joi, 9 octombrie 2014

O delegatie a Bisericii Ortodoxe la Sinodul episcopilor romano-catolici despre familie


(stirea se updateaza)

Pe 5 octombrie a început la Vatican lucrarile unui Sinod al episcopilor romano-catolici, cu tema: "Provocările pastorale ale familiei în contextul evanghelizării" Acest Sinod, care se desfășoară intre 5 si 19 octombrie, are loc sub inaltul patronaj al papei Francisc și intruneste 191 părinți sinodali, din care 60 de cardinali proveniti de pe cele 5 continente.

În plus, au fost invitați si alți participanți la aceasta adunare sinodala, în calitate de experți sau consultanți. Astfel sunt opt delegați din alte biserici creștine: Mitropolitul Athenagoras din Belgia din partea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu și Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk care va reprezenta Patriarhia Moscovei în cea de a doua săptămână de lucrari. Sunt, de asemenea, reprezentanți ai Bisericii Coptă, Bisericii Iacobite Siriene, Bisericii Anglicane, Alianței Mondiale Luterane, a Comuniunii Mondiale a Bisericii Reformată și Alianța Mondială a baptiștilor.

Episcopii Bisericii Catolice, care s-au adunat în acest Sinod, acordă o atenție deosebită practicii din Biserica Ortodoxa, in care - în unele cazuri - se poate accepta posibilitatea unei a doua și/sau chiar unei a treia căsătorii.

La inaugurare, delegatul al Patriarhiei Ecumenice a putut să vorbească personal cu Papa Francisc, care a spus că este foarte fericit să viziteze în curând Fanarul pentru sărbătoarea Sfântului Andrei (30 noiembrie) în acest an. PAGINI WEB:

Cuvantul Ortodox: PAPA FRANCISC prezideaza un CONCILIU “ISTORIC” al catolicilor unde vor fi abordate teme ca AVORTUL si HOMOSEXUALITATEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu