duminică, 15 martie 2020

Este cu putință ca Trupul și Sângele Dumnezeului nostru să contamineze trupul și sângele nostru?



Biserica noastră, de mai bine de două milenii, transmite harul prin Sfintele Taine, prin modul omenesc atât de cunoscut și binecuvântat, spre vindecarea sufletului și a trupului. Niciodată nu și-a pus problema cu logica îndoielii și a lipsei de evlavie pe care o trăim acum. Însă trăiește zilnic cu experiența adeveririi unei mari minuni.

Este posibil ca împărtășirea cu Dumnezeu să devină pricină de boală sau oricât de mică vătămare? Este cu putință ca Trupul și Sângele Dumnezeului nostru să contamineze trupul și sângele nostru? Este posibil ca experiența zilnică a două milenii să se prăbușească sub raționalismul, sub recea superficialitate a vremurilor de acum? Răspunsul corect al acestor întrebări, bazat pe experiență, este nu! Aceasta, pentru că Acela care dăruiește dintotdeauna sănătate neamului omenesc, El Însuși există și în Sfântul Potir. Noi, oamenii, am provocat boala prin durerea alegerilor greșite. Iar El, Cel fără de răutate, ne cheamă să ne vindece, în dar. Nu cumva, punând la îndoială prezența Lui dumnezeiască, chiar și fără voia noastră, Îl batjocorim?

Spre adeverirea acestui fapt să ascultăm în continuare mărturia Părintelui Temistocle Adamopoulos, care nu doar că a trăit în Africa, dar a și împărtășit oameni bolnavi de SIDA și de Ebola, iar apoi a consumat până la capăt Sfintele Taine. Si, cu toate acestea, este perfect sănătos! Părintele Temistocle este misionar în Sierra Leone, Africa. L-am rugat să ne spună dacă virusurile mortale Ebola sau SIDA erau transmițibile prin Sfânta Împărtășanie în perioada de vârf a infectării, când mii de oameni au murit în regiunea lui.

- Părinte Temistocle, noi știm că preoții noștri consumă la sfârșitul Sfintei Liturghii Trupul și Sângele lui Hristos din Sfântul Potir. Nu v-ați temut în acea perioadă?

- Noi am continuat să împărtășim, nu ne-am oprit, iar lumea nu a încetat să vină la Biserică. Niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit, fie dintre credincioși, fie dintre preoți. 
Vă spun un alt caz - nu mă refer doar la virusul Ebola. O dată mă aflam în Kenya, iar o mare parte a creștinilor din acea comunitate, a bisericii Sfântul Ioan, aveau SIDA. Eu eram singurul preot și trebuia să consum Sfânta Împărtășanie, și nu am pățit nimic! La fel și cu virusul Ebola, niciunul dintre preoți sau creștini nu a pățit absolut nimic! 

Biserica noastră se roagă pentru fiecare în parte să aibă sănătate sufletească și trupească.


4 comentarii:

  1. Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu ai grija de familia mea daruiestele sanatate si vindeca toti oamenii de aceasta boala molipsitoare si aducatoare de moarte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Citiți Biblia oameni buni!
    Carantina a fost data de Dumnezeu pentru prevenție de mii de ani. Sa nu sfidam bunul simt, dreptul la viata și sa nu-l sfidam chiar pe Dumnezeu. Credința nu trebuie sa fie încumetare!

    Oamenii despre care se bănuia că au o boală contagioasă erau puși în carantină, adică erau izolați de ceilalți pentru un timp. Înainte să revină în tabără, cei care se însănătoșeau trebuiau să-și spele hainele și să se îmbăieze pentru a fi considerați „curați”. (Leviticul 14:8, 9)

    Imbăierea și spălarea hainelor. (Leviticul 15:4-27)

    Oricine atingea un cadavru era pus în carantină. (Leviticul 5:2, 3; Numerele 19:16)

    Legile biblice de acum 3.500 de ani reflectau noțiuni medicale și norme de igienă foarte avansate pentru acea vreme.

    Iisus Hristos nu a schimbat nicio prevedere privi din igiena și carantina în timpul sau. Da, el a vindecat și leproși dar carantina tot a rămas instituita la nivel de regula în societate.

    RăspundețiȘtergere
  3. De ani mulți nu sa bolnăvit nimeni la părtășanie dacă sau spovedit din aceași linguriță din contră sau vindecat

    RăspundețiȘtergere