marți, 31 martie 2009

Comentarea scrisorii lui C-tin Zalalas ucenic al parintelui Efrem din Arizona

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2009/03/31/parintele-efrem-filotheitul-arizona-pecetea-va-fi-impusa-dupa-cel-de-al-treilea-razboi-mondial/

Reiau cele scrise pe "Razboi intru Cuvant", urmand sa adaug si eu cateva mici comentarii.

În problema actelor de identitate electronice, am primit pe e-mail mesajul părintelului Efrem de la Mănăstirea Sfântul Antonie din Arizona, adresat românilor prin bunăvoinţa lui Constantine Zalalas, fiu duhovnicesc al Părintelui Atanasios Mitilinaios:

Iubiţi fraţi întru Hristos,

Pe data de 13 martie am vorbit cu Părintele Efrem la Mănăstirea Sfântul Antonie din Arizona. Pe lângă multele păcate şi neascultări ale mele i-am transmis mesajul şi îngrijorarea Părintelui Iustin de la Petru Vodă. Am amintiri foarte plăcute despre sfinţenia şi ospitalitatea obştii monahale de la Petru Vodă şi dragostea ce ne-a arătat-o Părintele Iustin. [n.tr. - în anul 2005] Am fost rugaţi atunci să vorbim despre câteva lucruri şi în particular despre semnele timpurilor. Unii dintre fraţi, la momentul respectiv, erau de părere că cipurile/cardurile sunt într-un fel echivalentul pecetei fiarei din Apocalipsă. Bineînţeles că nu am fost de aceeaşi părere şi am insistat că posesia unui asemenea card nu ne separă de Harul Divin. Ni s-a atras atenţia că însuşi Cuviosul Paisie Aghioritul s-ar fi referit la acelaşi lucru [n. tr. - pierderea harului].

Înţeleg acum că fraţii noştri români sunt forţaţi de către Comunitatea Europeană să-şi demonstreze “buna purtare” şi să folosească cea mai nouă tehnologie (cipurile biometrice) în scopuri de identificare (buletine, premise de conducere, paşapoarte, ş.a.m.d.). Din nefericire această tehnologie se foloseşte în Statele Unite şi Grecia. Puternica demonstraţie a vrednicului întru pomenire, Înalt Prea Sfinţitul Hristodulos [n. tr. - mitingul din Salonic de acum câţiva ani când milioane de greci au răspuns apelului Bisericii Ortodoxe a Greciei] a rămas fără roade deoarece după ce a strâns milioane de semnături a renunţat brusc, fără nici un motiv evident.

Din moment ce aceasta tehnologie se foloseste in Grecia si in America, a venit acuma randul romanilor sa dovedeasca "buna purtare" fata de comunitatea eruropeana. Adica este un test pentru noi si se subintelege ca daca americanii si grecii l-au picat nici noi nu o sa fim prea departe. Si oare de ce am fi, din moment ce, uitandu-ne in jur vedem ca totusi mergem in pas cu lumea?

În timpul spovedaniei mele recente i-am transmis Părintelui Efrem de la Sfântul Antonie îngrijorările fraţilor noştri români şi ale Părintelui Iustin şi dacă acceptarea acestor cipuri biometrice RFID îi înstrăinează de Biserica lui Hristos. Răspunsul Părintelui a fost categoric:Nu, în nici un caz! Aceasta nu este pecetea fiarei. Pecetea va fi impusă după cel de al treilea război mondial! Preoţii greşesc dacă îndepărtează credincioşii de la sfântul potir pentru folosirea acestei tehnologii!” (Comentariile mele bazate pe învăţăturile sfântului şi învăţatului meu părinte Atanasios Mitilinaios + 2006).

Parintele Efrem vorbeste aici cu duh profetic. El spune ca o sa fie un al treilea razboi mondial si abia dupa aceia se va pune pecetea. Arata clar care sunt etapele, intai razboiul, pe urma pecetea. Dar pana la acest razboi ce se va intampla? Se va consolida ecumenismul, necesar unirii in aceiasi credinta a intregii omeniri si necesar instaurarii Antihristului care isi va pune pecetea, in timp ce crestinii se vor pregatii sa se opuna inaintarii ei, dar poate fara spor, gasindu-se pana la urma putina credinta pe pamant?

Daca cipul RFID nu este pecetea fiarei, lucru spus cu siguranta ("Nu in nici un caz"), rezulta ca cei care il accepta, promoveaza semnele premergatoare pecetei, dar, in acelasi timp, nu se indeparteaza de duhul lui Hristos, Si daca nu s-au indepartat atunci fie au ramas in acelasi duh ca mai inainte, fie s-au apropiat. Ori acceptarea de bunavoie a construirii cararii lui antihrist in aceasta lume nu poate sa ne apropie de Hristos.
Faptul ca preotii pot indeparta sau nu pe cineva de la impartasanie, doar pentru ca a acceptat aceasta tehnologie ma depaseste, dar, in acelasi timp nu se poate trage o concluzie generala chemand preotii sa impartaseasca pe cei care au cipul, ca si cum nu l-ar avea, si asta ar fi doar nimic.

Sunt de aceeaşi părere cu Părintele Iustin că această tehnologie este un înaintemergător al sistemelor ce vor fi folosite într-un sfârşit la însemnarea oamenilor cu semnul fiarei. Ne îndreptăm către un Guvern Mondial ce va fi instituit după un război mondial precum spune Părintele Efrem. Cu toate acestea, Semnul Fiarei, - care va fi deplina acceptare a duhului lui Antihrist - va fi o acţiune voită şi conştientă de dedicare şi devotament faţă de acest nou dezvăluit dumnezeu! Pecetea nu va avea nici o semnificaţie dacă va fi impusă unei persoane prin simplă forţă, unei persoane aflate într-o stare de inconstienţă fie pe un pat de spital, în timpul somnului sau pruncilor. Pecetea finală, precum şi Botezul creştin nu este ceva magic. Necesită aderarea cu adevărat la perceptele credinţei. Oamenii vor accepta pecetea deoarecea vor crede de fapt că Hristos din Nazaret a fost un filozof, un mare învăţător ş.a.m.d., dar nu devin precum conducătorul apocaliptic al lumii. Pentru că aceasta să se întâmple trebuie întâi să capitulam în întregime ecumenismului, sinistrul amestec al tuturor religiilor ce va fi înlocuit într-un final de religia lui Antihrist. De aceea Hristos întreba cu tristeţe: „Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţa pe pământ?” (Luca 18:8).

Faptul ca "pecetea nu are valoare daca va fi impusa prin forta, unei persoane aflate in stare de inconstienta, in timpul somnului sau pruncilor" motivand lucrul acesta ca ea are valoare doar daca si credinta celui care a primit-o merge in acelasi sens, nu este neaparat adevarat. Aceasta pentru ca este bine stiut ca un astfel de dispozitiv implantabil poate induce omului trairi diferite fata de momentul cand el nu l-ar fi avut. Poate sa induca omului senzatia de foame accentuata, de agresivitate etc. sa-i modifice astfel comportamentuil si in cele din urma si sa-l faca rob antihristului.

Nu comparam astfel pecetea fiarei cu pecetea de la botez, mai ales daca suntem greci, unde cuvintele pentru pecete sunt diferite . Pecetea fiarei este ceva ce este in interiorul corpului uman (are sens si de increstatura), iar pecetea primita la botez se aplica, dupa cum stim, rostind cuvintele "Pecetea darului Sfantului Duh" si ungandu-se cu Marele si Sfantul Mir pe cel care se boteaza.

Si atentie, caci nu pentru credinta copilasului care se boteaza este valabila taina botezului si a mirungerii. La fel si cel care va primi pecetea antihristului, de se va afla intr-o oarecare stare de inconstienta, care sa nu-i permita exprimarea credintei, nu inseamna ca, primind astfel pecetea, lucrarea ei nu poate sa afecteze sufletul si mantuirea omului doar pentru ca omul respectiv nu si-a exprimat credinta atunci cand a primit-o.

Cel mai bine ar fi ca nimeni sa nu primeasca pecetea si nici macar ceea ce o precede. Cel care o va primi involuntar, de va cadea din har, asta numai bunul Dumnezeu poate sa o judece.

Oamenii vor pierde credinţa în persoana Dumnezeu-om a lui Hristos. Cu toate că vremurile noastre sunt pline de păcate nu suntem încă în ultimile zile ale istoriei deoarece nu avem semne sigure că antihrist s-ar fi născut.

Afirmand lucrul acesta se poate induce mesajul "stati linistiti ca Antihrist inca nu a aparut".

Ar trebui sa se inteleaga ca sunt semne premergatoare sfarsitului si sfarsitul in sine. Pentru a ajunge la sfarsitul lumii se lucreaza in etape. Iar lumea actuala este intr-o etapa, destul de apropiata de acesta catastrofa. Semnele vremii stim sa le judecam dar semnele sfarsitului nu. Dar aceasta daca suntem fatarnici !


Cum oare poti sa te pregatesti unei greutati daca nu te antrenezi ? Asa si cu sfarsitul. Semnele lui sunt data pentru cei care vor sa se pregateasca, dupa indemnul sfintilor parinti.

Vremurile sunt coapte totuşi pentru a învăţa, a educa şi a încerca să-i trezim pe fraţii noştri şi pe cei din lumea întreagă prin orice mijloace posibile. Şi, deşi cred că ar fi lăudabil pentru evlavioşii noştri călugări, preoţii şi mirenii înaintaţi duhovniceşte, să reziste implementării acestei tehnologii astfel încât să creeze o vâlvă ce ar putea fi folositoare în trezirea oamenilor, nu putem impune această acţiune voluntară publicului general.

Or fi vremurile coapte, dar ce folos daca oamenii nu sunt copti la minte pentru a se opune acestei tehnologii care inrobeste?

Cu ce se aleg in concluzie calugarii precum si toti ceilalti care li se alatura ? doar cu faptul ca fac valva? Bine ii laudam, dar ii lasam si asa ca "nu putem impune aceasta actiune voluntara publicului general". Si atunci unde se va ajunge ? La intelepciunea populara care spune "cainii latra, ursul trece"? Nu aceasta trebuie sa fie atitudinea crestinului, ci una de pregatire continua , de a-si construi viata in Hristos.

De asemenea îi dau dreptate Părintelui Iustin că timpul martirajului e acum!
Trebuie să vorbim credincioşilor noştri despre pericolele acestea şi trebuie să-i pregătim să aleagă moartea de 1000 de ori în locul vânzării sufletelor pentru câţiva euro, pentru câteva păstăi de roşcove care în curând le vor provoca o indigestie teribilă precum află acum sărmanii greci. Ceea ce nu au reuşit să realizeze turcii în 400 de ani [n. tr. - de ocupaţie a Greciei], au reuşit roşcovele Uniunii Europene în mai puţin de 30 de ani. Grecul de rând trăieşte astăzi o viaţă de idolatrie şi respiră duhul antihristului. Asta nu are nimic de a face cu buletinele electronice, ci cu robia faţă de patimile trupeşti. Trebuie să izgonim duhul lui antihrist din vieţile noastre şi să începem să trăim viaţa lui Hristos. Curăţindu-ne inimile şi practicând smerenia îl vom avea pe Hristos în inimile noastre, Care va lupta cu uşurinţă împotrivă duşmanilor noştri cu mâna Sa atotputernică.

Daca grecul acuma "traieste o viata de idolatrie si respira duhul antihristului inrobit de patimile trupesti", oare nu facea acelasi lucru si acum 1000 de ani, si acum 2000 de ani? Ce face diferenta fata de ziua de astazi din moment ce eliminam semnele vremurilor, precum "buletinele electronice"?

Un Post binecuvântat şi o Înviere fericită.
Constantine Zalalas

P.S. Daca aceasta scrisoare ajunge la Parintele Iustin , il rog sa ma ierte pentru egoism si indrazneala si il mai rog sa se roage pentru familia mea. In loc sa-mi plang pacatele incerc sa-i invat pe altii”.

Daca spunem ca suntem de acord cu parintele Iustin in doua puncte de vedere :
1. ca această tehnologie este un înaintemergător al sistemelor ce vor fi folosite într-un sfârşit la însemnarea oamenilor cu semnul fiarei si
2. că timpul martirajului e acum
dar ca putem sta linistiti pentru ca:
1. ecumenismul inca nu este in toata splendoarea lui,
2. nu suntem încă în ultimile zile ale istoriei deoarece nu avem semne sigure că antihrist s-ar fi născut.
3. si al treilea razboi mondial inca nu a venit si prin urmare nici pecetea antihristului ;
atunci nu am facut decat sa spun ca actiunea parintelui este "laudabila" dar "nu putem impune aceasta actiune publicului larg."

Totusi meritul acestui mesaj este de a pune preotii in fata problemei de a da impartasania celui care are (bio)cip sau a nu o da. Aici numai harul Duhului Sfant mai poate sa ne lumineze.

2 comentarii:

  1. Poate te va ajuta cumva sa citesti articolul scris pe "Razboiul Intru Cuvant" precum si comentariile articolului.
    Daca nu revino cu intrebari....

    http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2009/03/31/parintele-efrem-filotheitul-arizona-pecetea-va-fi-impusa-dupa-cel-de-al-treilea-razboi-mondial/

    RăspundețiȘtergere