duminică, 26 aprilie 2020

IPS PIMEN, depistat cu CORONAVIRUS, s-a ÎMPĂRTĂȘIT cu călugării de la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava în noaptea de Înviere. NICIUNUL NU ESTE INFECTAT!


Am primit o confirmare de la Mănăstirea Sihăstria Putnei unde IPS Părinte Pimen s-a împărtășit în noaptea de Paști și în ziua de luni, când a fost depistat pozitiv, din același potir cu părinții călugări. Aceștia au fost în carantină datorită contactului cu părintele arhiepiscop care, precum știți, a fost transferat la Spitalul „Matei Balș” luni seara, în a doua zi de Paști, fiind infectat cu coronavirus.

Mesajul este următorul: 
Vreau să aveți în vedere faptul ca ierarhul nostru IPS Pimen a slujit în noaptea de Paști precum și luni, alături de toți părinții de la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou. Cu toții s-au împărtășit dintr-un potir, afară de unul singur, părintele diacon, care a făcut paracliserie si s-a îngrijit de buna rânduială a slujbei. Acum, după atât de multă vorbărie și indignare pe la televizor, au ajuns testele părinților și ale muncitorilor de la Sfântul Ioan. Din toți cei testați, unul singur a ieșit pozitiv, și acesta este tocmai părintele care NU s-a împărtășit din potirul ținut de ÎPS Pimen.

Aceasta a rânduit Dumnezeu pentru cei căldicei care se apropie de Sfântul Potir și de „infama linguriță” cu frica de contaminare cu viruși și pentru cei care nu vor să priceapă odată că este Sfântul Trup și Sfântul Sânge ale Domnului, izvorul vieții și a tot harul în acel potir.

Să luăm aminte!

Mesaj de la părinții slujitori la m-rea Sfântul Ioan cel Nou, Suceava.

Reamintim și îndemnul primit de creștini din Bulgaria și Grecia de la Sfântul Nichifor cel Lepros, ca în timpul pandemiei creștinii să se roage, să se pregătească pentru Sfânta Împărtășanie și să se împărtășească.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost transferat luni [20 aprilie 2020] seară la Institutul „Matei Balș” din Capitală, reprezentanții Bisericii confirmând că are simptome de Covid-19 de gravitate medie. Purtătorul de cuvânt al spitalului bucureștean a relatat marți că ierarhul are o stare generală bună. Cei împreună cu care a oficiat liturghia de Înviere la Suceava nu prezintă simptome.

Părintele Arhiepiscop Pimen, cel mai vârstnic ierarh român, a fost adus luni seară la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București cu un elicopter al Ministerului de Interne. Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a afirmat la Realitatea PLUS că ierarhul nu era intubat, dar urma să fie internat la Terapie Intensivă, având în vedere vârsta sa înaintată.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat pentru Agerpresarhiepiscopul „are o pneumonie medie-severă”, cu „o simptomatologie clară de contaminare cu COVID-19”. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a declarat marți pentru Libertateastarea generală a părintelui arhiepiscop este bună.

Vasile Bănescu a anunțat că Direcția de Sănătate Publică Suceava urma să facă ancheta epidemiologică la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, unde își are sediul Arhiepiscopia. „Până în acest moment, toți cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Înviere alături de arhiepiscop”, a menționat Vasile Bănescu.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen are 90 de ani. A intrat în monahism în 1957 și a fost ales Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților în 1991.

UPDATE:
Preoții care au slujit și s-au împărtășit din același Potir cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei, nu s-au îmbolnăvit de coronavirus, informează Evenimentul Zilei.

Arhiepiscopul Pimen a oficiat Sfânta Liturghie și s-a împărtășit cu Sfintele Taine din același potir cu mai mulți clerici, atât în noaptea de Înviere, dar chiar și în ziua în care a fost confirmat ca având noul coronavirus.

Cu toate acestea cei 25 de preoți din diferite parohii, care au fost identificați în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de autoritățile sanitare sucevene ca fiind contacți ai Arhiepiscopului Pimen, au rezultate negative la testarea SARS-CoV-2, conform agenției Basilica. Niciunul dintre aceștia nu au contactat coronavirus deși s-au împărtășit din același potir și au slujit în același altar cu ÎPS Pimen.

Potrivit DSP Suceava citată de Crai Nou, din cele 37 de probe recoltate de la personalul mănăstirii și al căminului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” în cadrul anchetei epidemiologice efectuate în cazul infectării cu SARS-CoV-2 a IPS Pimen, șase au avut rezultat pozitiv, iar celelalte au fost negative.

În cursul zilei de 21 aprilie au fost recoltate 22 de probe pentru SARS-CoV-2 de la personalul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” și alte 15 probe de la personalul Căminului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, unde sunt îngrijite persoane vârstnice.

Preoților de la diferite parohii din județ, care au fost identificați drept contacți, le-au fost recoltate probe pe 22 aprilie.

ÎPS Pimen a fost transportat la București luni, 20 aprilie, fiind depistat cu noul coronavirus.

O altă anchetă epidemiologică a relevat că toate testele pentru Covid au fost negative în cazul persoanelor care s-au împărtășit la Cluj, în mult mediatizatul caz în care preoții au fost reclamați la Poliție de către un deputat USR.

De altfel, niciun focar nu a fost depistat la Constanța acolo unde ÎPS Teodosie a împărtășit sute de persoane.

Reamintim că personaje precum Andrei Caramitru au cerut ca Sf. Împărtășanie să nu se mai facă după metoda consacrată în Biserică, pe motiv că ar îmbolnăvi, lucru care se dovedește a fi fals.



Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților: Predică în Duminica Învierii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu