vineri, 4 martie 2016

Cuvinte si intamplari minunate din viata Sfantului Gavriil Georgianul cel nebun intru Hristos


Vedeti si:

 Viata Sfantului Gavriil Georgianul cel Nebun intru Hristos. Inregistrare VIDEO INEDITA cu SFANTUL GAVRIIL Georgianul


APOFTEGME


Într-o zi două surori, Nana și Manana l-au întâlnit pe Părintele Gavriil în oraș și s-au dus să-i ceară binecuvântarea. Dar, pentru că pământul era noroios din cauza ploii, ele s-au hotărât să nu îngenuncheze, cum se face de obicei, ci doar să facă o metanie mică. Când au făcut așa, au fost surprinse să-l vadă pe Părintele Gavriil că îngenunchează în noroi, în așa fel încât ele să-i poată urma exemplul. Le-a binecuvântat în această poziție și, făcându-le cu ochiul le-a spus: "unu zero pentru mine". Părintele Gavriil n-a făcut aceasta precum un copil răutăcios, care e bucuros sa le joace o festă, ci le-a arătat printr-un act de smerenie și de închinare reciprocă că, atunci când veneram cu adevărat o persoană, nu trebuie să dam înapoi pentru nicio circumstanță materială.

*

Într-o zi când Catholicos-Patriarhul Ilia II a venit la mănăstirea Samtavro, Părintele Gavriil a apărut cu coroana sa aurită pe cap, pe care o purta uneori pe străzi când stătea la Tbilissi. După ce Părintele Gavriil a luat binecuvântare de la Patriarh, acesta l-a întrebat dacă coroana este de aur. Părintele Gavriil a răspuns: "Oh, nu! Dacă era în aur as fi fost decapitat de mult timp." Atunci s-au privit amândoi cu dragoste frățească.

*

Gândul Părintelui Gavriil era mereu la Dumnezeu. De fiecare dată când vedea pe cineva zicând rugăciunile rapid, începea să-l mimeze: "Tra-ta-ta-ta-ta, ra-ta-ta-ta-ta...", și spunea: "Tu spui rugăciuni sau citești jurnalul? Parcă faci ca o mitralieră! Rugăciunile trebuie spuse cu frica lui Dumnezeu și cu profundă venerație! Gândește-te în fata Cui te afli! Cui vorbești tu?  Hristos este mereu invizibil prezent. Hristos este în mijlocul nostru!"

*

După Sfânta Liturghie, Părintele Gavriil se ducea în curte unde era înconjurat de credincioși și vorbea cu ei. Nu lăsa pe nimeni niciodată fără răspuns la problemele sale. Si se mira să vadă până în ce punct ceea ce spunea se și realiza.

*

Maica Parascheva care îl îngrijea pe Părintele Gavriil în chilia sa povestește: "Eram în chilia Părintelui Gavriil când cineva a venit și a cerut un pahar cu apă. Pentru că nu era apă curentă la robinet, l-am îndrumat spre trapeză, ca să nu-l deranjez pe stareț. Dar el m-a dojenit spunând: "Cum poți tu să te lipsești de șansa de a fi milostivă față de fratele tău? Aleargă repede! Un simplu pahar de apă dat cuiva însetat este o faptă mare înaintea lui Dumnezeu".".

*

Părintele Gavriil nu voia să-și impună voința când era vorba de a orienta viața oamenilor, ci ținea să le respecte libertatea. Spunea: "Omul trebuie să-și binecuvânteze calea prin decizii raționale. Calea sa depinde de ceea ce alege. Dumnezeu a dat omului voința liberă. Cine sunt eu ca să intervin?"

*

Într-o zi un călugăr l-a întrebat pe Părintele Gavriil despre semnificația postului. "Un moment!", i-a spus Starețul și a început să enumere toate păcatele călugărului din tinerețile sale. Călugărul nedumerit a căzut în genunchi și a cerut iertare. Atunci Părintele Gavriil bucuros a vrut să-l ospăteze. Călugărul cu inima străpunsă i-a spus: "Cum pot sa mănânc într-o astfel de stare?"."Pai asta este exact sensul postului: când te pocăiești tânguindu-te pentru păcate, nu te mai gândești la mâncare".


*

Maica Parascheva povestește: "Era ora 6 seara. Eram așezată cu Părintele Gavriil in chilia sa. De-o data, îmi spune într-un fel neașteptat: "Lasă-mă singur acuma; nu trebuie să fiu văzut". "De ce?" - l-am întrebat. "Lasă-mă!" a repetat el, întorcându-și fața. Mergând spre ușă am remarcat însă că fața sa era toată luminoasă și strălucitoare și răspândea raze asemănătoare cu ale soarelui".

*

Doi soți care așteptau un copil au intrat în chilia Părintelui Gavriil. El i-a avertizat: "Bebelușul aude tot, asa că încercați să fiți mereu într-o stare bună de spirit și să folosiți cuvinte frumoase". Șotul replică: "Dacă nu aud ce face vecinul meu în spatele unui zid, cum ar putea să audă copilul în pântecele maicii sale?". "Nu ma credeți?", întreabă Părintele. Si, întorcându-se spre mamă se adresează copilului: "Ei, copilașule, n-auzi tu cuvântul lui Dumnezeu?". Copilul începu atunci să dea puternice lovituri de picior încât mama fu nevoita sa iasă afară.

*

Într-o zi, Părintele Gavriil a avut o viziune: Dumnezeu ținând un glob deasupra căruia era o cruce. Părintele Gavriil întrebă: "Cum vor putea oamenii sa fie mântuiți înainte de Parusie?". O voce i-a răspuns: "Prin fapte bune și dragoste"

*

Într-o zi, în timp ce Părintele era foarte bolnav, spune: "Acum mă duc la Mănăstirea Shavnabada". Am gândit că glumește, dar după un timp îl întreb:
- Ați fost Părinte la Mănăstirea Shavnabada?
- Da, erau la masă când am ajuns.
- V-au văzut?
- Nu, caci nu vreau să apar în fața lor ca sa nu fie surprinși.
- Ce făcea egumenul?
- Număra persoanele care erau prezente.
Câteva zile mai târziu, egumenul Mănăstirii Shavnabada, Arhimandritul Shio, a venit să ne viziteze. Atunci l-am întrebat cați călugări și cați frați sunt în Mănăstire. "Nu știu niciodată - a răspuns el -, caci unul vine, altul pleacă și atunci îi număr pe cei prezenți înainte de fiecare masă". Părintele Gavriil m-a privit zâmbind.

*

Ottar Nikolaishvili povestește: "era în timpul Postului. Eram cu Starețul la catedrala Svetiskhoveli. In timpul nopții am resimțit o durere foarte puternică la rinichi. Nu vroiam să-l deranjez pe Stareț și m-am dus la spital. Medicii mi-au dat analgezice. A patra zi Părintele Gavriil mă vizitează, dar, datorită unei dureri insuportabile nu mă puteam mișca. Mi-a cerut sa mă pun în genunchi și sa spun Rugăciunea lui Iisus. Imediat durerea a încetat. Slava lui Dumnezeu și rugăciunilor Părintelui Gavriil, am putut să evit operația".

*

Părintele Gavriil, voind să ii învețe smerenia, făcea ca oamenii să îngenuncheze, și asta era valabil și pentru mari personalități. Într-o zi, un om a refuzat să îngenuncheze. Părintele Gavriil, a repetat cererea lui și când omul s-a aruncat la pământ a rămas cu capul lipit de sol, incapabil să se ridice atâta timp cât Starețul nu i-a dat binecuvântarea sa.

*

Compătimirea Părintelui Gavriil era atât de mare și puterea lui de rugăciune într-atâta, încât putea să schimbe starea unei persoane. Maica Ecaterina Ebralidze povestește: "Într-o zi, Părintele Gavriil era așezat pe o bancă în curtea mănăstirii. De-o dată o femeie drăguță cu fața foarte machiată, purtând pantaloni, vine și se așează pe genunchii Părintelui și începe să-l sărute spunându-i: "Părinte Gavriil ești atât de frumos! Te ador! O sa vin sa te revăd!". Situația era atât de ciudată și contrară naturii încât eram amețite de comportamentul pe care l-a avut femeia. Părintele Gavriil rămăsese și el împietrit. Cu privirea fixa în cer, asculta calm vrăjeala femeii fără să o întrerupă. După un moment ii răspunde: "Revino Maklava, revino!". Auzind că-i spune pe nume, deși ea nu-l spusese nimănui, femeia, ca și trezită dintr-un somn, se ridică brusc, ne privi, și plecă alergând. Ne așteptam ca ea să revină ziua următoare și într-adevăr a revenit, dar era o cu totul altă persoană care nu mai avea de-a face cu cea care era ieri. Purta o roche lungă neagră, avea capul acoperit și nicio urmă de machiaj pe față. S-a apropiat de chilia Părintelui Gavriil vărsând lacrimi amare și tânguindu-se: "Părinte Gavriil, știu că nu vei deschide ușa, știu că nu te voi mai revedea, dar te rog, iartă-mi purtarea rușinoasă. Simt puterea ta; m-ai ridicat din moarte și mi-ai schimbat viața. Iți mulțumesc pentru tot!". O scenă atât de emoționantă ne-a făcut pe toți să plângem. Eram stupefiați să constatam schimbarea care s-a produs cu ea. Am înțeles că Părintele înfăptuise o minune, vindecând o persoană bolnavă și aducând în turmă oaia rătăcită. Imi mai amintesc încă un detaliu. Înainte ca Makvala să vină la Mănăstire pentru prima dată, Starețul de-o dată s-a ridicat și s-a dus în chilia sa. A simțit că ea va veni. După ce ea a venit, el s-a întors în chila sa cerând ca nimeni să nu vină și, în genunchi, s-a rugat Maicii Domnului să salveze sufletul lui Makvala.

*

Maica Elisabeta Zedgenidze povestește: "Pe vremea când erau mitinguri în fiecare zi în capitală, Starețul spunea într-un mod neașteptat: "Haideți! Trebuie sa-i calmez!". Își făcea drum în mijlocul mulțimii înfierbântate și începea să predice. Într-o clipa sentimentele negative ale manifestanților se risipeau".

*

Arhimandritul Sabba Kutchava povestește: "Părintele Gavriil vroia să meargă la Tbilissi pentru a cumpăra câteva lucruri necesare mănăstirii. Pentru asta avea o suta de ruble. Într-o stație de autobuz, a auzit doi apicultori plângându-se că nu găseau 100 de ruble pentru a salva albinele lor. Părintele Gavriil scoase atunci din buzunarul lui toți banii pe care ii avea, le-a dat și s-a întors la mănăstire. In ziua următoare doi artiști de renume au vizitat mănăstirea și i-au dat Starețului 1000 de ruble. Părintele Gavriil a spus atunci zâmbind: "Ceea ce dăm pentru lucruri bune, Dumnezeu ne rambursează de zece ori mai mult".

*

Stareța Ioana Sikharulidzé povestește: "Câteva zile înainte de moartea sa, Părintele Gavriil era culcat fără să se poate mișca, cu privirea îndreptată spre icoane. L-am întrebat dacă pot să fac ceva pentru el. Mi-a răspuns: "Rugați-vă pentru toată lumea. Este testamentul meu.".

*

Putin înainte de a trece la Domnul, Părintele Gavriil arată cu degetul într-un colț, maicilor care erau prezente în chilia lui, și spuse: "Acolo este moartea care mă așteaptă. Trebuie să plec și să duc Domnului rugăciunile pentru voi".


CUVINTE

Despre rugăciune


Maica Parascheva povestește:

"Într-o zi, Părintele Gavriil, ne-a întrebat cum înțelegem afirmația că rugăciunea poate fi un păcat.

- Rugăciunea nu a fost spus corect - am răspuns.

- Nu, a fost spusă corect!

- Nu venea din inimă...

- Nu, ea venea din inimă!

- Era spusă cu atenția distrasă...

- Oh! Acuma vă revendicați privilegiul de a fi printre sfinți, căci doar sfinții pot să se roage cu atenția duhului nemișcată!

Atunci am cerut Starețului să ne explice ce se poate înțelege prin aceasta. In același timp, cineva a venit să ceară binecuvântare. Părintele Gavriil l-a rugat ceva anume. Omul a refuzat spunând că este foarte ocupat: "O să văd dacă pot să fac asta mai târziu". Si cu aceste cuvinte a ieșit.

Părintele Gavriil ne-a spus:

- Acum acest om se va duce să se roage timp de cinci ore. Credeți că Dumnezeu ii va auzi rugăciunile după ce a refuzat să mă ajute? Dacă nu ascultați poruncile, nu vă duceți să-L deranjați pe Dumnezeu! Rugăciunile voastre vor fi o jicnire. Faptele bune deschid porțile Împărăției Cerurilor, doar smerenia vă va conduce acolo și doar dragostea vă va face capabili sa-L vedeți pe Domnul. Dacă rugăciunile nu sunt urmate de fapte bune, ele vor fi cuvinte moarte".

*

Rugăciunile pentru cei adormiți sunt necesare nu doar pentru persoanele care au adormit, pentru ca păcatele lor să fie iertate, ci, de asemeni, și pentru cei care spun aceste rugăciuni.

*

Faptele bune și rugăciunile voastre trebuie aduse Domnului ca o jertfă.

*

Când cineva ridică rugăciuni în fața icoanelor pe care le pictați, sau a crucilor pe care le-ați sculptat, jumătate din har vine asupra voastră.

Pronie


Este dificil pentru un om să înțeleagă semnificația Proniei. Sunt trei tipuri de evenimente atribuite Proniei: îngăduința, voința lui Dumnezeu și pronia propriu-zisă. Îngăduința semnifică faptul că Dumnezeu ii lasă unui om libertatea de a face ceea ce vrea. Prin voința lui Dumnezeu, un om face ceea ce Dumnezeu ii cere să facă. Pronia semnifică grija pe care o are Dumnezeu de a controla îngăduința și voința. Dacă aveți o problemă foarte dificilă de rezolvat, încredeți-vă în pronie și nu va gândiți la un alt lucru.

Hristos


Hristos n-a umblat pe drumuri mergând pe covor rosu. El era simplu, iar ipocrizia și luxul le respingea. N-avea decât o cămașă pentru a se îmbracă, țesută de Maica Domnului.

*

Nu folosiți numele Domnului, Dumnezeului vostru în zadar. Dacă faceți asta, încălcați a treia poruncă

Biserica


Cel pentru care Biserica nu-i este mamă, Dumnezeu nu-i va fi niciodată tată.  

*

Biserica Ortodoxă este o corabie care navighează pe un ocean agitat de furtuni. Creștinii ortodocși sunt corăbieri pe acest vas, în timp ce adepții altor religii sunt înotători în plină mare.

Credința


Dacă sunteți ocărât de cineva, sau vă face rău în schimbul faptelor voastre bune, nu purtați răutate în inima voastră. Iertați celui care vă ocărăște și bucurați-vă că ați urcat câteva trepte spre Dumnezeu.

*

Dacă credința voastră a fost jicnită în prezenta voastră și ați tăcut, sunteți mai rău decât cel care a adus insultele.

*

Sufletul vostru moare când nu faceți nimic pentru a apară credința voastră; dar dacă muriți pentru că v-ați apărat credința, porțile Împărăției Cerurilor se deschid înaintea voastră.

*

Ecumenismul este o super-erezie.

*

Este mai bine sa fi o desfrânată decât adeptul unei erezii.

Aproapele


Dacă pentru a salva pe aproapele vostru, care este bolnav, sunteți gata să mergeți departe în noapte, să traversați păduri dese fără să vă fie frică de pericole, și să-i aduceți medicamentul de care are nevoie, atunci îl iubiți cu adevărat pe aproapele vostru.

*

Un om care se silește să facă fapte bune pentru aproapele său, se silește sa-și salveze sufletul.

*

Dacă aveți totul, dar nu aveți dragoste, considerați că n-aveți nimic de tot.

*

Chiar dacă urâți doar o singură persoană, în chipul său îl urâți pe Hristos și atunci sunteți departe de Împărăția Cerurilor.

*

Iubiți-vă unii pe alții. Prin dragoste vom fi mântuiți. Suntem martorii sfârșitului timpurilor. O să-l vedeți pe Antihrist. Domnul, Dumnezeul nostru ne cere sa-l iubim pe Dumnezeu și pe aproapele nostru, iar cel care va răbda până în sfârşit, se va mântui.

*

Nu puteți să cereți mult unei persoane dacă nu-i dați niciodată nimic.

*

Egoismul se opune iubirii. Egoistul nu dă niciodată ceva, el vrea doar să primească. Chiar toate bogățiile lumii nu i-ar fi de ajuns. 

*

Iubiți pe toată lumea; dacă nu puteți, cel puțin arătați bunăvoință.

*

Cel care cauta să-și salveze sufletul și vine în ajutor aproapelui prin cuvinte sau fapte, împlinește poruncile Domnului.

*

Nu sfătuiți pe cineva dacă nu cunoașteți starea lui duhovnicească. Sfatul pe care îl dați ar putea agrava situația sa pană să-l ruineze

*

Zurab Varazasvili l-a întrebat:

Părinte Gavriil, există oameni imorali, plini de răutate, care merită dispreţul şi te tulbură. Cum putem să ne rugăm pentru binele lor? Rugăciunile nu vor porni din inima noastră.

Fă început de la acela pe care-l iubeşti mai mult, să spunem de la copiii tăi. Când te rogi pentru ei, continuă cu ceilalţi membri ai familiei tale. Apoi, pentru aceia care se află în jurul tău, pentru vecini. După aceea pentru oraşul în care locuieşti. Tiflida nu este singurul. Să te rogi pentru toţi care locuiesc în Georgia. Georgia nu este singură. O înconjoară vrăjmaşi. Roagă-te lui Dumnezeu să dăruiască pace inimilor lor, ca să nu poată să o duşmănească. Acum, după ce te-ai rugat pentru întreaga ta ţară, au rămas doar vrăjmaşii tăi personali. Nu-i exclude. Roagă-L pe Dumnezeu să umple inimile lor cu bunătate şi mintea lor cu înţelepciune. Vedeţi? Aşa se face, aşa se procedează, ca să te rogi şi pentru vrăjmaşi.

*

Pentru a arăta că atunci când judecam pe cineva cădem adeseori în păcatul pe care îl reproșăm, Părintele Gavriil ne-a povestit ce i s-a întâmplat în timp ce trăia în oraș: "într-o zi, m-am dus să văd un preot care era ameți de băutură, și l-am certat în fața Patriarhului, cu toate că nu-l cunoșteam prea bine. Acasă, aveam întotdeauna vin. In mod obișnuit nu beam dar, de-o dată, am simțit că vreau sa beau, și am luat un pahar. M-am simțit atunci cuprins de amețeală, dar cu toate astea m-am dus la catedrala Sion. Am intrat în altar. Deodată m-am clătinat și patriarhul m-a ținut în spate. Nimeni părea că nu a remarcat, dar am înțeles de ce mi s-a întâmplat asta. Amintiți-vă bine aceasta: când judecați pe cineva, judecați pe Domnul"

*

Tot ceea ce e rău în om e accidental. Nu dispreţuiţi pe nimeni, chiar dacă vedeţi oameni - care au devenit mult mai mulţi în timpurile noastre- înfricoșători, indecenţi, beţi sau înjurând într-un limbaj obscen. Chipul lui Dumnezeu se păstrează chiar şi în ei, însă la un nivel poate prea profund, de care ei înşişi nu sunt conştienţi. Vrășmașul pur și simplu a desfigurat acest chip și l-a acoperit de murdarii, în același chip în care o icoana poate fi întinată. Dar dacă ajunge pe mâini bune, ea poate fi curățată și începe să strălucească. Nu e deloc uşor să vezi chipul lui Dumnezeu în cei care vă apar dezgustători şi care se arată ca fiarele. Dar cu atât mai mult trebuie compătimiţi, fiindcă sufletul lor e desfigurat, poate fără a mai putea fi refăcut vreodată, sfârşind în chinuri veşnice… Toată viaţa trebuie să învățam să ajungem la aceasta, dar printr-o astfel de dragoste omul ajunge să se asemene lui Dumnezeu răstignit...

Asceza


Când faceți o faptă bună, urcați o treaptă; când păcătuiți coborâți una. Toată viața noastră consta în astfel de urcări și coborâri.

Monahism


Vai de monahul care nu pătimește martiriul poporului său.

*

Adevăratul călugăr este cel care are inimă de mamă.

*

Un călugăr trebuie să ducă o viată simplă. Harul Domnului se găsește în simplitate.

*

Nu este mai mare eroism ca în monahism.

*

Dacă un călugăr n-are smerenie și nu face pocăință, nu este pentru el nădejde de mântuire.

*

Lauda poate ruina pe un călugăr.  Cel ce laudă un călugăr este dușmanul său.

*

Călugărul are și el nevoie de mila și să fie consolat.

*

In lume harul din mănăstire se pierde. Nu plecați din mănăstirea voastră pentru o perioadă lungă de timp.

*

A fi egumen nu înseamnă pur și simplu a purta un titlu, ci implică smerirea și omorârea părerii de sine și a trufiei. Unora le este dat spre mântuire, altora le este spre pierzare. Dacă un egumen urmează calea lui Dumnezeu cu smerenie, este pe calea mântuirii.

Moarte


Moartea este o transfigurare. Nu vă fie frică de moarte; temeți-vă mai de grabă de ziua Judecății.

Frica


N-aveți decât o frică, aceea de a păcătui.

Îmbrăcăminte


Felul cum se îmbracă o persoană reflectă starea sa duhovnicească. Îmbrăcămintea unui creștin trebuie să fie modestă.

Păcate, patimi


Dacă vreți să vă mântuiți, nu vă ocupați prea mult de trupul vostru, ci îngrijiți-vă de suflet. Cel care își învinge limba și pofta pântecelui este deja pe calea cea bună

*

Dumnezeu se manie față de femeile care au avortat. Dacă este cazul vostru, pocăiți-vă și rugați-vă tot timpul ca Dumnezeu să poată ierta păcatul de a fi ucigașii propriilor voștri copii.

*

Nu acceptați ca milostenie "banul lui Iuda". Cu un astfel de ban, veți fi implicați într-un păcat din care e dificil de ieșit. 
*

Dacă credeți că aveți anumite lucruri superioare față de ceilalți, sunteți de detestat în ochii lui Dumnezeu.

*

A nu se tine de cuvânt este un păcat grav.

*

Cuvintele deșarte sunt o jicnire adusa lui Dumnezeu. Faptele bune înseamnă că avem dragoste pentru aproapele. 

 *

Dacă nu ați greșit niciodată, nu veți putea sesiza niciodată puterea lui Dumnezeu. Dacă aș fi fără greșeală, cum ar putea Dumnezeu să mă iubească? Dacă nu cădeți niciodată în păcat, nu vă ridicați niciodată, făcând astfel pocăință. Eu însumi sunt un mare păcătos, și asta mă face să am un sentiment particular de compătimire față de păcătoși.

  Părintele duhovnicesc


Trebuie să vă găsiți un părinte duhovnicesc după cum vreți, dar o dată ce l-ați ales, ii datorați o ascultare absolută. Dacă învățăturile sale sunt eretice fugiți ca de foc.

Curăție


Ochiul este oglinda sufletului. Nu veți mai privi niciodată nimic rău dacă sufletul vostru s-ar opune răului.

Mântuire


Toți oamenii vor fi mântuiți? Nu! Dumnezeu este mult milostiv, dar nu pentru toți: nimeni nu poate să vă ajute dacă voi înșivă nu faceți niciun efort pentru mântuire. Având liberul arbitru, trebuie să contribuiți la mântuirea voastră. Ascultând de poruncile lui Dumnezeu și venind în ajutorul aproapelui ajungem la mântuirea sufletului.

Sfinții


La sfinți, harul care le este dat de Dumnezeu formează un mare cerc în jurul lor. Niciun rău nu este capabil sa se apropie de un astfel de cerc.

Încercări, suferințe


In suferințe se vede credința și dragostea.

*

Un om nu este încercat decât atât cat permite Pronia lui Dumnezeu.

*

Nu  trădați niciodată pe Dumnezeu. Suportați toate încercările și porțile Împărăției Cerurilor se vor deschide pentru voi. 

Vremurile din urma. Antihrist


Întotdeauna Stareţul ne spunea că pe duşman trebuie să-l înfruntăm înarmaţi cu cunoaşterea. Când o fată a văzut undeva întâmplător, la vânzare, cartea cu titlul Antihrist 666”, s-a temut şi nici nu a atins-o. Când l-a vizitat pe părintele Gavriil, acesta i-a spus:

– Soro, nu cumva ai vreo carte despre Antihrist sau nu cumva ai văzut-o undeva?

– Gheronda, am văzut o astfel de carte pe drum, dar m-am temut şi am trecut mai departe, a răspuns ea.

– Ce zici, femeie!? Această carte să o cumperi şi să o împarţi cum poţi. Nici tu nu înţelegi ce vremuri vin.

*

Jumătate din iad este deja pe pământ, Antihristul este la ușă și nu este pe cale sa bată la ușă, ci este pe cale sa o împingă. Veți fi martorii împărăției lui. Persecuțiile vor fi peste tot. Pentru a fi mântuiți grăbiți-vă să faceți milostenie și să împărțiți dragostea frățească.

*

Venirea lui Antihrist deja a fost anticipată. Au fost deja războaie, dar semne în cer încă nu s-au arătat, și încă nu a fost apostazia generală.

*

În timpurile lui Antihrist cea mai mare tentație va fi pentru oameni să aştepta salvarea din cosmos, ca venind de la umanoizi, extratereștrii, care vor fi de fapt demoni. Trebuie ca rar să vă uitaţi la cer caci semnele vor fi înșelătoare și atunci se poate aluneca spre pierzare.

*

In timpul lui Antihrist, unii vor cauta sa interpreteze Sfânta Evanghelie după capul lor; vai de ei! Ceea ce va urma, ucenicii lui Antihrist vor participa la slujbe religioase, vor face semnul crucii și vor propovădui Evanghelia. Adevărații creștini se vor recunoaște atunci după faptele lor bune.

*

Amintiți-vă ca Hristos este Singurul și Unicul și că nu va fi niciodată un altul.

*

Satan are 666 de mreje. Pecetea lui va fi nu doar invizibilă ci și vizibilă, pe frunte și pe brat. [Apocalipsa, 13, 16-18]. Dacă pecetea va fi pusă prin forță, în ochii lui Dumnezeu se va considera ca și cum o fecioară a fost violată. Cea mai grea încercare pentru creștini va fi de a vedea rudele lor acceptând pecetea. Pecetea va fi fără efect dacă a fost pusă împotriva voinței cuiva. Dar, imaginaţi-vă cursa întinsă unei mame rămasă singura cu cinci copii. Cum poate să-i hrănească, fără a primi pecetea lui Antihrist?

*

Pecetea nu va fi pusă în palmă ci pe degetul arătător, cu ajutorul unui calculator. La început pecetea va fi pusă celor care se oferă ca voluntari. Totodată, în timpul înscăunării lui Antihrist, toată lumea va fi împinsă să primească pecetea. Nesupunerea față de aceasta va fi prezentata ca fiind o trădare. Oamenii vor fugi în păduri. Precauții trebuie luate pentru a pleca în grupuri de 10-15 persoane, caci demonii vor încerca să facă să cadă stânci peste cei izolați. Creștinii vor fi protejați de Duhul Sfânt. Orice s-ar întâmpla nu vă pierdeți nădejdea. Ajutați-vă unii pe alții. Dumnezeu va va lumina duhul și veți ști cum să reacționați. Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui (Matei 24, 13)

*

Niciun creștin adevărat nu va resimți foamea și setea. In timpul dezastrelor credincioșii nu vor dispărea. Domnul va săvârşi aşa minuni pentru poporul Său, încât o mică frunzuliţă din copac îi va ajunge ca hrană pentru o lună întreagă. Făcând semnul crucii asupra lui, o bucata de pământ va putea fi transformată în pâine.

*

Nu primiți pâine de la o persoană care a acceptat pecetea lui Antihrist.

*

Câteva produse alimentare au deja pecetea [lui Antihrist], dar nu e grav: înainte de a vă hrăni trebuie să spuneți Tatăl Nostru, să faceți semnul crucii și să stropiți hrana cu agheasmă.

*

Credinţa adevărată îşi află locul în inima omului, şi nu în minte (raţiune). Antihristul va fi demascat de credincioșii care au credința în inimă, în timp ce, cei care au credința lor în minte îl vor urma.

*

Când era tânăr, Părintele Gavriil încerca să calculeze numele Antihristului. Atunci se ruga și un înger i-a apărut de-o dată spunându-i: "Numele lui este ascuns oamenilor, dar lupta între profeții Enoh, Ilie și Antihristul va fi aratată la televizor".




4 comentarii:

  1. Mulțumim pentru traducerea oferită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nadajduiesc sa fie cu folos si spre bucuria tuturor!

      Multumesc si eu pentru comentariu.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Nadajduiesc sa fi vazut si postrea indicata la inceputul articolului:
      http://corortodox.blogspot.fr/2016/02/viata-sfantului-gavriil-georgianul-cel.html

      In Romania au aparut deja 2 carti despre Sfantul Gavriil Georgianul:
      http://www.librariasophia.ro/carti-Sf%C3%A2ntul-Marturisitor-Gavriil-Georgianul-cel-nebun-%C3%AEntru-Hristos-*-*-*-so-13948.html

      si:
      http://www.librariasophia.ro/carti-Sf%C3%A2ntul-Gavriil-Ivireanul-cel-nebun-pentru-Hristos-Larchet-Jean-Claude-so-14352.html

      dar, daca mai gasesc ceva despre acest Sfant al zilelor noastre, cu mare drag am sa traduc.

      Ștergere