luni, 7 noiembrie 2016

Undă verde pentru construirea unei moschei în centrul Atenei. Arhiepiscopul Atenei, Ieronim, remarcă cum: "țara merge pe calea descreștinării și a eradicării identității"


Arhiepiscopul Atenei a subliniat încă o dată că, în timpul întâlnirii dintre ierarhia Bisericii Ortodoxe a Greciei și guvernul elen, premierul Alexis Tsipras a asigurat că, în acest an, cursul de religie nu va fi predat în conformitate cu noile manuale și că reforma acestei materii va fi coordonată cu Biserica. Ministrul Educației, N. Filis, care a fost prezent la reuniune, de asemenea, a confirmat că va susține această poziție. "Problema este că dl. Filis este un "om problematic"; este inconsecvent: el spune un lucru seara, și dimineața altul. Prin urmare, de la o astfel de colaborare, nu putem aștepta roade bune", a spus Arhiepiscopul. Întâistătătorul Bisericii Greciei a spus că în situația în care "totul este bulversat în învățământ, tradiție, istorie" Biserica ar avea dreptul să-și exprime și să-și apere poziția

Comentând cu privire la construirea unei moschei în Atena, Arhiepiscopul a spus: "Ce va deveni moscheea? Un loc de rugăciune sau de învățare? Va fi un loc de lupte interne între musulmani. Va fi o mare încercare și o mare problemă și noi trebuie să avem ochii deschiși". Cu privire la pericolul islamizări Greciei, Întâistătătorul a spus: "Este o tentativa de alterare a acestei țări de către centrele pe care le cunoaștem. Țara noastră merge pe calea descreștinării și a eradicării identității grecești. Cei care nu văd asta sunt departe de realitate și cei care vad se bucură că planul lor înaintează"





 NapocaNews: Parlamentul grec va ridica o mega-moschee la Atena pentru coeziunea musulmană a ţării. Ortodocşii şi ateii tot mai puţini în Grecia


Parlamentul grec a votat (în aug. 2016) un nou amendament ce vizează rezolvarea „problemelor tehnice si birocratice” care impiedica constructia unei moschei la Atena, prima din capitala, un proiect care treneaza din 2000, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Amendamentul a fost votat de 206 de deputati din cei 300 ai Parlamentului.

Imputand intarzierile din acest proiect unor probleme „administrative”, ministrul educatiei si cultelor, Nikos Filis, a subliniat necesitatea „coeziunii sociale” pentru construirea unei moschei la Atena, unde traiesc aproape „200.000 de musulmani”, un numar care ar urma sa creasca dupa afluxul migratoriu de anul trecut.

Cu un buget de 946.000 de euro, moscheea, cu o suprafață de circa 500 mp, va fi construita in cartierul Eleonas, in apropiere de centru. Va fi prima moschee construita la Atena, una din puținele capitale europene care nu dispune de un astfel de loc de cult, noteaza AFP.

Cel putin trei legi propuse de trei guverne au fost votate de la anuntarea proiectului, in 2000. Au fost necesare cinci proceduri de depuneri de oferte pentru ca proiectul sa fie in cele din urma atribuit in 2013, din cauza opozitiei locuitorilor cartierului si a protestelor miscarilor de extrema dreapta precum cea neonazista Zorii Aurii.

Din cauza cresterii numarului de imigranti din Pakistan sau din alte tari musulmane, numeroase moschei neoficiale functioneaza in locatii improprii in centrul Atenei.

Ministrul a mai spus ca s-au emis autorizatii pentru alte patru moschei pe teritoriul tarii, care functionau pana acum clandestin.Aceste moschei nu sunt noi, ele functioneaza deja de cativa ani, dar am reusit sa le aducem in legalitate”, si-a exprimat el satisfactia.
Singura moschee oficiala din Grecia este cea din regiunea Tracia (nord-vest), unde traieste o minoritate musulmana de origine turca.
Partidul Greci independenti, Anel, care participa la coalitia guvernamentala impreuna cu formatiunea de stanga Syriza a prim-ministrului Alexis Tsipras, a votat impotriva proiectului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu