luni, 8 martie 2010

Februarie 2010 Icoanele plang cu lacrimi de mir

12 februarie 2010, intr-o suburbie a Parisului

http://www.france-info.com/france-societe-2010-03-06-dans-le-val-d-oise-une-icone-orthodoxe-pleure-des-larmes-d-huile-413843-9-12.html
http://www.lemonde.fr/societe/article/2010/03/07/une-icone-orthodoxe-pleure-des-larmes-d-huile_1315654_3224.html
http://www.letelegramme.com/ig/generales/france-monde/france/val-d-oise-une-icone-orthodoxe-pleure-des-larmes-d-huile-07-03-2010-813605.php
http://www.chretiensmagazine.fr/2010/03/miracle-de-la-vierge-marie-en-banlieue.html
http://www.lepoint.fr/actualites-insolites/2010-03-07/une-messe-devant-une-icone-de-la-vierge-pleurant-des-larmes-d/918/0/431143
http://www.20minutes.fr/article/389550/Paris-Le-miracle-de-l-icone-fait-tache-d-huile.php
http://www.antiocheurope.org/Fr/Communiques/Communique12-Fr.html
http://vodpod.com/watch/3194058-video-weeping-virgin-draws-miracle-seekers-to-paris-suburbs (Video En.)
http://graecorthodoxa.hypotheses.org/540

De mai bine de trei saptamani o icoana a Maicii Domnului plange cu lacrimi de mir. "A inceput in vinerea dinaintea Postului Pastelui, pe 12 februarie si pana sambata 6 martie nu s-a oprit sa izvorasca mir" ne spune propietarul icoanei, Esat Altindagoglu. De cand a inceput sa vorbeasca de acest lucru in anturajul sau, Esat, agent comercial de 46 de ani, de origine turca si libaneza, a primit zilnic in medie 50-60 de persoane.Oamenii vin din toata Franta dar si din Belgia si Germania, la Garges-les-Gonesse, din Val-d'Oise, o suburbie din nordul Parisului. Icoana a fost primita in 2006, de sotia lui, Sevim, pretios cadou oferit cu ocazia aniversarii de catre un preot libanez.Duminica 7 marite, dimineata inca se mai observau urme de mir care au curs de pe icoana Maicii Domunului iar dupa-amiaza patriarhuil grec-ortodox a venit sa faca o mica slujba in fata acestei icoane, inconjurat de multime.

UPDATE 1: La slujba de duminica a participat Mitropolitul Jean Yazigi din Patriarhia Antiohiei, intitulata si Patriarhia Greco-Ortodoxă a Antiohiei şi a întregului Răsărit. Avand in vedere aceasta denumire a Patriarhie, majoritatea ziarelor au preluat stirea incompleta, creîndu-se confuzie intre persoane. Asadar nu patriarhul grec-ortodox a oficiat slujba, ci mitropolitul patriarhiei Antiohiene, in Europa Centrala si Meridionala.

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/03/08/patriarhul-daniel-binecuvanteaza-comunistul-8-martie-alt-caz-dubios-de-terorist-conspirationist-romania-si-bulgaria-urmatoarele-tinte-vulnerabile-se-pregateste-taxa-europeana-pe-benzina/

2. Dintr-un comunicat al Arhiepiscopiei Grec-Ortodoxe in Europa Centrala si Meridionala aflam ca icoana avand 20x30cm, este o imagine lipita pe lemn si izvoraste mir intr-o maniere inexplicabila. Mirul a debordat icoana, curgand din abondenta pe peretele unde a fost pusa.

Daca am putea da o semnificatie a acestei manifestari este ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu binecuvanteaza aceasta familie, cum ea binecuvanteaza pe toti credinciosii si fiintele umane. Ea ne incita in aceasta perioada a Postului Pastelui sa ne aducem aminte de viata vesnica si de viata spirituala in mijlocul acestei lumi care se confrunta cu numeroase deficiente materiale, multe griji si dificultati. Ea ne invita sa ne intoarcem in noi insine pentru a ne curata de orice rau si pacat, inainte de a ne alipi de viata Bisericii, sa participam la Sfintele Taine si sa marturisim cu o indrazneala impaciuitoare pe Hristos in societatea noastra. Aici si acum. Acolo unde Dumnezeu ne-a pus. Maica noastra, Maica Domnului este o mama plina de afectiune. Ea doreste ca noi sa ne mobilizam pentru mantuirea sufletelor noastre prin credinta in unicul Mantuitor, Dumnezeul nostru, Iisus Hristos. Vocea Sa din evanghelie suna in urechile noastre pana in aceste zile. Ea ne cheama si ne spune: "Faceţi orice vă va spune" El. (Ioan 2,5).

.



15 februarie, Penza, Rusia
http://saccsiv.wordpress.com/2010/03/01/socanta-rusie-dintr-o-icoana-a-unui-soldat-rus-decapitat-de-ceceni-a-iesit-mir-iar-9-neonazisti-rusi-ce-ucideau-non-slavi-au-fost-condamnati/
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/03/06/din-icoana-noului-mucenic-rus-evgheni-ucis-pentru-ca-a-marturisit-sfanta-cruce-a-izvorat-mir/

Din icoana lui Evgeny Rodionov, aflată în biserica Sf. Lukas, din dispensarul oncologic regional din Penza, a început să curgă mir. Soldatul rus Rodionov a fost executat în Cecenia în 1996 pentru că a refuzat să renunţe la credinţa lui ortodoxă.

“Mirul a ieşit din două locuri, în palma unei dintre mâini şi în locul în care este purtată crucea (pe piept)”, a declarat jurnaliştilor preotul paroh al bisericii, Alexy Burtsev.

Potrivit preotului, s-a întâmplat în timpul privegherii de toată noaptea de pe 15 februarie. Enoriaşii, care au stat în spate rugându-se, au simţit o aromă ciudată şi plăcută.

Preotul a menţionat că pe 15 februarie 1996, Evgeny Rodionov, născut în Penza, a fost capturat în Cecenia şi închis pentru sute de zile, iar când a refuzat să renunţe la credinţa creştină, militanţii l-au decapitat.

Criminalii au indicat mamei tanarului unde se afla corpul in shimbul unei sume de bani … Yevgeny Aleksandrovich Rodionov a fost declarat Sfant la 20 august 2002 iar o biserica cu numele sau a fost construita la Hankala. Este singura biserica ortodoxa din Cecenia.

Evgheni Rodionov s-a născut în satul Satino-Russkoye , în apropiere de Moscova, pe 23 mai 1977. Când avea 11 ani, Evgheni a primit de la bunica lui o cruciuliţă de argint. A vrut să o poarte la şcoală, dar mama lui, atee convinsă, i-a interzis, mai ales că putea avea probleme din cauza autorităţilor comuniste. Totuşi, Evgheni a purtat cruciuliţa şi nu a dat-o jos niciodată. Când a crescut, s-a înrolat ca soldat în armata rusă. Avea 19 ani când a fost luat ostatec de rebelii ceceni. Aceştia l-au ţinut legat de mâini într-o pivniţă, l-au lăsat să sufere de foame şi de sete timp de peste trei luni şi l-au bătut cumplit. Musulmanii i-au ordonat lui Evgheni şi camarazilor lui să-şi nege credinţa şi să se convertească la islam. Spre deosebire de majoritatea celorlalţi prizonieri, Evgheni a refuzat să se lepede de Hristos şi a fost decapitat în data de 23 mai 1996.

După ce a plătit 4.000 de dolari americani torţionarilor, mama lui Evgheni a reuşit să recupereze trupul fiului ei. L-a găsit într-o groapă comună, unde zăcea alături de camarazii lui. Deşi decapitat, avea încă la gât cruciuliţa de argint. Ucigaşul, Ruslan Khaikhoroyev, i-a spus femeii: „Fiul tău ar fi putut rămâne în viaţă, dar a refuzat să-şi scoată crucea de la gât”. Capul băiatului a fost recuperat mai târziu.

Pentru tatăl lui, durerea de a-şi înmormânta copilul a fost prea mare şi a murit câteva zile mai târziu. Mama lui Evgheni, Lyubov, care nu pusese niciodată piciorul într-o biserică, a devenit o femeie credincioasă.

Mucenicul Tău, Doamne, Evghenie, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a luat de la Tine, Dumnezeul nostru, că având puterea Ta, pe chinuitori a învins, zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.



8 comentarii:

  1. Oricate semne si indemnuri primim de Sus. oamenii nu vor sa inteleaga ca Dumnezeu ne iubeste pe toti si vrea sa fim uniti in Iubirea Sa, ca vrea ca Biserica Sa sa fie Una (Ortodoxa+Catolica) pentru ca toti sa creada.
    Se pare ca dogmele sunt mai importante decat Adevarul.
    Ce-ar fi daca oamenii si-ar asculta constiinta si s-ar inchina cu adevarat lui Dumnezeu?
    Dumnezeu plange omenirea impietrita in pacat, precum muntele Krijevac.
    **
    Parintele Arsenie Boca a pictat:
    BISERICA SF. SOFIA (Constantinopol) si SF. PETRU (Roma) IMPREUNA
    In partea stanga a naosului, spre final, putem citi cuvintele: Extra Ecclesia Nulla Sallus (Sf. Ciprian, De unitate Ecclesiae, cap. IV). Imediat jos sunt reprezentate bisericile Sf. Sofia din Constantinopol si Sf. Petru din Roma – impreuna! Cele doua biserici se alatura, formand un corp comun, iar in semicerc deasupra lor este scris: „Cred intru una sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica”. Este un apel simbolic la unitatea de credinta a Bisericii din timpul Sinoadelor Ecumenice. Iata un motiv in plus pentru care pictura Parintelui Arsenie poate fi numita profetica13 *
    http://sfatuitoarea.blogspot.com/2011/06/de-ce-parintele-arsenie-boca-l-pictat.html
    http://www.lumeacredintei.com/sct_3/st_1826/pr_arsenie_boca_mandria_alunga_linistea.htm
    http://www.darulvietii.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=496:o-intalnire-cu-dumnezeu-tatl&catid=50:mrturii&Itemid=82
    http://www.reginapacis.ro/index.php?Itemid=102&id=64&lang=ro&layout=blog&option=com_content&view=category
    http://mmarysplendoareaiubirii.blogspot.com/2010/01/mesajul-sfintei-fecioare-maria-de-la.html
    http://mmarysplendoareaiubirii.blogspot.com/2011/09/dragi-copilasi-va-cer-ca-acest-timp-sa.html
    http://www.youtube.com/watch?v=HpsSYCmrjuQ
    http://www.realitatea.net/o-icoana-plange-cu-lacrimi-de-sange-in-italia_868755.html
    http://toxikat.wordpress.com/2010/05/27/statuia-lui-isus-inviat-de-la-medjugorje/

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Cami

    Sunt niste interpretari gresite. Biserica-Una nu presupune unitatea ortodocsilor si a catolicilor ci unitatea in duh de adevar de credinta. Ori aceasta nu se poate, pentru ca ortodocsii si catolici au dogme diferite, si ar fi prea multe de spus, dar nu voi detalia aici.

    Daca dragostea nu se poate proba la nivel mai mic, de comunitate, unde vedem ca apar adeseori tot felul de ispite si dezbinari, de unde sa se manifeste in mod "rotund" la toata lumea?

    Despre Medjugorje poti sa consulti articolele:

    http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/10/17/fenomenul-medjugorje-promovat-la-emisiunea-in-premiera-de-la-antena-3-video/

    http://corortodox.blogspot.com/2011/10/parintele-serafim-rose-miscarea.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Ascultarea o datoram numai lui Dumnezeu.

    Parintele Arsenie Boca spune: “A aduce lauda lui Dumnezeu înseamnă a recunoaşte că toată fiinţa noastră este creată şi-I aparţine Lui. Deci ascultarea noastră o datorăm numai Lui, căci suntem opera Lui şi trebuie să ne îndeplinim misiunea pe care ne-a încredinţat-o El. Orice alt scop am vrea să atingem în viaţa, în afara voinţei lui Dumnezeu nu ne va aduce decât dezastru trupesc si spiritual. Noi suntem creaţi cu un scop bine determinat de Creatorul nostru şi El ne-a pus la dispoziţie toate mijloacele ca să-l atingem. Pentru mântuirea noastră El ne-a dăruit totul, chiar pe unicul său Fiu, pe Iisus Hristos, ca model de viaţă şi descoperitor al voinţei Sale. A fugi şi a ne eschiva de la cunoaşterea voinţei lui Dumnezeu, în ceea ce priveşte sensul si scopul nostru în viaţa şi a ne făuri unul personal după aprecierea noastră, înseamnă a ne condamna singuri la moarte veşnică.

    http://www.scribd.com/doc/13071869/Arsenie-Boca-Despre-Rugaciune

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Cami

    Site-ul dupa cum vezi este unul ortodox, asadar si comentariile care vor aparea trebuie sa fie in acelasi duh. Deja ai adus prea multe citate care vadesc spiritul catolic. De aceea acestea nu vor mai fi acceptate aici. Te rog sa nu te superi, dar nu are sens sa incercam sa ne convingem unii pe altii intr-un schimb de comentarii. Poti sa mai postezi aici doar daca cele spuse au un caracter ortodox.

    RăspundețiȘtergere
  6. Atunci elimina, te rog, si citatele preferate si lasa-le doar pe acelea care spun: FIECARE SA STEA IN CUTIA IN CARE S-A NASCUT SI PE CARE SCRIE: ADEVARUL E DOAR AICI, SA NU INDRAZNITI SA-L CAUTATI PE DUMNEZEU. (DESI ATOTPUTERNICUL, OMNIPREZENTUL SI OMNIPOTENTUL DUMNEZEU SPUNE: EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA).
    Deut. 4:29-31
    29 "Si dacă de acolo vei căuta pe Domnul, Dumnezeul tău, Îl vei găsi dacă-L vei căuta din toată inima ta si din tot sufletul tău.
    30 Si după ce ni se vor întâmpla toate aceste lucruri în strâmtorarea ta, în zilele de pe urmă, te vei întoarce la Domnul, Dumnezeul tău, si vei asculta glasul Lui
    31 căci Domnul, Dumnezeul tău, este un Dumnezeu plin de îndurare, care nu te va părăsi si nu te va nimici; El nu va uita legământul pe care l-a încheiat prin jurământ cu părinntii tăi."

    Ce inseamna aceste cuvinte?
    Dumnezeu "n-a ingaduit fiecaruia sa aibe toate cunostintele, [...] ca sa avem nevoie unul de altul si in felul acesta sa ne iubim unul pe altul." (Sfantul Ioan Gura de Aur)

    Dumnezeu sa ne ierte mai ales pentru ca nu suntem in stare sa-L iubim!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Cami

    Da, Imparatia Cerurilor este in noi, si in noi trebuie sa o cautam. Faptul ca am ajuns pe meleaguri straine este datorita unei conjuncturi pe care nu o cunosti si pe care nu vreau sa o detaliez pe blog, dar mai intai de toate suntem indemnati sa nu judecam pe aproapele nostru.

    Cuvintele Sfantului Ioan Gura de Aur sunt de o mare bogatie, iar eu as putea sa amintesc aici doar in parte cateva din sensurile pe care le exprima.

    Asadar, suntem indemnati sa ne impartasim din Cuvant, si nu a face un schimb de informatii, caci asa cum vedem astazi, lumea abunda de informatii peste informatii, pe care nici nu mai putem sa le ducem, nu mai putem sa facem fata la cate sunt. Astfel nu cantitatea de inforamtii conteaza ci comuniunea din cuvant.

    Uneori ajunge sa spunem doar un cuvant care poate avea atatea intelesuri adanci, si care ne va fi suficient. Si ce mai conteaza este ca acel cuvant sa fie impartasit, pentru ca dragostea se poate gasi doar in comuniune, asa cum cel mai bine este exprimata in Sfanta Treime.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar mai presus de toate e Iubirea!
    „Iubirea este hrana sufletului. La fel cum alimentele hranesc trupul fizic, iubirea hraneste sufletul. Daca trupul nu primeste alimentele de care are nevoie, el devine slab. La fel se petrec lucrurile si cu sufletul. Daca nu beneficiaza de iubirea de care are nevoie, devine slab, se poate chiar îmbolnavi. Nici un stat, nici o biserica, nici un politician nu si-a dorit vreodata ca oamenii sa aiba suflete puternice, caci orice persoana înzestrata cu o energie spirituala puternica va fi înclinata catre revolta.”
    (Osho)
    Sarbatori binecuvintate!
    Citeste, te rog:
    http://vladclapa.blogspot.com/2010/07/iubeste-ti-aproapele-natura-si-semenii.html

    http://vladclapa.blogspot.com/2011/08/sa-l-iubim-pe-dumnezeu-asa-cum-ne.html

    RăspundețiȘtergere