marți, 14 februarie 2012

Romania sub nameti in 2012

COD ROSU IN MULTE REGIUNI ALE TARII


Harta tarii in ziua de 14 februarie 2012:


Harta interactiva a localitatilor izolate: AICI

 

 CUM A FOST IN 1954? 



CUM ESTE IN 2012?




Rugăciune pentru potolirea stihiilor

(la vreme de trăsnete, fulgere, grindină sau cutremur)



Doamne, Dumnezeule, Cel ce de bunăvoia Ta ai adus toate dintru ne­ființă întru ființă, și cu puterea Ta păstrezi făptura, chivernisind lumea cu purta­rea Ta de grijă; Tu, Care din patru stihii ai așezat făptura și cu patru vremi ai încununat cur­gerea anului, fii bine­cuvântat! Că de Tine se cutremură toate puterile îngerești, pe Tine Te laudă soa­rele, pe Tine Te slăvește luna, Ție se su­pun stelele, pe Tine Te ascultă lu­mina, de Tine se îngrozesc adâncurile, Ție slujesc izvoarele, Tu ai întins cerul ca un cort, Tu ai întărit pământul pe ape, Tu ai îngrădit marea cu nisip, Tu spre răsuflare ai revărsat aerul. Cel ce poruncești norilor și umbli pe aripile vântului; Cel ce cauți spre pământ și-l faci de se cutremură; Cel ce Te atingi de munți, și ei fumegă.

Tu ești Cel ce odinioară într-un nor gros, înconjurat de fulgere și tu­net, Te-ai arătat lui Moise pe mun­tele Sinai; Tu, în vremea lui Avraam și a lui Lot, ai trimis din cer ploaie de foc și pucioasă și pentru fărăde­legile lor nenumărate, cetățile So­doma și Gomora le-ai stricat. Mărtu­risesc dar atotputernicia Ta și, cu umilință plecându-mi genunchii, în­drăznesc a Te ruga: Îndură-Te de noi, păcătoșii și nevrednicii, și nu lăsa ca, pentru fărădelegile noastre cele mari, zidirea și făpturile Tale să fie înghițite de pieire! Toate vietățile așteaptă de la Tine să le dai hrană la bună vreme; dându-le Tu lor, vor a­du­na; deschizând Tu mâna Ta, toate se vor umple de bunătăți; dar întorcându-Ți Tu fața, toate se vor tulbura și se vor sfârși și în țărâna lor se vor întoarce.

Așa Doamne, milostivește-Te spre noi și fă ca arătarea puterilor Tale ne­sfârșite să nu ne fie nouă spre osândă și pieire, ci spre îndreptare și zidire, ca să cunoaștem că Tu ești singur Dum­ne­zeu adevărat, mult-mi­­lostiv și mult-îndurat. Dă-ne așadar să păstrăm pu­rurea neschimbată această cunoaștere; întărește-ne vo­ința de a păzi în toată vremea po­run­­­­cile Tale. Toarnă, Bu­nule, în inimile noastre simțirea dumne­ze­ias­că a dra­­gostei frățești către toți se­menii noș­tri, pentru ca, iubindu-ne cu ade­­vărat unii pe alții, toți să Te mărtu­risim pe Tine, Dumnezeu cel întreit în fețe. Că a Ta este stăpânirea și a Ta este împărăția și puterea și slava: a Ta­tălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii ve­cilor. Amin.

(Sursa: Doxologia)

***

ARTICOLE DESPRE ZAPEZILE DIN ROMANIA:



# DEZASTRU IN BUZAU, IALOMITA SI VRANCEA! Oamenii mor cu zile sub zapezi, abandonati de Statul “reformat” de Basescu. Nici macar mortii nu pot fi ingropati…
 
# TUPEU REVOLTATOR: Premierul Ungureanu ii lauda pe prefecti si se rasteste la sinistrati: NU PUTEM PLATI LENEA LA NESFARSIT! (video). Cetatenii sunt de vina…
 
# COD PORTOCALIU SPRE ROSU, DE NINSORI SI VISCOL. Stare de alerta in Vrancea. La toti vecinii Romaniei e de mult cod rosu… SA NE RUGAM SI SA AJUTAM! (video)
 
# UPDATE: Drama, (ne)omenie, solidaritate: REPORTAJE SI MARTURII IMPRESIONANTE DIN SATELE SINISTRATE DE ZAPEZI. Preotii salvatori (VIDEO)
 
# Cine si de ce a refuzat sa decreteze STARE DE URGENTA si ne-a mintit legat de CODUL ROSU? Iresponsabilitatea CRIMINALA a conducatorilor tarii (VIDEO, FOTO)

# Mircea Toader (lider PDL) – DECLARATIE FASCISTOIDA: Romanii au murit DE BETI CE ERAU! … nicidecum din cauza zapezilor si a autoritatilor CENTRALE!


#Declaratiile de neconceput anunta ACTIUNILE de neconceput”. DESPRE SFIDAREA CELOR PUTERNICI, “spiritul civic” si BUBOIUL COPT AL “MODERNIZARII”


# Jumătate din țară, sub ninsori: 46 de drumuri naționale, închise din cauza viscolului. VEZI LIVE cum se circulă în Capitală! 

***



DE STIUT: 


Vezi aici diferenţele între situaţia de urgenţă, starea de alertă şi starea de urgenţă

Există mai multe diferenţe între situaţia de urgenţă, starea de alertă şi starea de urgenţă, fiecare având o serie de proceduri ce trebuie urmate.

Starea de urgenţă = Presupune intervenţia armatei

Stare de alertă
Situaţie de urgenţă
= Au caracter non-militar

Diferenţa principală este că starea de urgenţă presupune intervenţia directă şi nemijlocită a forţelor armate. In cazul starii de alerta intervin angajatii Ministerului de Interne, pompieri, politisti, jandarmi.

Ce înseamnă situaţia de urgenţă?

Romania vs. zapada

-este limitată sau interzisă circulaţia autovehiculelor pe anumite sectoare de drum
-sunt închise anumite sectoare de drum
-sunt contractate resursele necesare, în special utilaje, pentru a readuce la normal viaţa cetăţenilor

Situaţia de urgenţă presupune limitarea circulaţiei şi închiderea unor drumuri. În plus, pot fi contractate toate utilajele necesare, fără licitaţie, pentru a readuce la normal viaţa cetăţenilor. În plus, dacă e nevoie, oamenii pot fi evacuaţi forţat din anumite zone cu risc sporit.

Ce înseamnă starea de urgenţă?
-decizia este luată de Preşedintele României
-durata stării de urgenţă este de maxim 30 de zile
-în cazuri extreme, unele drepturi şi libertăţi sunt restrânse
-armata preia conducerea
Pentru a decreta Starea de Urgenţă este nevoie de decizia Preşedintelui. În unele cazuri extreme, unele drepturi şi libertăţi cetăţeneşti sunt restrânse.

Armata a intervenit oricum în ultima perioadă. Diferenţa principală este alta. În cazul instituirii stării de urgenţă, armata preia coordonarea operaţiunilor şi sunt scoase pe teren forţe impresionante. Vorbim de transportoare, blindate, tancuri şi elicoptere. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu