marți, 26 iulie 2016

Unui preot catolic i-a fost taiat gatul la slujba. François Hollande: "Suntem in fata unui grup Daesh care ne-a declarat razboi. Trebuie sa ducem acest razboi prin toate mijloacele"Mai mulți oameni au fost luați ostatici, marți, la o biserică din nordul Franței. Autorii luării de ostatici, de la o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, l-au înjunghiat în gât cu un cuțit pe preot, care a murit, înainte de a fi la rândul lor uciși de forțele de ordine, relatează Le Parisien.

Poliția și forțele speciale ajunse rapid la fața locului au dat asaltul la ora locală 11 (12 ora României), la circa o oră și un sfert de la începerea crizei. Oamenii legii i-au ucis pe cei doi atacatori.

Potrivit primelor informații, cei doi agresori luaseră cinci ostatici: un preot, două călugărițe și doi enoriași.

Nu este clar deocamdată ce i-a determinat să comită un astfel de atac.

Președintele francez Francois Hollande și ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve sunt așteptați la din Saint-Etienne-du-Rouvray, unde a avut loc incidentul. Conform Le Figaro, unul dintre atacatori avea barbă și purta pe cap o chachia, un fel de pălărie specifică tunisienilor.

Luarea de ostatici a avut loc la o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în departamentul Seine-Maritime. Circa 10 focuri de armă au fost auzite din biserică.

Potrivit RTL, surse din serviciile de pompieri vorbesc de mai mulți răniți.

Poliția, pompierii și serviciile de intervenție se află la fața locului. 


 

François Hollande: [...] Suntem in fata unei incercari, a uneia in plus, pentru ca amenintarea este foarte ridicata, ramane foarte ridicata, dupa tot ceea ce am trait in aceste zile si chiar in acesti ultimi ani. Suntem in fata unui grup Daesh (ISIS n.n.) care ne-a declarat razboi. Trebuie sa ducem acest razboi prin toate mijloacele, in respectul dreptului, ceea ce face ca sa fim o democratie. Ceea ce vor sa faca acesti teroristi este sa ne divida.

Si, astazi, dupa moartea acestui preot [Jacques Hamel, 86 ani, n. ROF], am pentru toti catolicii din Franta un gand, si vreau sa le exprim sustinerea. In aceasta seara voi primi pe episcopul de Normandia, care va face astfel incat sa vorbeasca populatiei. Maine, voi primi toate cultele, pentru ca noi trebuie sa fim impreuna! Catolicii au fost loviti, dar asta priveste pe toti francezii. De aceea trebuie sa fim intr-o coeziune, intr-un ansamblu, intr-un bloc pe care nimeni nu poate sa-l fisureze. [...] Astazi trebuie sa fim constienti ca teroristii nu vor ceda la nimic, atata timp cat nu-i vom opri. Este dorinta noastra, este ceea ce facem, este tot ceea ce am pus in functiune ca lege, ca modalitati, si inca, recent ca desfasurare a fortelor [de ordine]. Francezii trebuie sa stie ca sunt amenintati. Nu este singuura tara, Germania este de asemenea, si altele inca, dar forta lor consta in coeziunea lor. Multumesc!

François Hollande:"ACEST RAZBOI VA FI LUNG"
Statul Islamic a revendicat atentatulStatul Islamic a revendicat atentatul. Ne intrebam de ce apare(in dr.) data de 25 iulie, cand atentatul a avut loc pe 26 iulie...
"Atacul in biserica din Normandia in Franta a fost efectuat de catre 2 soldati ai Statului Islamic ca raspuns la chemarile de a viza tarile cruciate ale coalitiei"
***Se numește Richard Gutjahr, este jurnalist german independent, și s-a aflat în preajma ambelor atacuri la 8 zile distanță, ocazie cu care a prins pe camera momente fierbinți.

Pe 14 iunie, aflat în vancanta la Nisa, filma de la balconul hotelului său încercarea eroică a unui posesor de scuter de a opri camionul ce intrase în mulțime. Imaginile surprise de jurnalist au fost difuzate de mai multe canale de limba germană, în special de știrile de seară ARD, și au fost postate și pe internet, arată nicematin.com. Gutjahr declara pentru Spiegel că dorise să petreacă un week-end prelungit în Franța cu ocazia zilei sale naționale.

8 zile mai târziu, acesta revenise la Munchen, orașul său de reședință, și se afla-stranie coincidență- la mall-ul unde a avut loc atentatul. Pe contul său de Twitter, urmărit de 90.000 de persoane, Gutjahr a postat fotografii din timpul intervenției poliției, ocazie cu care a fost acuzat că dezvăluie strategia forțelor de ordine fiind nevoit să șteargă ulterior imaginile.

Gutjahr este căsătorit cu Einat Wilf, politician israelian autodeclarată sionistă și atee, fosta membră a forțelor speciale U200 (unitate responsabilă cu decriptările), conform Wikipedia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu