marți, 15 noiembrie 2016

Evrei extremiști au distrus acoperișul și au rupt poarta metocului Mormântului Maicii Domnului din Ghetsimani, încercând să ocupe locul


În dimineața zilei de marți, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sf. Dimitrie [după vechiul calendar n.tr.], coloniști israelieni, membrii ai organizației de extremă dreaptă, Ateret Cohanim, care au ca obiectiv eliberarea Țarii Sfinte de toate elementele de bază ne-evreiești, au distrus acoperișul și au rupt poarta metocului Mormântului Maicii Domnului din Ghetsimani, care este situat chiar în fața bisericii Învierii, în orașul vechi din Ierusalim, pentru a intra în interiorul clădirii. Este același grup care a încercat să-și însușească un loc aparținând Patriarhiei Ortodoxe [a Ierusalimului n.tr.] în apropierea Bisericii Învierii în 1991: azilul Sfântul Ioan.

Mitropolitul Isihie de Beit Ras, arhiepiscopul Aristarh de Constantina și Isidore de Heliopolis care l-au însoțit pe Preafericitului Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, au protestat foarte puternic împotriva acestei violări a locului, la poliția și justiția Statului Israel, pentru a fi conservată situația bisericilor din Ierusalim. Poliția israeliană, în colaborare cu Patriarhia [Ierusalimului n.tr.], a obligat pe coloniști să evacueze locul, iar a doua zi, evacuarea a fost confirmată printr-un ordin judecătoresc. 

În dimineața zilei de miercuri, 9 noiembrie, Patriarhul Teofil, însoțit de consulul Greciei, Christos Sofianopoulos, și episcopii menționați mai sus, în timpul unei întâlniri cu poliția israeliană, și-a exprimat dorința ca consilierii juridici, ai celor două părți, să lucreze împreună pentru a restabili condițiile ce asigură ca locurile de pelerinaj să fie mai bine protejate de aici înainte împotriva unor astfel de violări. 

Traducere de Roman Ortodox în Franța după:  Orthodoxie.com, Des extrémistes juifs tentent de s’approprier un monastère

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu