sâmbătă, 18 iunie 2016

Declarația Patriarhului Neofit al Bulgariei cu privire la parada LGBTI organizată de Rusalii. Comunicatul ambasadorilor din întreaga lume care susțin manifestația ce "pune accentul pe importanța familiei și a prietenilor" pentru promovarea toleranței între generații și comunități diferitePatriarhul bulgar, Neofit, a dat o declarație în care condamnă cu vehemență viitoarea paradă Sofia Pride programată pentru duminică[17-19 iunie 2016 n.n.].
 "În partea centrală a capitalei noastre, vom avea încă o dată o mărturie deschisă, o propagandă intruzivă și o demonstrație publică a homosexualității ca mod de viață", spune PF Neofit într-o referire la evenimentul LGBT. 
În acest an, Sofia Pride coincide cu sărbătoarea ortodoxă "Moșii de vară" sărbătorită în Bulgaria,  în ultima sâmbătă înainte de Rusalii. 

 În timp ce arată "grijă păstorească, responsabilitate și dragoste" pentru persoanele homosexuale, Biserica este hotărâtă să se opună "încercărilor de a arăta o tendință păcătoasă ca normă în societatea noastră, ca prilej de mândrie și un exemplu de urmat," se poate citi în declarația transmisă de către Sfântul Sinod. 

Patriarhul Neofit reamintește texte din Scriptură în care se indică faptul că unirea sfântă dintre un bărbat și o femeie este fundament pentru societate. "Neglijarea acesteia duce la moarte spirituală, atât pentru individ ... și familie și societate." 
"Societatea modernă, ruptă de rădăcinile sale creștine, în efortul său de a fi tolerantă și umană, substituie înțelegerea valorilor de bază, cum ar fi dragostea și libertatea și numește homosexualitatea prin expresii morale neutre, cum ar fi" minoritate sexuală "sau "orientare sexuală diferită".
 "Dar, pentru a iubi o persoană, a o aprecia și a o respecta, nu înseamnă a fi indiferent față de calea pe care pășește: adevărată sau falsă, o cale spre mântuire sau spre distrugere, viață sau moarte".


Sursa: Traducere de Roman Ortodox în Franța după Pravoslavie.ru, Bulgarian Orthodox Church Declares Opposition to Sofia Pride

  Comunicatul ambasadorilor din întreaga lume care susțin Sofia Pride


Ținem să exprimăm sprijinul nostru pentru toți cei care participă în mod activ sau sprijină Sofia Pride, care are loc anul acesta pe 18 iunie 2016. Promovarea principiului egalității de tratare a persoanelor lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali și intersexuali ( LGBTI), este un aspect important al unei societăți tolerante și respectoase.

Sofia Pride este o oportunitate de a promova drepturile omului și a toleranța, precum și pentru a evidenția diversitatea, eforturile și realizările comunității LGBTI din Bulgaria. Marșul mândru trimite, de asemenea, un mesaj important pentru mii de gay și lesbiene din întreaga lume: "tu nu ești singur". În evenimentele de acest gen din întreaga lume, persoanele homosexuale și heterosexuale se reunesc pentru a afirma principiul că toți cetățenii ar trebui să aibă aceleași drepturi: de a trăi, munci și iubi fără teamă de discriminare. Suntem încă departe de a fi asa: din păcate discriminarea încă mai există.

In acest an, a noua ediție a Sofia Pride pune accentul pe importanța familiei și a prietenilor. Familiile și prietenii pot oferi un mediu protector, care include și care este încurajator pentru persoanele LGBTI. Legăturile lor pot constitui baza pentru înțelegerea provocărilor cu care se confruntă comunitatea LGBTI în lupta împotriva prejudecăților. Sub motto-ul "familie, prieteni și aliați", Sofia Pride din acest an promovează toleranța între generații diferite și comunități diferite. 

Prin semnarea acestei declarații, încurajăm toți cetățenii să primească persoane LGBTI ca cetățeni egali, fără prejudecăți și nici discriminări, și să promoveze drepturile lor de LGBTI. Vă dorim tuturor o sărbătoare liniștită și fericită. 

Lista semnatarilor Declarația 2016 a ambasadorilor care sprijină mișcarea:

SE Dl. Detlef Lingemann, ambasadorul Germaniei
SE Dl. Roland Hauser, ambasadorul Austriei
SE Dna Ana Maria Sampaio Fernandes, Ambasadorul Braziliei
SE Dna Ljerka Alajbeg, Ambasadorul Croației
SE Dl Christian Kønigsfeldt, Ambasadorul Danemarcei
SE Dl José Luis Vicente Tapia, ambasadorul Spaniei
SE Dl. Eric Rubin, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii
SE Dl. Harri Salmi, Ambasadorul Finlandei
SE Dl.Xavier Lapeyre de Cabanes, Ambasadorul Franței
SE Dl. John Biggar, Ambasadorul Irlandei
SE Dna Irit Lillian, Ambasadorul Israelului
SE Dl. Marco Conticelli, ambasadorul Italiei
SE Dna Guro Katharina H. Vikor, Ambasadorul Norvegiei
SE Dl. Tom J. M. van Oorschot, Ambasadorul Olandei
SE Dna Emma Hopkins, Ambasador al Marii Britanii
SE Dna Louise Bergholm, Ambasadorul Suediei

Sursa: Traducere Roman Ortodox in Franta după Ambasada Frantei in Bulgaria, Déclaration de soutien à la Sofia Pride 2016Un comentariu:

  1. DUMNEZEU A CREAT BARBAT SI FEMEIE !!!!!!!
    Sa inteleg ca deviatiile de la normalitatea stabilita de Dumnezeu trebuie tolerate ?! sa inteleg ca bolnavii mintali trebuie lasati NEtratati, ca sa poata imbolnavi si pe altii ?! Astfel sa se poata intinde molima si uraciunea pustiirii peste cat mai multe suflete ?! Asta e atitudinea voastra, a adimistratorilor acestui blog ?!!!!! FEREASCA DUMNEZEU !!!!!!! SODOMA SI GOMORA !!!

    RăspundețiȘtergere