miercuri, 18 iulie 2018

Tabăra în România de reeducare sexuală, pentru fete, prin care se face promovarea ideologiei de gen. "Este necesară o mai mare conștientizare din partea părinților, a societății civile, a factorilor de decizie instituțională, cu referire la ce se propune"


A se vedea și:

Cuvântul Ortodox: TABERE DE REEDUCARE SEXUALA PENTRU FETE. Initiativa „Girl UP!” sau cum se ascunde propaganda pentru ideologiile de gen sub pretextul imputernicirii tinerelor eleve


***

Ziarul Ceahlaul/Irina NASTASIU: Ce li se pregătește elevelor din județul Neamț?



Tabără de ideologie de gen pentru fete de 14 – 18 ani

Organizatorii își propun „reeducarea ambelor sexe”


Ideologia de gen începe să se impună și în rândul elevilor nemțeni, mai puțin familiarizați până acum cu teoriile inovatoare sosite la noi de pe meleaguri occidentale. Astfel, până pe 20 iulie se fac înscrieri pentru tabăra gratuită „Girl UP!”, dedicată fetelor de 14 – 18 ani din județele Neamț, Suceava, Botoșani, Iași, Bacău și Vaslui, care va avea loc în perioada 9 – 12 august, la Centrul de Agrement Pădureni, județul Covasna.

Evenimentul este organizat de FLEX Alumni România, în cadrul unui proiect finanțat prin „FLEX Alumni Grants” din cadrul Departamentului de Stat al SUA, susținut de American Councils România și în parteneriat cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Covasna.

Parte dintr-o campanie lansată la nivel global, tabăra are misiunea de a iniția tinerele fete în ideologiile de gen
Obiectivul taberei este de a forma viitoare femei puternice, de a promova egalitatea de gen și valori pe care orice societate dezvoltată ar trebui să le aibă”, afirmă organizatorii. În acest scop, tabăra își propune, nici mai mult nici mai puțin, decât „reeducarea ambelor sexe”, terminologie care amintește cumva de ideologia marxist-leninistă.

Organizarea taberei „Girl UP!” vine în urma ratificării în 2016, de către România, a „Convenției de la Istanbul”, document potrivit căruia genul nu este un dat biologic, ci un rol asumat. Cu alte cuvinte, fiecare individ are dreptul să hotărască dacă este femeie, bărbat sau altceva, indiferent de sexul biologic, având totodată posibilitatea să opteze pentru unul din cele peste… 114 genuri identificate până în prezent.
«Pentru mine, ca sociolog, sună de-a dreptul sinistru această propunere de reeducare, pentru că așa o și numesc, pe față, organizatorii în programul lor. Adică, pare cumva că o societate ca a noastră a încremenit în anumite ipostaze sociale și trebuie reeducată de către cadre umblate prin noile soviete albastre, așa cum în perioada comunistă, „cadrele de nădejde” roșii, școlite în Uniunea Sovietică, veneau să ne reeduce pentru a deveni apți de a primi noua ideologie comunistă», 
ne-a spus sociologul Marius Apopei.


Lecții de la transsexuali


Organizatorul taberei „Girl UP”, FLEX Alumni România, a derulat un eveniment asemănător în Focșani în luna februarie 2018, care a revoltat părinții din judeţul Vrancea datorită subiectelor abordate. Reacţiile părinţilor au generat, la data respectivă, şi câteva interpelări în Parlamentul României adresate ministrului educaţiei. Potrivit stiri.botosani.ro, ceea ce vor învăța fetele în tabăra „GirlUp!” sunt aspecte care au fost explicate deja elevilor din județul Vrancea.
Astfel, la evenimentul de la Focșani un transgender a dezbătut cu elevii participanți subiecte specifice ideologiei de gen (gender), ideologie care nu are avizul Ministerului Educației Naționale pentru a fi prezentată elevilor minori. Cităm câteva dintre afirmaţiile sale, publicate în presă la momentul respectiv:
 „Nimeni nu poate spune – și nici vouă! – ce să faceți cu corpul vostru, fie că e vorba de a tranziționa către o persoană Trans, fie că e vorba, cine știe, de altceva, avort, sau orice altfel de a vă raporta la voi!” (…) „Cred că este extraordinar de recompensator să facem exercițiul să gândim dincolo de binaritatea masculin-feminin, pentru că fiecare avem în noi, fie că e 0,1%, fie că e 70-80%, din genul pe care îl/se consideră celălalt; și la fel de bine, și la fel de valabil, sunt acele identități care se numesc non-binare, care nu aparțin nici genului masculin, nici genului feminin, s-ar putea să aparțină amândurora în proporții diferite și variabile sau niciunele.”(…) „Identitatea de gen și orientarea sexuală sunt două lucruri diferite, care se pot combina în orice fel posibil. Eu acum mă identific ca un bărbat trans. Hetero, sacro, romantic și pan-sexual, nu mă întreba ce înseamnă, vreau să vă faceți voi exercitiile!” (…) „Am avut relații de lungă durată cu femei pe care le-am considerat heterosexuale… vreau să fac mențiunea că persoanele trans s-au săturat să fie reduse la corpul lor, la organele lor genitale; nu vrem să fim reduși la asta. Genul e aici (arată spre propriul cap, n.red.). Dar există persoane trans care sunt heterosexuale, care pot fi homosexuale și care sunt homosexuale.” 
(www.stiripesurse.ro)

„Este necesară o mai mare conștientizare din partea părinților…”

«Consider că o libertate de mișcare, de explorare a unor alte culturi, o deschidere spre modele educaționale axate și pe euristică, creativitate, comunicare, spirit critic, nu doar pe algoritmică și memorizare este necesară societății românești, dar ținând seama neapărat de ethosul nostru, de cultura și spiritualitatea specifice nouă. Promovarea ideologiei de gen, cu tot ce implică ea, „roluri de gen”, „egalitate de gen”, „stereotipii de gen”, așa cum ne propune „Convenția de la Istanbul”, nu face decât să introducă noțiuni noi în legislația și câmpul social românesc, precum aceea că genul unei persoane nu este definit decât în mod minor de către realitatea sexuală biologică, adevăratul gen al persoanei este reprezentat de genul ori sexul social, ales și schimbător totodată, în funcție de cum se simte la un moment dat o persoană.
Așadar, cred că în acest context de presiune constantă, mai ales în ultimii ani, a unor grupuri de lobby și ONG-uri, ce s-au „lipit” strategic de proiecte și parteneriate cu Ministerul Educației, cu Ministerul Tineretului și Sportului ori cu Ministerului Muncii și instituții publice din subordinea acestora, este necesară o mai mare conștientizare din partea părinților, a societății civile, a factorilor de decizie instituțională, cu referire la ce se propune. Să se înceapă în a se solicita puncte de vedere, acorduri parentale pentru prezența minorilor la diverse activități, desfășurătoare detaliate ale activităților, declarații de intenție, celor care vin să ne propună fel și fel de „reeducări”», 
este de părere Marius Apopei.

Convenția de la Istanbul a fost respinsă de aproape toate țările din jurul României (Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Lituania, Letonia și Croația), singura care a ratificat-o fiind Polonia, dar cu anumite rezerve. Potrivit Convenției, genul reprezină „rolurile, comportamentele, activitățile construite social, pe care o societate dată le consideră adecvate pentru femei și bărbați. (Art. 3, alin. c) De asemenea, articolul 14, punctul 1 prevede că „părţile vor face, acolo unde este cazul, demersurile necesare pentru a include material didactic pe probleme cum ar fi egalitatea între femei şi bărbaţi, rolurile de gen ne-stereotipe, respectul reciproc, rezolvarea non-violentă a conflictelor în relaţiile interpersonale, violenţa de gen împotriva femeilor şi dreptul la integritate personală, adaptate capacităţii în evoluţie a elevilor, în curriculumul formal şi la toate nivelele de educaţie.” Așadar, teoriile de gen se vor regăsi și în viitoarea curriculă școlară, elevii învățând că orice persoană are dreptul de a se considera bărbat sau femeie, indiferent de sexul genetic și biologic.

Opinia Colegiului American al medicilor pediatri


În ciuda demersurilor internaționale prin care nefiresul devine firesc, mai sunt încă voci autorizate care se opun vehement răsturnărilor firii omenești. Astfel, încă din anul 2016, Colegiul American al medicilor pediatri a solicitat cadrelor didactice și legislatorilor să refuze ideologia de gen, deoarece „transsexualismul, este un abuz asupra copilului și o boală mintală.” (www.acpeds.org)


Cerem Adunării Naționale să nu ratifice Convenția de la Istanbul, care introduce concepte contrare credinței noastre ortodoxe, tradițiilor noastre naționale și sistemului nostru juridic. Chemăm poporul bulgar să-și apere credința, pe care a păstrat-o în mijlocul tuturor încercărilor istorice!”.
În fața asaltului susținut de ONG-urile străine, pe baza unor hotărâri asumate fără informarea și consimțământul poporului român, sperăm ca autoritățile nemțene – părinți, cadre didactice, inspectori școlari, preoți – să facă apel la toate pârghiile legale, care prevăd (încă) dreptul părinților de a asigura educația copiilor lor, potrivit propriilor convingeri. De asemenea, așteptăm o reacție oficială și din partea B.O.R., care are datoria de a apăra inocența copiilor și spiritualitatea poporului român, într-o lume care pare să confunde din ce în ce mai mult lumina cu întunericul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu