joi, 20 iunie 2019

Pr. Cezar Axinte şi Prof. Mihail Chircor despre omul nou, desensibilizat, despartit de Hristos, care nu mai cauta nemurirea


Emisiunea “Vestea cea bună” – Omul nou - 18 iun. 2019. 

Realizatori: Pr. Cezar Axinte şi Prof. Mihail Chircor



Prof. Mihail Chircor: Vreau sa vorbim astazi despre omul nou pe care vor unii sa-l structureze, sa-l creeze. 

In politica actuala a aparut un nou termen: neomarxism. [...] Ei isi zic progresisti, politologii le zic neomarxisti. Si, aceste partide, pentru prima oara, au intrat si in Parlamentul European. La noi curentul e reprezentat de USR si PLUS. [...] Intotdeauna cine a vrut sa conduca o societate a vrut sa aibe un cetatean obedient, care sa-l asculte, care sa nu-i creeze probleme si sa nu consume energii necesare pentru convingerea si constrangerea acelui om. Sa aibe un om facut la matrita, dar nu la orice matrita, ci la matrita lui. Nazistii au vrut unul, si au facut si lagare de concentrare si ideologie si indoctrinare si au ucis mii de oameni. Comunistii au vrut sa creeze omul nou si au facut si ei lagarele lor, cu gulaguri, cu canale si au ucis, si au bagat in puscarii sute de mii de oameni

Ei bine, termenul de neomarxist nu se refera numai la proprietate. Adica acestia nu ca ar vrea nationalizarea... Nu! Ei au alte conotatii, dar nu vreau sa intru in teorii politice. [...] Acest curent care vrea sa duca lumea catre globalizare, mondializare, vrea un om nou, un om al lui, care sa fie obedient societatii care va fi creata foarte curand. Fereasca Dumnezeu! Curand vor ei....

Intre comunism si ce traim acum nu sunt foarte mari diferente, caci in spate sunt aceleasi forte, si sunt forte, din punctul meu de vedere, antihristice. Si fortele astea urasc Biserica, clerul, pe cei care sunt foarte credinciosi. Dar aceasta noua societate nu poate functiona fara o religie, fara o biserica. Si de aceea vrea sa creeze ecumenismul.   

Acesta este contextul in care vor sa creeze omul nou. Ei au inteles ca prin forta nu se poate, caci comunistii, in 50 de ani, au impuscat si au bagat in puscarii, in lagare si nu au reusit sa creeze omul nou. Acuma s-a trecut la o alta modalitate, mult mai perfida de a crea acest om nou. Sunt niste pericole extraordinare!

N-as avea nimic impotriva sa existe un om nou, hristic, un om nou, curatit de toate pacatele si de toate faradelegile. Ei, insa vor sa faca un om nou care sa nu aibe nicio legatura cu Hristos. [...] Omul fara Hristos e altceva.

Pr. Cezar Axinte: Iertati-ma ca va spun, dar in primul rand nu sunteti corect politic, ceea ce la un moment dat va deveni o infractiune, o infractiune de opinie. Deja ideologic sunteti bun de plata. Probabil ca e necesar si un canal, fiindca, de fiecare data cand s-a pornit o actiune de amploare, de reconfigurare, de restructurare, de destructurare practic, a omului, in mod natural s-a nascut si un canal, o mina, ceva. Nu se poate... Foarte interesant cum va arata! S-ar putea sa fie virtual, pentru ca tehnologia permite acest lucru. Sigur ca si Orwell va fi surprins si toti ceilalti care au anticipat modelul societatii viitoare. Pe de alta parte, si noi suntem foarte surprinsi, chiar daca traim aceste evenimente, caci noi suntem pana la urma caramizi in acest construct, intr-un fel sau altul, mai subrede sau mai colturoase, dar noi suntem membrii si participanti la construirea acestei lumi noi. [...] 

Vesmantul Papei de la Sumuleu Ciuc
în care simbolurile,
"elemenele specifice creatiei sunt
petele de culoare
si linia flexibila"
Inainte se prezenta razboiul ca fiind ceva de exterminare fizica, militara. Ei, bine, lucrurile au fost depasite. [...] Intr-adevar, omul nou, de care vorbeati dumneavoastra, si care e real si pentru piramide, si pentru Imperiul Persan, si pentru Babilon, si pentru societatea iudaica a Mantuitorului - ca ei au creat un om nou, chiar daca era dupa legea lui Iahve, ei l-au facut de asa maniera ca astazi te videca de moarte si maine striga: "Ia-L! Rastigneste-L!". Asta e un om nou, care e atat de obedient, atat de flexibil incat, de la Florii si pana la Rastignire, de azi pe maine poate sa mearga de la stanga la dreapta, dupa cum se vede si astazi. [...] Si atunci acest tip de meduza, de coloana vertebrala foarte flexibila permite sistemului, sau celor care sunt la putere, sa te modeleze in sensul dorit. Deci, practic, omul, intai de toate trebuie sa ajunga plastelina. Asta presupune o depersonalizare, o dezosare, - stiti ca vorbim de "pulpe dezosate"- coloana trebuie scoasa...

Prof. Mihail Chircor: Iertati-ma... Cum era diferenta, sa spunem intre cremvustii din copilaria mea, care erau din carne tocata cu nu stiu ce, si acuma, cand sunt o pasta facuta din oase, piele, in cel mai bun caz, daca e organic, macinate, facute o pasta pe care o introduci intr-o forma, si poti sa faci orice din ea, poti sa o faci mutunache.

Pr. Cezar Axinte: Da, si atunci, intai de toate, pentru a construi un om nou trebuie ca in mentalul colectiv sa exista aceasta cultura generala, acest cult, aceasta religie, ca omul nu are nicio legatura cu Dumnezeu. Ar putea sa existe, dar nu are origine divina in orice caz. Este un dumnezeu transcendent, care eventual are in agenda meteorologia si, in cel mai bun caz, dumnezeul acesta se ocupa in mod cinic cu privirea planetelor si a pamantului, cum oamenii se nasc, se chinuie si mor. Ori, un asemnea dumnezeu este mai de dorit pentru cei care vor sa modeleze un om nou, decat lipsa unui dumnezeu.

Prof. Mihail Chircor: A, da, nu se poate! Vine cineva si creaza un idol!

Pr. Cezar Axinte: Deci, practic si-au invatat lectia.

Prof. Mihail Chircor: Pai 50 de ani de comunism cu 150 de ani de ideologie a fost un experiment serios.

Pr. Cezar Axinte: Da, avem si tabloul clinic, avem tot ce trebuie. Nu exista sa nu avem probele facute si consecintele. Prin urmare a proclama ca "Dumnezeu a murit" [...] nu-i suficient. Marxistii au zis ca nu, Dumnezeu n-a murit, ca poate invia. Iuda, face ca Nietzsche, zice: "a murit!". N-a mai asteptat. "Nu mai e nimic de facut, m-am pacalit". Asta face deosebirea cu Petru, care a asteptat, a zis: "dar, daca?!". Si a asteptat trei zile. Hristos a spus femeilor mironosite: "mergi si spune ucenicilor Mei si lui Petru"... D-aia Papa nu se poate aseza peste Sf. Ap. Petru pentru ca Petru a fost repus practic in apostolie, cand a fost intrebat de trei ori, de cate ori s-a lepadat: "Ma iubesti tu pe Mine?". [...]

Ei, bine si-au dat seama ca nu merge cu "Dumnezeu nu exista, ca Dumnezeu e mort". Au incercat tot ce e posibil si atunci trebuie creat un dumnezeu om. Foarte interesant! Dracul nu creaza nimic! El creaza omul nou despre care vorbeste Hristos, el creaza un dumnezeu om. Practic totul e copiat. Va dati seama ca nu are minte dumnezeiasca, nici macar indumnezeita. Dumnezeu mai are pentru om taine nebanuite si minunate, pe care le poate descoperi inca din lumea aceasta, pana sa fie un Cer nou si un Pamant nou. Ca Apocalipsa asta inseamna: toate se vor descoperi, valul se va ridica. Deci, pana atunci, Dumnezeu poate inca descoperi, dar dracul nu cunoaste. De aceea zice: "taina cea din veci ascunsa si de ingeri nestiuta". Nici macar ingerii cei indumnezeiti cu mintea nu stiau de intrupare. Bun, si atunci, el copiaza. Scoate Dumnezeu un lucru minunat si dracul il copiaza rasturnat, adica in pofida lui Dumnezeu.

Si atunci trebuie creat un om nou si un dumnezeu-om. Pentru ca dumnezeul abstract, cinic, e indezirabil pentru om, e nesatisfacator. Si e un dumnezeu care te face sa suferi, un dumnezeu care nu mantuieste, care nu se jertfeste, care nu iubeste.... E problema mare! Si atunci va fi un dumnezeu transcendent si un dumnezeu-om, si aceasta va fi religia noii alcatuiri politice. Iar dupa acest dumnezeu-om, fals, va fi chipul noului om.

Prof. Mihail Chircor: Acuma Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul Lui si astia vor sa faca un dumnezeu si un om nou dupa chipul lui.

Pr. Cezar Axinte: Exact! Fac matrita, dupa care o aplica fiecarui om.      

Prof. Mihail Chircor: Acuma aceste analize sunt absolut necesare, dar oamenii au nevoie de masuri, sa stie ce e de facut. Trebuie sa existe si niste oameni care stau si gandesc ce s-a facut, cum s-a ajuns aici, tot parcursul.

Ascultam un CD cu Parintele Gheorghe Calciu si el vorbea acolo de falsa democratie si elitism, ca societatile sunt conduse de niste elite si democratia e o notiune inventata.

As vrea sa ne concentram pe pericolele care ne pasc pe noi crestinii ortodocsi, in aceasta lume framantata care vrea sa creeze un om nou. Ce sa facem, ce sa nu facem si la ce sa fim atenti? Pentru ca e foarte frumos ce am spus, dar nu stiu daca asta ajuta omul.

Pr. Cezar Axinte:  Intr-un fel da. Sa va dau un exemplu. Atunci cand dormi intr-un loc strain si auzi niste zgomote nu strigi "ce e acolo?", ci "cine e acolo?". Da?! Ca daca zici ca e un soricel, nu te mai temi, daca zici ca e lupu, nu intrebi cine e acolo... Ori, este foarte important sa intrebam: "cine e acolo?". Si dupa aceea, da, sigur, ce facem, cum facem... In orice caz, in momentul in care te sperii, intrebi: "cine e acolo?". Si daca noi punem aceasta intrebare... Noi nu putem sa ne luam nici cu Papa de gat, nici cu Soros, pentru ca nu asta este. Noi, cu toti oamenii avem ceva in comun, chipul lui Hristos. Nimic in comun avem cu dracu'.

Deci, dincolo de toata povestea aceasta, noi trebuie sa identificam in primul rand cu ajutorul intuitiei, daca nu este credinta - ca noi, care suntem in biserica, mai stim, mai nu stim, mai credem sau nu mai credem, sau doar credem ca credem [...] Noi de unde stim? Din credinta! Asta este! Si slava lui Dumnezeu ca nu a ingaduit sa stim din cercare, pentru ca multi s-au damblagit la o intalnire din asta. [...]

Si atunci: "cine e acolo?". Noi trebuie sa stim cu ce se ocupa vrajmasul iubirii, ca despre asta este vorba! Intreba cineva: "Parinte, iadul pentru cine este?". Pentru cei care s-au adus sau au ajuns in incapacitatea de a iubi si de a primi iubirea. Si atunci e limpede ca exista si persoane care nu pot iubi, care sufera. Adica noi trebuie sa vedem dincolo de treaba asta. Ca nu suntem "noi" si "ei"; "securistii" si "credinciosii", "progresistii" si "credinciosii". Sunt oameni care nu-L cunosc pe Dumnezeu, sunt oameni care-L cunosc si-L resping, ca antihristi - sunt si cu "a" mic. Este Antihristul - articulat - dar sunt si antihristi - cu "a" mic, cei care cunosc existenta lui Dumnezeu, cunosc existenta lumii nevazute, a duhurilor cazute, si aleg aceasta. Pot sa faca pacte, conventii, contracte, pentru patimi, pentru putere, pentru o dragoste rasturanta. Si asta functionaza cel mai bine astazi: bani multi, opulenta, placeri materiale, dar, si cel mai interesant, cel mai bine calcheaza pe desfrau, care mimeaza iubirea. E o iubire desfigurata, rasturnata. Si de aceea si functioneaza. 

Nu poti sa-i spui unui tanar: "stii, e pacat sa faci asta!", pentru ca el nu intelge. In el este o forta, un combustibil extraordinar care se numeste iubire. Faptul ca il foloseste gresti, sau intors spre sine, sau ca sustine o patima sau un pacat, e altceva. Nu poti sa-i spui lucrul acesta, desi intelege. Nu poti sa-i spui ca pornografia destructureaza mintea omului, pentru ca el nici n-a inteles ce e iubirea. La 7-8-10 ani deja consuma pornografie si el asta intelege [ca e dragostea].

Cum ar veni cineva la noi cu o identitate, cu un chip al unui om pe care il cunoastem dar e alticineva, e o clona, nu are sufletul aceluia, e un fals, e un fake. Toata lumea aceasta  de fapt e o mare sarada, un mare fake, un mare fals. Singura realitate de la care trebuie sa pornim - eu as porni de la rezultatul ecuatiei - este invierea. In afara acestei realitati totul este posibil.

Un om nou, dar care nu mai cauta nemurirea, desi in el exista aceasta... De fapt, despre asta este vorba: se amputeaza cea mai mare energie pe care o consuma omul in toata viata. Asta il tine pe om practic! Omul are o energie, ca un combustibil, o baterie - ca asta este viata, o definitie, pana la urma... Ca Hristos zice: "Am venit sa va dau Pacea, dar nu pacea pe care vi-o da lumea!", Am venit sa va dau Viata, dar nu viata pe care vi-o da lumea, nu viata pe care i-am dat-o lui Lazar". "Am venit sa va dau apa, dar nu apa pe care o beti, ci cea dupa care niciodata nu mai insetati, "o viata pe care daca o primiti, niciodata nu mai muriti". In definitiv despre asta este vorba si in fiecare om exista treaba asta, sa se lupte sa fie nemuritor.         

Prof. Mihail Chircor: Bun, acuma eu sesizez ca tehnicile manipularii a atins niste cote extraordinare si aproape practic tot ceea ce ati spus dumneavoastra se subsumeaza acestui obiectiv: "lasa raiul de acolo, uite, raiul e aicea, pe pamant. Ai un card in buzunat si poti sa platesti cu cardul ala absolut tot ce vrei. Ce-ti mai trebuie tie sa te duci la biserica, sa stai doua trei ore in caldura, sa-ti faci cruci, sa te pui in genunchi?! Ce-ti mai trebuie, ma? N-ai nevoie, mai omule! Ca tu poti sa-ti rezolvi toate problemele tale. Te-ai imbolnavit, te duci la Viena si te fac aia bine, ca sistemul de sanatate e nu stiu cum... Lasa, nu te mai ocupa tu de chestiile astea! Tu, vezi sa strangi banii tai, ca daca ai bani, cumperi ce vrei cu banii". Deci, ce discutam noi mai demult: amuzamentul, confortul si frica - astea se stimuleaza! Daca ne uitam la un jurnal de stiri, asta o sa vedem: lucruri care tin de amuzament si de frica. Cel mai mic accident are cel putin 2 min. Intr-un jurnal de stiri: s-au ciocnit doua masini, s-au zgariat trei oameni. Pacat, e adevarat! Dar asta nu e o stire nationala!

Pr. Cezar Axinte: Da, dar sunt electrosocuri, ca omul, practic, trebuie stimulat cu electrosocuri si de fapt cu tipuri de informatii care sunt antagonice, pentru desensibilizare si desacralizare, pentru intoarcere la paganism. Noi nu intelegem cum era in paganism, dar iti taia capul stand la masa, te tragea in teapa si manca un copan de pui, in timp ce privea asta. Noi nu intelegem cum era luma inainte de Hristos, inainte de intrupare, inainte de tot ce inseamna crestinism. Dar aicea se merge: la o desensiblilizare, la o paganizare.

Pentru ca, de fapt, omul nou va avea ca ingrediente: convingerea ca Dumnezeu nu poate sa-l ajute, si ca este necesar un dumnezeu care sa-i promita, nu sa-i arate, ca-l scapa de moarte. Asta va fi de fapt! Nu va functiona nici ca isi va umple cosul, pentru ca oricat bei din apa asta mai tare vei inseta. El va trebui sa mimeze exact ce a spus Hristos: daca bei apa asta, nu mai insetezi! Daca iti dau asta, tu nu mai mori! Acesta va fi omul nou. Ca practic Antihristul se va instala in aplauze! Nu va mai merge cu gulag. Va fi ca in Caragiale: "stiti, eu am alte treburi, nu vreau sa particip la alegeri, nu vreau sa ma votati".

Deci, practic, omul, in primul rand trebuie desensibilizat, trebuie despartit de Hristos. De ce credeti ca e atata batalie? De ce ne bat la usa marii puternici ai lumii si vin in vizita pe la noi? Sa vada Voronetul? Sa vada Sumuleu Ciuc? Nu, nu pentru asta! Pentru ca, in definitiv, daca noi suntem atat de inapoiati si daca Ortodoxia a stat in calea progresului Romaniei, lasa-i dom'le acolo... A, sau poate, cum spune propaganda, ca vor sa ne faca fericiti. "Nu-i asa ca suntem fericiti, tovarasi?!". Si toata lumea aplauda. Ori, daca noi, fiind atat de suferinzi, si din cauza Ortodoxiei Romania e atat de inapoiata, si ca trebuie sa vina cineva sa ne invete sa ne maturam batatura, sa avem mila fata de saraci si toate celelalte, inseamna ca noi am pierdut cu totul dimensiunea hristologica si hristocentrica, inseamna ca poporul acesta este naimit, ca nu mai stie si nu mai intelege nimic, si ca trebuie, nu-i asa?, returnat in matrita. Si facem un chip nou de roman. Si vedeti ca deja, intr-o masura s-a reusit.       

Prof. Mihail Chircor: Neamul asta romanesc are si bune si rele. Asta e: nu e perfect, dar la capitolul plus, la capitolul bune, este si credinta. Mie mi-a fost foarte clar ca principalul proiect al globalistilor, al antihristilor fata de Romania este depopularea Romaniei. Si eram ferm convins ca vor sa o depopuleze ca sa o ocupe ei cu ai lor. S-ar putea si asta sa fie, dar incep sa cred ca ei au gonit din Romania  4,5 milioane de oameni - ca daca il aduci pe om in situatia in care nu mai are cu ce sa-si hraneasca copiii, pleaca el, isi ia si copiii dupa aia, ca sa poata sa-i hraneasca. Daca am fi ramas 23 de milioane de oameni, cu procentul de credinciosi care pun macar o data pe zi genunchiul jos si se roaga, am fi fost o forta extraordinara. Asa cele 4,5 milioane de crestini care au plecat, oricat de credinciosi ar fi, ei sunt dispersati.

Pr. Cezar Axinte: Exact! Graviteaza mai putin de 0,1% in jurul bisericilor din Occident.

Prof. Mihail Chircor: Si atuncea asta este scopul: sa destructureze aceasta "masa critica", care reusise sa se formeze aicea. Ca nu gresesc nici foarte mult cei care spuneau: "Romania, gradina Maicii Domnului!" - dar in sensul asta!

 Într-un comentariu pe postul național de televiziune, 
când a venit Papa în România, s-a spus că:
"poporul secui, poporul ungar 
are o devoțiune important
ă faţă de Fecioara Maria,

dacă ne gândim la regele Ștefan al Ungariei. In 1038

el oferă întregul s
ău popor Sfintei Fecioare Maria,
chiar cu o zi înainte de moartea sa, pe 15 august.

Se întâmplă moartea lui pe 16 august
și, de atuncea,
poporul maghiar are o devoțiune important
ă
pentru Sfânta Fecioara Maria - dar, bineînțeles,

 
știm c
ă nu doar poporul maghiar, ci și întreaga națiune
o cinstește în mod deosebit pe Sfânta Fecioara Maria
.

Tocmai de aceea Preasfântul Pap
ă Ioan Paul al II-lea
spunea ca România este Gradina Maicii Domnului
!"
     
Pr. Cezar Axinte: Pai, bineinteles, ca altfel peste tot ne batjocoresc. Ca nu ne spalam, ca suntem corupti, ca suntem saraci. Dar, cand vin la noi, spun ca "Romania e gradina Maicii Domnului". Este incredibila aceasta ipocrizie !

Prof. Mihail Chircor: Pai dublul standard este una din practicile cele mai [curente].

Pr. Cezar Axinte: Si, de fapt, spune P. Averchie Tausev intr-o carte absolut minunata... - el a fost ucenic al Sf. Ioan Maximovici -  spune asa: ei acum nu vor mai alunga oameni din biserici. Nu, asta nu se va mai face! Ei vor infiltra! Pentru ca poti sa fi orice, numai ortodox nu!

Prof. Mihail Chircor: Timpul s-a scurs...

Pr. Cezar Axinte: Eu inchei cu cuvantul lui Mateias Brancoveanu: "loveste, eu vreau sa mor crestin!"




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu