sâmbătă, 5 noiembrie 2016

Mișcarea LGBT cipriotă, ACCEPT, atacă în fața tribunalelor pe Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom, pe motiv că Biserica vrea să creeze școli destinate să învețe copiilor moralitatea ortodoxă


Conform săptămânalul "The Cyprus Weekly", mișcarea LGBT (lesbiene - gay - bisexuali - transgen) cipriotă, "ACCEPT", a calificat pe Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom, ca persoană  care "urăște" și a cerut o anchetă pe seama comentariilor sale recente cu privire la dorința lui de a crea școli destinate să insufle copiilor morala tradițională, ortodoxă

Într-un interviu la postul de televiziune MEGAONE, Arhiepiscopul a spus că Biserica intenționează să creeze în următorii ani propriul sistem școlar cu creșe, școli primare, gimnaziale și superioare. Întâistătătorul a identificat homosexualitatea ca fiind "o aberație și un păcat", declarând că "acest lucru nu este ceva normal. Nu e natural". În acest context, el a menționat că școlile propuse vor avea ca scop să formeze cetățeni cu o moralitate bună și "să deturneze copiii de la homosexualitate". 

Ca răspuns, ACCEPT a anunțat: "Vom raporta incidentul Procurorului General al Republicii, ca o încălcare a Codului penal cu privire la promovarea urii din cauza orientării sexuale, sau a identității de gen, și vom face toate observațiile pertinente" De asemenea, mișcarea dorește ca ancheta să se extindă la canalul de televiziune în cauză, pentru o așa-numită "promovare a mesajului rasist și a discursului urii". 

Glasul Bisericii Ortodoxe cu privire la astfel de probleme este în general respectat în Cipru, deși această țară a trebuit să revizuiască legislația cu privire la drepturile omului atunci când a cerut intrarea sa în Uniunea Europeană. Ori ACCEPT a proclamat, dezvăluind lipsa sa totală de înțelegere a Ortodoxiei: "Moralitatea și credință nu au nimic de-a face cu orientarea sexuală, identitatea de gen sau caracteristicile sexuale. O persoană poate fi totodată LGBT și să urmeze în același timp calea lui Dumnezeu și învățăturile sale. Să nu uitam, de asemenea, că Biserica ea însăși a fost creată, compusă și reprezentată de oameni cu propriile lor pasiuni (patimi)"

In timp ce acest grup, care promovează modalități de a trăi imoral, a acuzat Arhiepiscopul că folosește "o retorică a urii", declarațiile Arhiepiscopul Hrisostom s-au concentrat, în schimb, pe învățarea căii mântuirii tuturor. El a spus că, atunci când le vorbește studenților, care se identifică drept homosexuali, el "îi învăță că ființele umane trebuie să învețe cum să lupte [împotriva patimilor, n. tr.]" și este același efort care îi plasează pe toți creștinii ortodocși pe calea vieții în HristosNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu