, acest lucru produce un tip de rezistentă împotriva unei islamizări. Permanent se aduce în fața creștinilor lucrul acesta: "scoaterea însemnelor creștine, ca să nu lezăm cumva sensibilitatea musulmanilor".  Dar, în fața acestui demers, se ascunde aceasta ideologie. Germania, mai are putere să mai reacționeze?

Dacă nu o să mai aibe putere, atunci se va destrăma toată Europa, și o dată cu aceasta și etosul nostru. Iluzia politicienilor noștri este că ei cred că pot lupta cu o religie cu ajutorul unui aparat de stat ateu. Când ai doua tabere, când una este însuflețită de credință și alta atee, cea atee va pierde pentru că motivația celor din acea tabăra este efemera, tine de circumstanțe. Nu au nicio șansă politicienii de astăzi, care cred că vor combate islamul cu discursul democrației liberale și eventual luptând cu aceasta formațiune politică în care se urmărește sterilizarea religioasă a musulmanilor

- Să nu uitam însă că chiar actualul Papa vorbește despre preeminența drepturilor imigranților în fața a orice se întâmplă în acest moment în lume. Așadar iată cât de contaminată este aceasta ideologie, inclusiv pentru unii creștini. De aceea vorbim despre diabolicul din aceasta ideologie, care răstoarnă sau ia chipul binelui.

- Mă uit la Merkel, mă uit la Macron, la uit la Papă și parcă sunt posedați, sunt împinși de un duh care vine de dincolo de ei, le iau autonomia minții și parcă sunt teleghidați. 

- Un gânditor juridic din Europa, un evreu care are deschidere și altitudine potrivită ca să înțeleagă problematica creștină din Europa, spune că s-a mai întâmplat un fenomen, dincolo de presiunea pe care o exercită asupra creștinismului european și islamul, dar și ideologia corectitudinii politice, spune că a mai apărut un zid din creștinii care se autoghettoizează: "Ghettoul creștin, gândirea creștină și integrarea europeană par să locuiască azi în lumi diferite, care se exclud una pe alta. Creștinismul nu intră în câmpul vizual al Uniunii Europene, iar Europa, se pare, nu mai face pare într-o maniera semnificativă din preocupările creștinilor".   

- Se simte o pripă, din declarațiile liderilor politici, de a face acest supra-stat. Vor să se grăbească. Acuma vor să facă un ministru unic de finanțe, pentru toată Uniunea Europeană, vor să grăbească intrarea tuturor tărilor, chiar dacă sunt prăbușite, ca a noastră, în spațiul European. Se simte clar planul acesta de hegemonie. El va continua cum? Păi toate reformele se vor lua fără sa se mai facă referendum. Si-au dat seama ce pățesc, dacă cer opiniei publice să se pronunțe. Si, atunci, toate reformele se vor lua în culise și vom fi puși în fața faptului împlinit, dar reacțiile de împotrivire vor apărea tot mai mult.                     

- Pe fondul amoralității prinde rădăcină orice aberație ideologică.

- Dincolo de tăcerea mass-mediei în legătură cu cea mai importantă temă de dezbatere, și anume referendumul pe seama familiei, așa-zișii analiști neutri picură permanent otrava unei minciuni care îi descalifică total în legătură cu asta. 

Spuneam înainte că reformele și măsurile se vor lua în culise fără referendum. Referendumul ajunge să fie înfierat ca idee, ca instrument democratic. Democrația până acuma era bună, dar când e vorba de referendum nu e bună. Asa că acest referendum în privința căsătoriei între bărbat și femeie va fi tergiversat. Politicienii se vor lega de tot felul de chichițe juridice pentru a amâna sine diem organizarea acestui referendum. Nu cred că vom avea anul acesta acest referendum pentru că Parlamentul este foarte slab în fața acestor grupuri de interese și a lobby-urilor. Nu vor avea curajul să facă acest referendum pentru că este împotriva statului federal european.  

Trăim într-un totalitarism exercitat de niște minorități, fie că se numesc ONG-uri, minorități sexuale - toate anticreștine. De ce această fobie față de creștinism? Pentru că creștinismul presupune o credință care se opune formarii acestui stat federal al Uniunii Europene, este o mare piedică și cultivă personalismul, libertatea, discernământul,  de care nu au loc toți desfigurații morali, că nu te joci cu Dumnezeu. Sunt uni care se joacă cu cele mai adânci lucruri din noi, cu consecințe încă inestimabile, dar foarte, foarte grave

Am vorbit de Germania pentru că acolo se citește viitorul Europei.

- Ca cineva să cedeze trebuie sedat, ori noi la asta asistăm: la o sedare a gândirii clare, articulate de creștinism.      

 ***

Cum s-a desfășurat referendumul în Catalonia pe 1 oct. 2017:    



5 comentarii:

  1. Aveați câteva citate din Sf Siluan , cred nebăgate in seama de dl Lavric

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că citește pe aici :-)

      Dar, dacă vreți să le aduceți în atenție, mulțumim!

      Ștergere
    2. " Răul din afară este diversiunea care ne abate atenția
      de la lucrarea lui lăuntrică!
      Noi creștinii,
      nu suntem mai buni decât ceilalți,
      ci suntem niște răi care locuiesc și muncesc
      în Țara Iertării....
      suntem doar niște emigranți
      din această lume
      în Țara Iertării... " Marius Iordachioaia

      Nu am găsit acele fragmente din gândurile Sf Siluan despre iubirea aproapelui, in schimb am ales cuvintele unui poet .

      Ștergere
  2. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this article plus the rest of
    the website is really good.

    RăspundețiȘtergere
  3. I'm not sure where you're getting your info, but great topic.
    I needs to spend some time learning much more or understanding more.
    Thanks for wonderful information I was looking for this info for my mission.

    RăspundețiȘtergere