marți, 3 noiembrie 2009

CARTI de citit:

Audienta la un demot mut de Savatie Bastovoi
http://credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article712
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/02/21/audienta-la-un-demon-mut-roman-istorico-fantastic-despre-soarta-bisericii-in-vremurile-de-pe-urma-de-ierom-savatie-bastovoi/
http://cathisma.wordpress.com/2009/02/17/a-aparut-romanul-audienta-la-un-demon-mut/“Audienţă la un demon mut” este o carte perfectă pentru toţi cei pasionaţi de istoria ideilor, de polemicile purtate între marile religii, de uneltirile organizaţiilor oculte şi teoria conspiraţiei. Documente hotărîtoare, începînd de la scrisorile secrete ale lui Lenin cu privire la exterminarea preoţilor şi pînă la dezbaterile recente din cadrul întrunirilor Consiliului Mondial al Bisericilor, fac obiectul cercetărilor unui profesor de fizică de la Chişinău, fost agent KGB, care, în anul 1987, a participat la şedinţa secretă de la Kremlin unde au fost impuse noile strategii de infiltrare a agenţilor securităţii statului în rîndurile ierarhiei bisericeşti. Acţiunea se desfăşoară pe axa Moscova-Chişinău-Bucureşti-Bruxelles.

Savatie Baştovoi este şi autorul unui halucinant roman despre efectele manipulării comuniste asupra minţii copilului – “Iepurii nu mor” – apărut la editura Polirom, care l-a situat printre primii cinci cei mai vînduţi autori români într un top făcut de Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus (2007). În anul 2008 a fost premiat de Consiliul Europei pentru romanul “Nebunul” şi volumul de eseuri “Când pietrele vorbesc – Biserica faţă în faţă cu propria imagine”. Este deţinătorul mai multor premii pentru poezie (fiind prezent în antologii din Franţa, SUA, Germania ş.a.) şi al Premiului pentru Eseu, acordat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova în 2007 pentru volumul “Ortodoxia pentru postmodernişti”.



Inconstientul spiritual sau Adancul nestiut al inimii
Larchet, Jean-Claude
Editura Sophia
Pret: 30.00 lei
Format 13x20 cm
288 pagini

Traducere din limba franceza de Marinela Bojin

Când a facut Dumnezeu pe om – zice ava Dorotei –, a sădit în el ceva dumnezeiesc, ca un gând mai fierbinte si luminos, având însusirea unei scântei ce luminează mintea si-i arată acesteia deosebirea binelui de rău. Aceasta se numeste constiinta si ea este legea firii lui (...). Când constiinta noastră ne spune să facem ceva, si dispretuim glasul ei, si iarăsi ne spune si nu facem, ci rămânem călcând-o pe ea, o astupăm, si nu mai poate să ne vorbească limpede de sub povara asezată asupra ei. Ci, ca o lampă afumată, începe să ne arate lucrurile mai încetosat si mai întunecos; si din pricina înaintării păcatului nimeni nu-si mai poate vedea limpede fata sa, ci ca într-o apă tulburată de multe gunoaie. Asa ajungem să nu mai auzim cele ce ni le spune constiinta noastră, încât ne pare aproape că nici nu o mai avem. Dar nu e nimeni care să nu o aibă. Căci e ceva dumnezeiesc, precum am spus, si nu se pierde niciodată, ci pururea ne aduce aminte de ceea ce suntem datori.

Cuvinte vii
Autor: pr. Calciu, Gheorghe
http://www.librariasophia.ro/carti-cuvinte-vii-calciu-gheorghe-pr.-SO-4172.html

Editura: Bonifaciu
Pret: 30.00 lei
Format 17x24 cm
248 pagini
8 planse color,cartonata

Sunt adunate in acest volum o seama de cuvinte duhovnicesti culese din predicile parintellui, ordonate tematic, precum si cateva interviuri si conferinte din Romania si America. Citind "Cuvinte vii" vom vedea ca nu intru intelepciunea omeneasca a vorbit parintele, desi agonisise o cultura laica si teologica demna de invidiat, precum si o mare experienta de viata.
"N-am urmarit sa fac predici teologice, ci am vrut sa intru in inima voastra. Si nu eu, ci sa deschid inima voastra, si urechile, si mintea pentru invatatura lui Hristos..." (Pr. Gheorghe Calciu)

3 comentarii:

  1. O initiativa foarte buna trecerea in revista a unor carti care merita citite.
    Iti sugerez si "A treia forta- Romania profunda" - M Platon si O Hurduzeu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello! I just wanted to ask if you ever have
    any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no data backup.
    Do you have any solutions to prevent hackers?

    RăspundețiȘtergere